De temperatuur op 29 augustus 1919 lag tussen 10,6 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 14,5 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
Trouwdag 29 september 1949
De temperatuur op 29 september 1949 lag tussen 8,8 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
11 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de finale met 7-0 te winnen van Paraguay.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
8 augustus » Bhutan wordt onafhankelijk.
8 september » Geallieerde legers verlaten Berlijn definitief.
12 september » Verkiezing van Theodor Heuss tot eerste bondspresident van West-Duitsland.
22 september » Minister van financiën Piet Lieftinck laat de Nederlandse gulden met 30% devalueren.
Dag van overlijden 4 oktober 1974
De temperatuur op 4 oktober 1974 lag tussen 7,0 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 33,2 mm neerslag gedurende 10,6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 maart » Olie-embargo: De meeste OPEC-landen eindigen een vijf maanden durende olie-embargo tegen de Verenigde Staten, Europa en Japan.
27 maart » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk in de voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal 1974 in West-Duitsland. Aanvaller Ruud Geels maakt zijn debuut voor Oranje.
19 mei » Valéry Giscard d'Estaing wint de presidentsverkiezingen in Frankrijk van François Mitterrand met 50,8 tegen 49,1%.
30 juli » De Zender Konstantynów, in het Westen bekend als Radio Warschau, begint haar officiële radioprogrammering.
4 december » Onderweg naar Mekka raakt een DC-8 vliegtuig van Martinair een bergwand op Sri Lanka. Alle 191 inzittenden komen om: 184 Indonesische pelgrims en 7 Nederlandse bemanningsleden.
12 december » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Soedan met twee aartsbisdommen en vijf bisdommen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I34329.php : benaderd 30 april 2025), "Malvina van Landschoot (1919-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.