Stamboom Meijs » Servatius Li(j)mpens (1615-1676)

Persoonlijke gegevens Servatius Li(j)mpens 


Gezin van Servatius Li(j)mpens

Hij is getrouwd met Maria Boonen.

Zij zijn getrouwd rond 1637.

. Meijcken Boonen. Haar eerste huwelijk blijkt uit RAL-LvO 1755, 161v,

RAL-LvO 1755, 84r: Op 31 december 1649 leende Servaes Limpens, inwoner van Grijzegrubben, van Johan Buckhems 400 gulden tegen 6 1/4% en stelde tot onderpand drie morgen land te Grijzegrubben, grenzend aan Jan Erckens en de erfgenamen Hen. Wijckels; en verder drie morgen land aldaar "in de baeckgrubbe", grenzend aan Jonker Schaesbergh, Jan Raemeckers en de erfgenamen Lenaert Caris.

RAL-LvO 1755, 79v
: Op 19 januari 1650 verkocht Vaes Lijmpens, in huwelijk met Meijcken Boonen, aan Jan Beckers, gehuwd met Jenne Schaepkens, 50 1/2 kleine roeden akkerland "omtrent den hovel" achter Grijzegrubben, grenzend aan Paulus Meijs en Vaes Hamers, voor 25 stuivers per kleine roede.


RAL-LvO 1755, 107v
: Op 14 januari 1651 leende Vaes Lijmpens, gehuwd met Meijcken Boonen, 800 gulden tegen 6 1/4% van Gertruijt van Erfft. Tot onderpand diende zijn huis en hof te Grijzegrubben, genaamd "de Boone", met de moestuin erbij drie morgen groot, grenzend aan Catharijn Crousen, de weduwe Tonis Crousen, Lenaert Caris, Lenaert Cremers, Vaes Hamers en de straat; voorts drie morgen land op de Trichterweg, grenzend aan Geurt Lijmpens, Ja Nuchelmans, Geurt Bouts, Vaes Hamers en de Trichterweg; en verder nog een halve bunder land in de Withegge, grenzend aan Vaes Hamers, het voetpad, Hermen Hermens en de erfgenamen Henrick van Beeck.

RAL-LvO 1755, 161v: Op 20 april 1655 verkocht Jan van Beeck, gehuwd met Trijneken van Eijck, voor 22 pattacons, aan Vaes Lijmpens zijn vierde deel in de goederen van wijlen zijn broer Wolter van Beeck, zoals hem dat zou toevallen bij overlijden van Meijcken Boonen, echtgenote van Servaes Lijmpens en weduwe van Wolter van Beeck. Dit deel werd nu gebruikt door Servaes Lijmpens en bestond uit twee percelen, het ene "aen het stepken", ca. een halve bunder groot, grenzend aan Servaes Lijmpens zelf, erfgenamen Dirck Debets en de hof Schimmert; het ander "in de witte hegge", grenzend aan Lintgen Cremers, ... Slangen, Henrick Wijngaerts, Tijsken Cremers, de erfgenamen Geurt Hermans en het Spaubekervoetpad.

RAL-LvO 1755, 216v: Op 9 maart 1661 leende Servaes Limpens 800 gulden tegen 6 1/4% van Anthonie Gobens, gehuwd met Anna Lijwix, en stelde daartoe tot onderpand zeven morgen akkerland op de Trichterweg onder Nuth, grenzend aan Jan Nuchelmans en Servaes Hamers in de richting van Sittard en Lenaert Caris in de richting van Maastricht; voorts een halve bunder akkerland aan het voetpad naar de Withegge, grenzend aan Vaes Hamers, Pieter Bouts en Hermen Hermans; en verder nog een halve bunder "op de pastert", grenzend aan Lenaert Cremers en Geurt Lijmpens .

