De temperatuur op 1 februari 1934 lag tussen -3.4 °C en 2,8 °C en was gemiddeld -0.1 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
19 maart » Bisschopswijding van de Nederlander Willem Cobben, apostolisch vicaris van Finland.
11 april » In de nacht van 10 op 11 april worden uit de Sint-Baafskathedraal twee panelen van Het Lam Gods gestolen.
28 april » Oprichting van de Liechtensteinse voetbalbond.
30 juni » Nacht van de Lange Messen: Hitler schakelt alle oppositie binnen zijn eigen partij uit.
18 augustus » Karel Kaers wordt in Leipzig de jongste wereldkampioen wielrennen ooit.
15 september » De Nederlandse wielrenners Sam Hoevens, Klaas van Nek jr. en Flip Reijnders komen bij Schoorldam om het leven nadat hun auto in botsing komt met een stoomtram.
Dag van overlijden 7 maart 1934
De temperatuur op 7 maart 1934 lag tussen 2,1 °C en 6,7 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I27096.php : benaderd 14 mei 2025), "Hendrikus Marinus Jacobs (1934-1934)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.