14 januari » De 6962 meter hoge Aconcagua in Argentinië wordt door Matthias Zurbriggen voor de eerste maal beklommen.
19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
13 juli » Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
Dag van overlijden 22 juni 1981
De temperatuur op 22 juni 1981 lag tussen 8,7 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
25 april » Bij het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden degradeert de herintredende Nederlandse ijshockeyploeg naar de B-poule na een nederlaag in het afsluitende duel van de verliezersgroep tegen West-Duitsland: 12-6.
7 juni » De Israëlische luchtmacht bombardeert de Iraakse kernreactor Osirak tijdens Operatie Opera.
16 juni » Grisja Filipov wordt voorzitter van de Raad van Ministers in Bulgarije.
24 juli » Israël en de PLO sluiten een bestand.
1 september » Willy Jansen (PSV), Ruud Gullit (Haarlem), Wim Kieft (Ajax) en Frank Rijkaard (Ajax) maken hun debuut voor het Nederlands voetbalelftal, dat in een oefenwedstrijd in Zürich met 2-1 verliest van Zwitserland. John Metgod maakt de enige treffer voor Oranje.
6 oktober » De Egyptisch president Anwar Sadat wordt vermoord.
Dag van crematie 24 juni 1981
De temperatuur op 24 juni 1981 lag tussen 9,2 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 9,5 uur zonneschijn (57%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
14 januari » De Nederlandse hockeyploeg wint in Karachi voor de eerste keer de Champions Trophy.
6 april » Mark Eyskens wordt premier van België.
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
29 juli » Prins Charles treedt in het huwelijk met Diana Spencer.
30 juli » Verheffing van het rooms-katholieke bisdom Monaco tot aartsbisdom Monaco.
29 december » Peru kondigt de noodtoestand af in de regio’s Ayacucho, Apurímac en Huancavelica.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I13999.php : benaderd 10 mei 2025), "Wilhelmina van Doorn (1897-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.