De temperatuur op 28 december 1883 lag rond de 2,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 87%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
12 augustus » De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
18 november » Amerikaanse en Canadese spoorwegen stellen vier standaard tijdzones in voor het hele continent, waarmee een eind komt aan de verwarring door het gebruik van duizenden lokale tijdrekeningen.
6 december » Het Londense warenhuis Harrods brandt af.
Trouwdag 23 september 1914
De temperatuur op 23 september 1914 lag tussen 5,8 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
12 april » Wielrenner Piet van Nek sr. komt zwaar ten val op de wielerbaan van Leipzig. Twee dagen later overlijdt hij.
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
3 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt het neutrale België om doorgang (Von Schlieffenplan). België weigert.
23 augustus » Slag bij Bergen, een eerste contact tussen de Duitsers en de Britten als onderdeel van Slag der Grenzen.
Dag van overlijden 5 oktober 1967
De temperatuur op 5 oktober 1967 lag tussen 8,5 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 4,5 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (12%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
28 maart » de Royal Air Force bombardeert de Liberiaanse olietanker Torrey Canyon om de uitstromende olie te doen ontbranden.
19 april » De Amerikaanse maanverkenner Surveyor 3 maakt een zachte landing op de maan.
9 mei » Burgemeester Gijs van Hall van de gemeente Amsterdam moet ontslag nemen wegens de provorellen en de rellen bij het huwelijk van prinses Beatrix.
22 mei » Het warenhuis Innovation in het centrum van Brussel brandt volledig uit. Het is de meest rampzalige brand in de Belgische geschiedenis met 323 doden en vermisten en 150 gewonden.
28 mei » Oprichting van de IJslandse voetbalclub Fylkir Reykjavík.
1 juni » Het Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band komt uit in het Verenigd Koninkrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I105562.php : benaderd 9 mei 2025), "Maria Holtslag (1883-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.