De temperatuur op 15 maart 1864 lag rond de 9,7 °C. De winddruk was 26 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
1 februari » Oprichting van het Rode Kruis van België.
15 februari » De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
10 maart » Lodewijk II wordt koning van Beieren.
22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
18 september » Zaligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica.
8 december » Encycliek Quanta Cura van Paus Pius IX, waarin hij gewetensvrijheid, godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat veroordeelt. Toegevoegd is een lijst van 80 dwalingen, de Syllabus Errorum.
Dag van overlijden 1 februari 1940
De temperatuur op 1 februari 1940 lag tussen -8.1 °C en -3.9 °C en was gemiddeld -6.4 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
25 mei » De Slag om Duinkerken begint.
11 september » Hitler schort het bevel tot de landing in Engeland drie dagen op; hij stelt ook op 14 en 17 september de beslissing uit.
26 september » Opening van voetbalstadion Tehelné pole in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.
31 oktober » Vier Belgische ministers (Albert de Vleeshauwer, Camille Gutt, Hubert Pierlot en Paul-Henri Spaak) vormen een regering in ballingschap (België in de Tweede Wereldoorlog)
26 november » Rudolph Cleveringa, decaan van de Juridische Faculteit van de universiteit van Leiden, protesteert in een openbare rede tegen het door de Duitse bezettingsautoriteiten aangezegde ontslag van zijn joodse collega prof. E.M. Meijers.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erwin, "Stamboom Maas en Van 't Wout", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-maas-en-van-t-wout/I6346.php : benaderd 1 november 2024), "Eduardus Maas (1864-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.