De temperatuur op 15 november 1905 lag tussen -1,3 °C en 3,4 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
24 februari » In Zwitserland wordt de Simplontunnel voltooid.
10 maart » Chelsea FC wordt opgericht door Gus Mears.
24 augustus » Wielrenner Lucien Petit-Breton scherpt het zeven jaar oude werelduurrecord aan tot 41 kilometer en 110 meter.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
Trouwdag 5 juni 1929
De temperatuur op 5 juni 1929 lag tussen 3,6 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 2,2 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 april » De eerste Grand Prix Formule 1 van Monaco wordt gereden.
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
16 juni » Zaligverklaring van Claude de la Colombière (1641-1682), Frans Jezuïet
11 september » In Rotterdam fuseren de scheepswerven Wilton en Fijenoord.
Dag van overlijden 23 december 1990
De temperatuur op 23 december 1990 lag tussen 6,6 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (18%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 augustus » Na een korte gijzelingsactie van vijf dagen geven extremistische moslimrebellen in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago, zich over. Veertig mensen, waaronder verscheidene ministers, komen vrij.
8 augustus » Groot-Brittannië en een aantal andere landen (waaronder Arabische) spreken steun uit voor de beslissing van de VS om maatregelen te nemen tegen Irak nadat het land Koeweit is binnengevallen. Een ultimatum van de VN-Veiligheidsraad geeft Irak tot uiterlijk 15 januari 1991 de tijd zich uit Koeweit terug te trekken.
4 oktober » Vijfhonderd Belgische paracommando's worden in het kader van een humanitaire actie naar Rwanda gestuurd nadat dat land om hulp had gevraagd.
13 oktober » De leider van de Libanese christelijke milities, generaal Michel Aoun, vlucht naar de Franse ambassade nadat hij werd verdreven uit zijn hoofdkwartier in Oost-Beiroet.
15 oktober » Saoedi-Arabië meldt dat er nieuwe olievelden zijn ontdekt. De reserves van het land vallen zo twintig procent hoger uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I26986.php : benaderd 30 april 2025), "Johanna Elisabeth Jaarsveld (1905-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.