De temperatuur op 27 december 1919 lag tussen 0,3 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 4,6 °C. Er was 5,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 1 december 1940
De temperatuur op 1 december 1940 lag tussen -6.5 °C en -2.9 °C en was gemiddeld -4.7 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
30 januari » De zesde Elfstedentocht wordt verreden.
15 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitse troepen bezetten Amsterdam.
15 juni » Sovjet-troepen vallen Litouwen binnen.
29 juni » WO II: Anjerdag, Nederlanders geven in groten getale uiting aan hun onvrede over de Duitse bezetting.
11 september » Oprichting Nederlandsche SS.
9 december » Het Britse leger valt Italiaanse troepen in Noord-Afrika aan.
Dag van overlijden 6 februari 1989
De temperatuur op 6 februari 1989 lag tussen 8,3 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 2,9 uur zonneschijn (31%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
29 januari » Phobos 2 bereikt Mars en plaatst zich in een baan om de planeet.
8 februari » De Italiaanse politie brengt in de havenstad Savona een Deens schip op met 170 ton wapens aan boord. De lading blijkt bestemd voor verzetsbewegingen in Bolivia en Colombia.
23 maart » Stanley Pons en Martin Fleischmann maken bekend koude kernfusie te hebben gerealiseerd.
2 mei » Val van het Nederlands kabinet Lubbers II.
4 juli » Een Mikojan-Goerevitsj MiG-23 van het Rode Leger (Sovjet-Unie) stort om 10.37 uur neer in Bellegem. Er valt één dode. Het toestel was even voor tien uur opgestegen in het Poolse havenstadje Kolobrzeg. De piloot gebruikte zijn schietstoel nadat er iets mis leek met de brandstoftoevoer.
13 december » Zo'n drieduizend betogers eisen in Porto-Novo, de hoofdstad van Benin, het aftreden van president Mathieu Kérékou.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: lukaart, "Stamboom Lukaart, fragment Luikart", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-lukaart-fragment-luikart/I1.php : benaderd 13 mei 2025), "Robert Stephen Luikart (1919-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.