De temperatuur op 28 mei 1907 lag tussen 5,1 °C en 14,5 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
24 april » Oprichting van de Egyptische voetbalclub Al-Ahly.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
3 juli » Decreet Lamentabili Sanu Exitu van de Congregatie van de Inquisitie van de Romeinse Curie waarin 65 modernistische dwalingen worden veroordeeld.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
13 november » De Franse fietsenmaker Paul Cornu maakt de eerste helikoptervlucht ter wereld.
Trouwdag 23 oktober 1930
De temperatuur op 23 oktober 1930 lag tussen 4,5 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 3,3 mm neerslag gedurende 3,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
30 mei » In Łódź wordt het Stadion Widzewa in gebruik genomen, de thuisbasis van de Poolse voetbalclub Widzew Łódź.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
8 september » Richard Drew vindt het Scotch-kleefband uit.
2 november » Haile Selassie wordt tot keizer van Ethiopië gekroond.
25 november » Op Java begint een uitbarsting van de vulkaan Merapi. 13 dorpen worden vernietigd, en 23 andere zwaar beschadigd. Er sterven meer dan 1300 mensen. Pas in september 1931 komt de vulkaan weer tot rust.
Dag van overlijden 29 september 1989
De temperatuur op 29 september 1989 lag tussen 10,9 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » De Nederlandse PTT wordt geprivatiseerd.
7 januari » De Colombiaanse regering en de guerrillabeweging M-19 beginnen geheime onderhandelingen.
24 januari » De Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy wordt in Florida geëxecuteerd.
22 juni » De twee grootste kemphanen in de Angolese burgeroorlog, president José Eduardo dos Santos en UNITA-leider Jonas Savimbi, schudden elkaar de hand tijdens vredesbesprekingen in Gbadolite, Zaïre en komen een bestand overeen. Het is de eerste keer sinds 1975 dat beiden elkaar spreken.
22 juni » In de Andes stort een vliegtuig van de Peruviaanse luchtmacht neer, alle 59 inzittenden komen om het leven.
14 oktober » Onder leiding van de Zaïrese president Mobutu Sese Seko begint in Monte Carlo een speciale onderhandelingsronde over de burgeroorlog in Angola, met vertegenwoordigers van de regering in Luanda, de verzetsgroep UNITA, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I103734.php : benaderd 8 mei 2025), "Femmigje Hendrikje Pieternella Visscher (1907-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.