De temperatuur op 13 februari 1920 lag tussen 2,9 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 1,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Nederland weigert keizer Wilhelm II uit te leveren.
12 februari » Het vrachtschip de West Aleta, met een lading van 15.000 vaten wijn, vergaat voor de kust van Terschelling, het bergen van de wijn neemt negen maanden in beslag.
7 april » Franse troepen bezetten het Duitse Ruhrgebied.
15 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Empoli FC.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Palestino.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
Trouwdag 30 april 1945
De temperatuur op 30 april 1945 lag tussen 2,4 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » Begin van de Slag om Manilla, die tot 3 maart zal duren en waarin 12.000 Japanse soldaten sneuvelen. Een groot aantal Filipijnse burgers komt om.
8 april » Zutphen is bevrijd door Canadezen en de Canadezenbrug is later naar hen genoemd.
19 april » De Duitsers zetten de Wieringermeerpolder onder water om de opmars van de geallieerden te vertragen.
10 oktober » De NSDAP en zijn onderafdelingen worden verboden en opgeheven, wat wordt besloten tijdens de Processen van Neurenberg.
29 november » Proclamatie van de federale volksrepubliek Joegoslavië, bestaande uit zes republieken en twee autonome provincies.
27 december » Het eiland Schiermonnikoog wordt als "vijandelijk vermogen" officieel onteigend door de Nederlandse staat.
Dag van overlijden 8 januari 1997
De temperatuur op 8 januari 1997 lag tussen -8.9 °C en -6.3 °C en was gemiddeld -7.6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,8 uur zonneschijn (23%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
12 januari » De Nigeriaanse politie pakt ex-minister Olu Falae op in verband met recente bomaanslagen in Lagos.
12 januari » De poging van Bertrand Piccard en Wim Verstraeten om als eersten per ballon om de wereld te vliegen mislukt. De ballon, de Orbiter, maakt een noodlanding in de Middellandse Zee, dertig kilometer ten zuiden van de Franse badplaats Montpellier.
21 mei » FC Schalke 04 wint de UEFA Cup. In de tweede finalewedstrijd in Milaan zegeviert de Duitse voetbalclub na strafschoppen (4-1) ten koste van de Italiaanse thuisclub Internazionale.
29 september » Britse wetenschappers stellen het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de zogenaamde gekkekoeienziekte (BSE).
30 september » De SS Rotterdam wordt door de Holland Amerika Lijn uit de vaart genomen.
30 oktober » De Britse au pair Louise Woodward wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat een baby in haar zorg overlijdt door het shakenbabysyndroom. De rechter zou het vonnis later veranderen in een gevangenisstraf die overeenkwam met de duur van het voorarrest.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I21512.php : benaderd 8 mei 2025), "Ciska Haverkamp (1920-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.