De temperatuur op 19 maart 1860 lag rond de 6,4 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
8 februari » De Eerste Kamer der Staten-Generaal brengt het kabinet-Rochussen ten val door de verwerping van een wetsvoorstel inzake de aanleg en exploitatie van de Noorder- en Zuiderspoorweg.
10 mei » Ontdekking van cesium door Robert Bunsen en Gustav Kirchhoff.
13 augustus » Moord op vorst Danilo II van Montenegro in Kotor. Hij wordt opgevolgd door zijn neef Nicolaas I.
31 oktober » Executie in Maastricht van Johannes Nathan, de laatste Nederlander die in vredestijd is geëxecuteerd.
8 december » Oprichting van de nv Gemeentekrediet van België.
26 december » In stadion Hallam Pitch in Sheffield wordt de eerste voetbalwedstrijd gespeeld en die gaat tussen Sheffield FC en Hallam FC.
Trouwdag 7 maart 1903
De temperatuur op 7 maart 1903 lag tussen 1,7 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). Bron: KNMI
18 januari » Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland. Het was een bericht in morse van president Theodore Roosevelt aan de Engelse koning Edward VII.
27 mei » Opening nieuwe Koopmansbeurs van Amsterdam (Beurs van Berlage) door Koningin Wilhelmina
9 augustus » Kroning van Paus Pius X in Rome.
1 oktober » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Babelsberg 03.
7 oktober » Een Frans vissersschip uit Boulogne strandt bij Hoek van Holland, 13 doden.
17 december » Orville Wright maakt de eerste gemotoriseerde vlucht ter wereld, met de Wright Flyer (of mogelijk de Flyer I) te Kitty Hawk.
Dag van overlijden 24 november 1943
De temperatuur op 24 november 1943 lag tussen 3,5 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 6,4 mm neerslag gedurende 4,3 uur. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
8 juni » Bijna 1300 Joodse kinderen worden in één trein van Kamp Westerbork naar Sobibór getransporteerd, waar ze drie dagen later worden vergast.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
17 augustus » Conferentie van Quebec begint.
13 december » Als wraak voor vermeende steun aan het verzet moordt een Duitse legereenheid de gehele mannelijke bevolking van het Griekse stadje Kalavryta uit.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I19031.php : benaderd 10 mei 2025), "Harm Goedkoop (1860-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.