20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
Trouwdag 8 september 1920
De temperatuur op 8 september 1920 lag tussen 7,9 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 februari » Duitsland ontruimt het Hultschiner landje
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
8 augustus » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Spartak Myjava.
20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
5 november » Officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove, provincie Groningen door koningin Wilhelmina.
8 november » Bruintje Beer maakt zijn debuut in de Daily Express.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I29525.php : benaderd 6 mei 2025), "Rutgerus Petrus Hendrikus Kateman (1895-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.