11 april » In de VS loopt de eerste bruikbare duikboot van stapel, de USS Holland (SS-1).
15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
19 juli » Opening in Parijs van de eerste Franse metrolijn.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
3 november » De arts W. Poolman sticht de eerste afdeling van het Groene Kruis.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
Trouwdag 19 augustus 1920
De temperatuur op 19 augustus 1920 lag tussen 10,2 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 15,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 april » Canada verslaat Zweden met 12-1 in de finale van het olympische demonstratietoernooi ijshockey in Antwerpen, en wordt daarmee de eerste officiële wereldkampioen.
20 juli » Voetbalclub sc Heerenveen wordt opgericht.
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Palestino.
4 oktober » Oprichting van de Tunesische sportvereniging Club Africain.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I101946.php : benaderd 12 mei 2025), "Cornelia Broeders (1900-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.