Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2018.
Gezin van Berend ten Caat
Notities over Berend ten Caat
Hij staat op een lijst met afgekeurde militairen te Hoogeveen. Hij werd "gedesigneerd (aangewezen)" omdat "Te klein, gebrek aan lengte". Hij was 1,527 meter lang en arbeider van beroep. Er staat vermeld dat hij niet is verschenen en dat hij tweelingbroer van nr.97 is. Die tweelingbroer heet (verwarrend genoeg) ook Berend.
De temperatuur op 22 december 1886 lag rond de -1,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
29 januari » Karl Benz deponeert de rechten voor de ’Patent Motorwagen’, die algemeen wordt beschouwd als het eerste voertuig dat specifiek werd ontworpen om door een verbrandingsmotor te worden aangedreven. Deze wordt algemeen gezien als de eerste auto.
14 maart » Firmin Lambot, Belgisch wielrenner († 1964)
22 maart » Eerste Belgische auteurswet.
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
30 november » In de Folies Bergère wordt de eerste revue opgevoerd.
29 december » Zaligverklaring van 54 Engelse martelaren, onder wie John Fisher en Thomas More.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Renée Meijer, "Stamboom Meijer-Otten-Snippe-Klein", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-meijer-otten-snippe-klein/I1223.php : benaderd 10 mei 2025), "Berend ten Caat (1886-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.