De temperatuur op 17 april 1914 lag tussen 1,8 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 12,3 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
8 juni » In Brazilië wordt de Braziliaanse voetbalbond ("Confederação Brasileira de Futebol") opgericht.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
1 september » De laatste Amerikaanse trekduif, een duivin genaamd Martha, sterft in de Cincinnati Zoo. Daarmee is de soort uitgestorven.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Trouwdag 9 februari 1938
De temperatuur op 9 februari 1938 lag tussen -0.5 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 3,4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Belgisch Vakverbond, voorloper van het ABVV, wordt opgericht.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
12 juni » Opening van het gerenoveerde Stade Chaban-Delmas in de Franse stad Bordeaux.
19 juni » Italië wint in Frankrijk de wereldtitel door Hongarije in de finale van het WK voetbal met 4-2 te verslaan.
28 augustus » Tweede Wereldoorlog - het concentratiekamp Mauthausen wordt geopend.
10 november » Kristallnacht (nacht van 9 op 10 november).
Dag van overlijden 18 januari 1974
De temperatuur op 18 januari 1974 lag tussen 8,2 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 4,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 januari » Het minimumloon in Nederland is vastgesteld als volgt: 1049,10 gulden per maand; 242,10 gulden per week en 48,42 gulden per dag.
24 maart » Officiële opening van de Universiteit van Mauritius.
31 augustus » De zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis stoppen noodgedwongen met uitzenden.
31 augustus » Het laatste nummer van het dagblad De Tijd verschijnt. Het blad wordt voortgezet als weekblad.
4 september » In de eerste interland na het WK voetbal 1974 in West-Duitsland wint het Nederlands voetbalelftal in Stockholm met 5-1 van Zweden. Johan Neeskens benut twee strafschoppen. Middenvelder Jan Peters van N.E.C. maakt zijn debuut voor Oranje.
9 oktober » Het Nederlands voetbalelftal in Helsinki verslaat Zwitserland met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. Centrumspits Ruud Geels maakt in de 39ste minuut het enige doelpunt. Theo de Jong en Dick Schneider spelen hun laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I33658.php : benaderd 10 mei 2025), "Johanna Elisabeth de Kuyer (1914-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.