De temperatuur op 21 februari 1884 lag rond de 10,3 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuiden. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 74%. Bron: KNMI
4 januari » Oprichting van de Fabian Society, voorloper van de Britse Labour Party.
4 januari » Oprichting van de Fabian Society.
1 mei » Er breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een acht-urige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
6 december » Het Washington Monument is voltooid.
15 december » Het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap (het kerkgenootschap van Jehova's getuigen) wordt rechtspersoonlijkheid verleend met Charles Taze Russell als president.
Trouwdag 19 juni 1907
De temperatuur op 19 juni 1907 lag tussen 12,2 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 3,7 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
2 juni » In Peking gaan vijf auto's van verschillend fabricaat van start voor een race Peking-Parijs.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
17 oktober » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
13 november » De Franse fietsenmaker Paul Cornu maakt de eerste helikoptervlucht ter wereld.
Dag van overlijden 30 juli 1943
De temperatuur op 30 juli 1943 lag tussen 12,1 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 19,6 °C. Er was 12,0 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
14 september » Ontmoeting tussen Hitler en Mussolini in Rastenburg.
30 september » Encycliek Divino Afflante Spiritu van Paus Pius XII over de promotie van Bijbelstudies.
13 december » Als wraak voor vermeende steun aan het verzet moordt een Duitse legereenheid de gehele mannelijke bevolking van het Griekse stadje Kalavryta uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I102708.php : benaderd 5 mei 2025), "Engelbert Anthonie Johannes Willekes (1884-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.