De temperatuur op 2 december 1869 lag rond de -1.3 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
27 februari » Voetbalclub Bayern München wordt opgericht in restaurant Gisela te München Schwabing als een afscheiding van elf leden van voetbalploeg MTV München. Franz John wordt de eerste voorzitter.
30 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalbond ("Asociación Uruguaya de Fútbol")
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
11 augustus » Oprichting van de Braziliaanse voetbalclub AA Ponte Preta.
3 november » De arts W. Poolman sticht de eerste afdeling van het Groene Kruis.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I17746.php : benaderd 9 mei 2025), "Lucia van Geel (1869-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.