RAL-LvO 1755, 237r: Op 5 augustus 1665 verkocht Servaes Lijmpens, gehuwd met Meijcken Boonen, aan Jan Raven, gehuwd met Truijtgen Frissen, een halve bunder en 36 kleine roeden akkerland "in de sijpen" nabij Helle onder Nuth, grenzend aan Sijmon Raven, Jan Weustenrae, Dirck Drummen en Corst Frissen, voor vijftien stuivers per kleine roede.
SAH-Schepenbank Heerlen, Civiel procesdossier 6130: Op 5 november 1665 verzocht Wouter Heuts voor de schepenbank van Heerlen arrest te doen slaan op de kar en drie paarden toebehorende aan Servaes Limpens, inwoner van Nuth, om daaraan zijn vordering op genoemde Servaes Limpens te kunnen verhalen.
Diezelfde dag deed ook Lemmen Limpens, de zoon van Servaes, een verzoek tot beslaglegging, nu op een van de drie paarden van zijn vader onder belofte dat hij de kar en de andere twee paarden, reeds in zijn handen, zou restitueren aan de "heere officier" (schout).
Op een buitengewone vergadering van de schepenbank te Heerlen 4 januari 1666 melde zich Andreas Fabritius in naam van zijn schoonvader Wouter Heuts met redenen van arrest. Heuts vordering bestaat uit een som van 250 gulden "maastrichter koers" verschuldigd wegens de levering van schapen door Heuts aan Limpens. Fabritius verzoekt de schepenbank nu de officier te gelasten de kar en andere twee paarden in handen van de beslaglegger te leveren.
Bovendien deelt Fabritius mede, dat zijn schoonvader het ene paard niet verkocht heeft op verzoek van de vrouw van Limpens, in de hoop dat haar man de som nog kon aflossen.
Kennelijk is dus het paard dat Lemmen Limpens in beslag had genomen aan Heuts geleverd?
Maar aangezien Limpens daartoe (lossing) geen actie heeft ondernomen verzoekt Fabritius namens Heuts om toestemming tot openbare verkoop.
Op 29 maart 1666 is Servaes Limpens aanwezig bij de normale genachting van de schepenbank en verklaart dat hij de jurisdictie van de schepenbank Heerlen niet erkend, zijnde inwoner van de heerlijkheid Nuth, resorterende onder "Sijne Majesteit".
Over het verder verloop van de zaak zijn in het verzameldossier geen bescheiden aangetroffen.
(Informatie geleverd door Frans Wetzels uit Venlo).


Kind(eren):

  1. Servatius Lijmpens  1632-????
  2. Gertrudis Lijmpens  1638-1676 
  3. Lambertus Lijmpens  1640-1703 
  4. Leonardus Lijmpens  1645-1681 
  5. Ida Lijmpens  1651-1717

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Servatius Li(j)mpens?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Servatius Li(j)mpens

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Servatius Li(j)mpens

Voorouders (en nakomelingen) van Servatius Li(j)mpens


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. FamilySearch, via https://www.familysearch.org/ark:/61903/...

      https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89C4-ZD49?i=112&cc=2037001

      Mormonen hebben alle akten gekopieerd

    Historische gebeurtenissen

    • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) was van 1672 tot 1702 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1676: Bron: Wikipedia
      • 22 april » Onder de rook van de Etna bij Agosta raken de Franse vloot, onder Abraham Duquesne en de Nederlands-Spaanse vloot, onder Michiel de Ruyter slaags. Tijdens de slag raakt Michiel de Ruyter dodelijk gewond.
      • 26 mei » Antoni van Leeuwenhoek ziet voor het eerst animalculen (kleine diertjes) door zijn microscoop.
      • 21 september » Kardinaal Benedetto Odescalchi wordt gekozen tot paus. Hij neemt de naam Innocentius XI aan.
      • 4 oktober » Kroning van Paus Innocentius XI in Rome.
      • 3 december » Zweden verslaat Denemarken in de Slag bij Lund.
      • 19 december » De eerste twaalfstedentocht wordt geschaatst.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Li(j)mpens


    De publicatie Stamboom Meijs is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Jan Meys, "Stamboom Meijs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-meijs/I501317.php : benaderd 9 mei 2024), "Servatius Li(j)mpens (1615-1676)".