De temperatuur op 15 augustus 1880 lag rond de 23,1 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 70%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
Trouwdag 17 augustus 1922
De temperatuur op 17 augustus 1922 lag tussen 10,0 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 0.4 mm neerslag. Er was 3,9 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
23 augustus » Oprichting van de Peruaanse voetbalbond ("Federación Peruana de Fútbol").
12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
Dag van overlijden 5 juli 1965
De temperatuur op 5 juli 1965 lag tussen 5,4 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 7,5 uur zonneschijn (45%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
22 januari » Ondertekening van het Verdrag van Straatsburg waarbij medewerking aan radio-uitzendingen vanuit internationale wateren wordt verboden.
1 februari » Koningin Juliana opent de Van Brienenoordbrug over de Nieuwe Maas.
22 februari » Paus Paulus VI creëert 27 nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische priester Jozef Cardijn, stichter van de KAJ.
18 maart » Vanaf ruimtevaartuig Voschod 2 voert kosmonaut Aleksei Leonov de eerste ruimtewandeling uit.
7 december » Paus Paulus VI van de Rooms-Katholieke Kerk, en patriarch Athenagoras I van de oosters-orthodoxe kerk heffen tegelijkertijd de wederzijdse excommunicatie op die bestond sinds 1054.
8 december » Bij wet wordt Claus van Amsberg genaturaliseerd tot Nederlander.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I1612.php : benaderd 8 mei 2025), "Stephanus van As (1880-1965)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.