Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 18 december 2016.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 9 januari 1959 lag tussen -0.4 °C en 2,1 °C en was gemiddeld 0.8 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 3,9 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (16%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
7 april » In Los Alamos wordt voor het eerst een kernreactor toegepast voor de productie van elektriciteit.
1 juli » Verkiezing van Heinrich Lübke tot tweede bondspresident van West-Duitsland.
21 oktober » Het Solomon R. Guggenheim Museum in New York opent voor het publiek. Het werd ontworpen door Frank Lloyd Wright.
1 december » Twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, tekenen het Zuidpoolverdrag waarbij Antarctica wordt gevrijwaard van militaire activiteiten. Dit was de eerste wapenovereenkomst in de Koude Oorlog.
2 december » Breuk van de Malpassetdam (Frankrijk), met een ramp tot gevolg.
2 december » Première van de documentaire La Muraille de Chine, geregisseerd door Carlo Lizzani, de eerste film waarbij geuren worden gebruikt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I32868.php : benaderd 12 mei 2025), "Ardina Jacoba Theodora "Ardie" Krol (1959-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.