De temperatuur op 12 december 1889 lag rond de 1,1 °C. Er was 2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
8 januari » Herman Hollerith krijgt octrooi op de tabelleermachine.
4 maart » Benjamin Harrison wordt beëdigd als 23e president van de Verenigde Staten
31 maart » De Eiffeltoren wordt ingehuldigd.
3 april » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen.
22 april » De Amerikaanse president Benjamin Harrison stelt Oklahoma open voor vestiging door kolonisten.
24 mei » Paus Leo XIII benoemt zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Petrus Lambertus Goossens.
Trouwdag 19 november 1915
De temperatuur op 19 november 1915 lag tussen -1,4 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 0,8 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
24 april » De Armeense Genocide begint.
7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
1 augustus » De spoorlijn Uithoorn - Alphen aan den Rijn wordt geopend.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
25 september » Begin van de Slag bij Loos.
Dag van overlijden 7 januari 1938
De temperatuur op 7 januari 1938 lag tussen 1,8 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 8,3 mm neerslag gedurende 4,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Belgisch Vakverbond, voorloper van het ABVV, wordt opgericht.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
31 juli » De Britse stoomlocomotief Mallard bereikt een snelheid van 202,7 km/h, een record dat zestig jaar zou stand houden.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
Dag van begraven 11 januari 1938
De temperatuur op 11 januari 1938 lag tussen -1.1 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
16 maart » Hitler houdt een rede in Wenen.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
26 mei » Adolf Hitler legt in Wolfsburg de eerste steen voor de fabriek van de "Kraft durch Freude"-wagen, het huidige Volkswagen.
9 oktober » Demonstratie van de eerste hoogtemeter op basis van radiogolven, in New York.
22 oktober » Demonstratie van de xerografie door Chester Carlson.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I14492.php : benaderd 8 mei 2025), "Adrianus Driessen (1889-1938)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.