De temperatuur op 22 september 1879 lag rond de 15,9 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 63%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Dag van overlijden 15 september 1962
De temperatuur op 15 september 1962 lag tussen 7,9 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,4 uur zonneschijn (66%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
1 januari » West-Samoa wordt onafhankelijk van Nieuw-Zeeland.
16 april » De Nederlander Lambert van Heygen wordt benoemd tot bisschop van Doumé in Kameroen.
27 april » Luis Nicolao verbetert in Rio de Janeiro zijn eigen en drie dagen oude wereldrecord op de 100 meter vlinderslag met 1,7 seconde tot 57,0.
22 augustus » Een moordaanslag op de Franse president Charles de Gaulle mislukt.
3 september » Op 13-jarige leeftijd treedt de violiste Emmy Verhey voor het eerst voor publiek op. In het Kurhaus in Scheveningen speelt zij het vioolconcert van Tsjaikovski voor 2500 toeschouwers.
29 november » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor de gezamenlijke bouw van een supersonisch verkeersvliegtuig, de Concorde.
Dag van begraven 20 september 1962
De temperatuur op 20 september 1962 lag tussen 1,8 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (81%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
19 januari » Zeezenders DCR en Radio Mercur fuseren.
16 februari » Dijkdoorbraak op Schiermonnikoog.
11 augustus » Lancering van de Vostok 3 met aan boord Andrian Nikolajev. Een dag later volgt de Vostok 4 met aan boord Pavlo Popovytsj voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 3.
24 augustus » De 18-jarige Peter Fechter wordt bij de Berlijnse Muur doodgeschoten bij een vluchtpoging naar het Westen.
27 augustus » Lancering van Mariner 2, het eerste ruimtetuig dat langs Venus zal vliegen.
29 november » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor de gezamenlijke bouw van een supersonisch verkeersvliegtuig, de Concorde.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I108492.php : benaderd 12 mei 2025), "Dirkje Johanna Welner (1879-1962)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.