De temperatuur op 10 november 1885 lag rond de 4,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
10 november » Demonstratie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.
10 december » ASR Nereus wordt opgericht te Amsterdam.
Trouwdag 3 september 1904
De temperatuur op 3 september 1904 lag tussen 10,3 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 2,1 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
Dag van overlijden 1 april 1977
De temperatuur op 1 april 1977 lag tussen 3,9 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 23,4 mm neerslag gedurende 11,8 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
16 januari » Buitenlandse troepen proberen de macht te grijpen in Benin, maar de door Frankrijk gesteunde poging tot staatsgreep geleid door Bob Denard mislukt waardoor president Mathieu Kérékou in het zadel blijft zitten.
4 maart » Een aardbeving in Zuid- en Oost-Europa kost meer dan 1500 mensen het leven, zie aardbeving Roemenië 1977.
7 juni » 70% van de kiezers in Florida stemt voor afschaffing van een wet tegen discriminatie van holebi's: Anita Bryant had succes.
24 juli » De Franse wielrenner Bernard Thévenet wint de Ronde van Frankrijk.
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
15 november » Koningin Juliana opent de Drechttunnel bij Dordrecht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I22081.php : benaderd 6 mei 2025), "Grietje van der Heide (1885-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.