De temperatuur op 3 november 1875 lag rond de 2,1 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
3 maart » In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.
15 maart » Paus Pius IX creëert elf nieuwe kardinalen, onder wie de Poolse oud-nuntius in België Mieczyslaw Ledóchowski en de Belgische aartsbisschop van Mechelen Victor Augustus Dechamps.
30 april » Inwijding van Begraafplaats Sint Barbara in Utrecht.
25 augustus » Als eerste zwemt Matthew Webb Het Kanaal over.
8 september » Oprichting van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door de Duitse priester Arnold Janssen.
23 september » William Bonney ("Billy the Kid") wordt voor de eerste keer gearresteerd.
Trouwdag 8 oktober 1918
De temperatuur op 8 oktober 1918 lag tussen 4,1 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 6,7 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
3 juli » Suze Groeneweg treedt als eerste vrouwelijke lid toe tot de Tweede Kamer.
17 oktober » Officiële stichting van Joegoslavië.
10 november » Wilhelm Groener sluit met de nieuwe rijkskanselier Friedrich Ebert het zgn. "Ebert-Groener-pact".
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Dag van overlijden 11 september 1952
De temperatuur op 11 september 1952 lag tussen 6,4 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 11,4 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (65%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
4 juni » Juan Perón wordt voor de tweede keer president van Argentinië.
23 juli » Generaal Mohammed Naguib leidt de Vrije Officieren (gevormd door Gamal Abdel Nasser, de echte persoon achter de coup) tegen koning Faroek van Egypte.
4 oktober » In Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I35099.php : benaderd 30 april 2025), "Maria Henriëtte Cornelia von Leschen (1875-1952)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.