Er was 11 mm neerslag. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.
Trouwdag 2 februari 1906
De temperatuur op 2 februari 1906 lag tussen 1,4 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 1,5 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) wordt opgericht. Henri Polak wordt voorzitter.
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
20 juni » De eerste elektrische tramlijn van Utrecht wordt geopend.
4 juli » Goedkeuring van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door paus Pius X.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
Dag van overlijden 19 maart 1947
De temperatuur op 19 maart 1947 lag tussen 1,9 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
27 juni » In Ukkel wordt met 38,8°C de hoogste temperatuur gemeten die ooit in België is vastgesteld. In Maastricht wordt het op die dag 38,4°C, de op een na hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten.
18 augustus » Op een marinescheepswerf in Cádiz, Spanje, ontploft een munitieloods. 147 personen komen om het leven. Talloze huizen en gebouwen worden verwoest.
6 november » Meet the Press, Amerika's langstlopende televisieprogramma, wordt voor het eerst uitgezonden.
17 november » De transistor wordt uitgevonden door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley. Zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt.
20 november » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk treedt in het huwelijk met Philip Mountbatten.
28 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de negende keer de Copa América door twee speelronden voor het einde met 3-1 te winnen van Uruguay.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I31532.php : benaderd 11 mei 2025), "Janna de Kok (1874-1947)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.