De temperatuur op 30 september 1863 lag rond de 17,1 °C. De winddruk was 2.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
1 januari » Abraham Lincoln ondertekent de emancipatieproclamatie.
1 juli » Afschaffing van de slavernij in Suriname, viering Ketikoti.
1 juli » Begin van de Slag bij Gettysburg in de Amerikaanse Burgeroorlog.
15 juli » Aanslag op aartsbisschop Joannes Zwijsen van Utrecht in zijn huis te Haaren. De bisschop heeft schotwonden in zijn rechterarm en -zijde maar overleeft de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.
14 oktober » Alfred Nobel verkrijgt octrooi op nitroglycerine.
31 oktober » Begin van de werken voor de Nieuwe Waterweg.
Dag van overlijden 21 maart 1943
De temperatuur op 21 maart 1943 lag tussen 1,1 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
3 mei » Officiële oprichtingsdatum van de honkbaltak van de Rotterdamse sportvereniging Neptunus.
17 augustus » Conferentie van Quebec begint.
10 november » Onthoofding van de rooms-katholieke priesters Johannes Prassek (32), Eduard Müller (32) en Hermann Lange (31), en de Evangelisch-Lutherse pastor Karl Friedrich Stellbrink (49) in een gevangenis in Hamburg. Ze worden de Martelaren van Lübeck genoemd.
29 november » Partizanen proclameren hun eigen regering in bevrijd Joegoslavisch gebied: 'de raad van nationale bevrijding'.
4 december » Het Joegoslavische Verzet vormt een voorlopige regering.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I20855.php : benaderd 11 mei 2025), "Gregorius Mattheus Haggenburg (1863-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.