De temperatuur op 11 oktober 1907 lag tussen 8,7 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 4,3 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
16 april » Paus Pius X creëert zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Désiré-Joseph Mercier.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
17 oktober » De Scheveningse bomschuit Clara Johanna (SCH 1) loopt tijdens een zware storm op een zandbank voor de kust van Terschelling; er vallen 8 doden.
Trouwdag 11 mei 1933
De temperatuur op 11 mei 1933 lag tussen 7,0 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
10 februari » Een voltreffer van een Dornier vliegboot maakt in Straat Soenda een eind aan een vijfdaagse muiterij op de Nederlandse kruiser De Zeven Provinciën.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
27 maart » Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
7 augustus » Begin van de Genocide van Simele. Het Irakese leger vernietigt, onder toezicht van de Britten, tientallen Assyrische dorpen en vermoordt daarbij duizenden Assyriërs.
17 oktober » De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
16 november » De Verenigde Staten knopen diplomatieke banden aan met de Sovjet-Unie
Dag van overlijden 28 juli 1958
De temperatuur op 28 juli 1958 lag tussen 15,8 °C en 22,9 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 2,2 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 2,2 uur zonneschijn (14%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
7 februari » De Nederlandse autofabriek Daf introduceert de personenauto met 'het pientere pookje'.
17 maart » In de Verenigde Staten wordt de satelliet Vanguard 1 gelanceerd.
18 maart » Het Atomium in Brussel wordt voltooid. De enorme uitvergroting van een ijzerkristal moest dienen als de blikvanger op de wereldtentoonstelling (Expo 58) van dat jaar.
7 mei » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Nederlands Guyana of Suriname tot Bisdom Paramaribo.
29 juni » Encycliek Ad Apostolorum Principis van Paus Pius XII over het communisme en de Kerk in China.
28 oktober » Angelo Giuseppe Roncalli wordt paus en neemt de naam paus Johannes XXIII.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I103694.php : benaderd 2 mei 2025), "Johanna de Vries (1907-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.