De temperatuur op 22 februari 1905 lag tussen 0.1 °C en 2,9 °C en was gemiddeld 0.9 °C. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
17 augustus » Kabinet-Kuyper treedt af en wordt opgevolgd door Kabinet-De Meester.
24 augustus » Wielrenner Lucien Petit-Breton scherpt het zeven jaar oude werelduurrecord aan tot 41 kilometer en 110 meter.
19 september » Oprichting van IK Start (Noors: Idrettsklubben Start), een Noorse voetbalvereniging uit Kristiansand.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
18 november » Prins Karel van Denemarken wordt koning Haakon VII van Noorwegen.
Trouwdag 4 mei 1928
De temperatuur op 4 mei 1928 lag tussen 8,9 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
15 mei » Mickey Mouse heeft zijn eerste optreden in de tekenfilm Plane Crazy.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
25 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Inter Zaprešić onder de naam NK Sava.
9 augustus » Tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam wint de Nederlandse gymnastiekploeg goud. Zij zijn de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.
12 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Amsterdam.
1 september » De president van Albanië kroont zichzelf tot koning onder de naam Zog.
Dag van overlijden 8 mei 1992
De temperatuur op 8 mei 1992 lag tussen 7,3 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 5,0 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (24%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 mei » Tien minuten voor aanvang van de bekerwedstrijd tussen SC Bastia en Olympique Marseille stort een tijdelijke tribune van het Stade Armand Cesari gedeeltelijk in. Daarbij komen 18 mensen om het leven en raken 2300 toeschouwers gewond.
30 mei » De reguliere treindienst tussen Maastricht en Aken wordt opgeheven.
5 oktober » De voormalige rebellenbeweging UNITA trekt haar militaire eenheden terug uit het Angolese regeringsleger en eist een herziening van de uitslag van de parlements- en presidentsverkiezingen.
7 oktober » Abimael Guzmán, de leider van de Peruviaanse maoïstische guerrillabeweging Lichtend Pad, wordt door een militaire rechtbank na een proces achter gesloten deuren veroordeeld tot levenslange celstraf wegens hoogverraad.
23 oktober » Het leger van de West-Afrikaanse staat Togo sluit de grenzen met Benin, Ghana en Burkina Faso en maakt bekend dat het de gijzeling van 41 parlementsleden zal volhouden tot aan zijn eisen is voldaan.
10 november » Gewapende VN-eenheden weten na twee maanden de controle over de luchthaven van de Somalische hoofdstad Mogadishu in handen te krijgen, hetgeen de VN in staat stelt het aantal hulpvluchten op het door honger en burgeroorlog verwoeste Somalië uit te breiden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I30356.php : benaderd 8 mei 2025), "Geesje Kip (1905-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.