15 februari » Het slagschip Maine wordt tot zinken gebracht in de haven van Havana. Begin van de Spaans-Amerikaanse Oorlog
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
29 mei » Instelling van de Nobelprijs.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
26 december » Ontdekking van radium, door Marie Curie.
Dag van overlijden 15 juni 1941
De temperatuur op 15 juni 1941 lag tussen 12,0 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
3 februari » De nazi's brengen Pierre Laval weer aan de macht in Vichy-Frankrijk.
10 februari » De eerste uitgave van Het Parool verschijnt.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
13 juni » De Vichy-regering gebiedt alle (niet-Franse) joodse burgers in het niet-bezette deel van Frankrijk te interneren. De anti-joodse maatregel zou een eigen initiatief zijn van de Vichy-regering.
28 november » Eerste van de vier historische ontmoetingen tussen de Mufti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini en Adolf Hitler.
11 december » Duitsland en Italië verklaren de Verenigde Staten de oorlog, waarna de VS in antwoord hen de oorlog verklaart en zich hierdoor mengt in de Tweede Wereldoorlog in Europa.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I102210.php : benaderd 12 mei 2025), "Harm Roffel (1873-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.