Stamboom Langelaan / Langelaen » Eleanor Mary Langelaan (1874-1899)

Persoonlijke gegevens Eleanor Mary Langelaan 

Bronnen 1, 2

Gezin van Eleanor Mary Langelaan

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Eleanor Mary Langelaan?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Eleanor Mary Langelaan

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Eleanor Mary Langelaan

Hendrick Langelaan
± 1799-1879
Hendrick Langelaan

Eleanor Mary Langelaan
1874-1899


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Engeland & Wales, Overlijdens Index, 1837-2005, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Eleanor Mary LangelaanDatum overlijden: okt-nov-dec 1899Plaats van overlijden: Hackney, London, EnglandGeboortedatum: Ongeveer 1874Leeftijd: 25Boekdeel: 1bPagina: 379
      De Burgerlijke Stand - het door de overheid registreren van geboorte, huwelijk en overlijden - begon in Engeland en Wales op 1 juli 1837.Lokale registratie districten hadden de jurisdictie om burgerlijke gebeurtenissen te registreren maar zij waren verplicht om elk kwartaal kopieën van hun gegevens door te zenden naar het algemene registratie bureau (General Register Office of GRO) in Londen. De GRO maakte indexen voor deze records die zijn gerangschikt op gebeurtenis, jaar, kwartaal en vervolgens alfabetisch gesorteerd op achternaam.De informatie die in de index werd opgenomen is in de loop van de tijd gewijzigd. De overlijdensindex bevat altijd de naam van de overledene, het district waar de registratie plaatsvond en referentie informatie (boek- en paginanummers). Van 1866 tot maart 1969 bevat de index de overlijdensdatum in plaats van de leeftijd.Met de gegevens uit de index kan, tegen betaling, een kopie van een overlijdensakte worden opgevraagd bij de GRO via hun Certificate Ordering Service. Afhankelijk van het jaar kan op een volledige overlijdensakte vermeld staan: naam van de overledene, overlijdensdatum, overlijdensplaats, leeftijd, geslacht, beroep, doodsoorzaak, naam van de ouder als de overledene een kind is, de naam van de aangever, woonplaats, de relatie met de overledene en de registratiedatum.NB: De informatie die op de overlijdensakte is vastgelegd is slechts zo accuraat als de kennis van de persoon die het heeft gemeld. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan wie de aangever was en aan zijn relatie met de overledene. Hoe enger de relatie, hoe betrouwbaarder de informatie waarschijnlijk is.Voor de jaren waarvan beelden van de index beschikbaar zijn, is het raadzaam om de verkregen informatie ook visueel te verifiëren. Het komt voor dat er fouten gemaakt worden bij de transcriptie. Een "5" wordt bijvoorbeeld onbedoeld overgenomen als een "3". Aangezien het opvragen van kopieën een betaalde dienst is, is het speciaal belangrijk om vast te stellen data alle referentienummers correct zijn alvorens een bestelling te plaatsenTip: Als een persoon meerdere voornamen had, werden daar soms maar een of twee van opgenomen in de index. Bovendien werden soms alleen de initialen gebruikt voor (een deel van) de voornamen. Als u moeite heeft om iemand in de index te vinden, gebruik dan bij het zoeken eens andere voornamen, initialen of roepnamen van de persoon.
    2. De Volkstelling van 1891 Engeland & Wales, via http://www.myheritage.nl/research/collec...

      Eleanor Langelaan
      Geslacht: Vrouw
      Geboorte: Ongeveer 1874 - Hackney, London
      Woonplaats: 1891 - 93 A Pentonville RD, St James Clerkenwell, London, England
      Leeftijd: 17
      Burgerlijke staat: Single
      Beroep: Artificial Florist
      Tewerkgesteld: Ja
      Vader: Gerald Langelaan
      Moeder: Mary Langelaan
      Broers/zusters: Harold Langelaan, Dora Langelaan, Henrietta Langelaan, Lilian Langelaan, Gerald Langelaan
      Volkstelling: Parochie:St James ClerkenwellOpgesomd door:James Langton Kerkelijk district:St Jas PentonvilleTellingsdistrict:1 Parlement deelgemeente:Central FinsburyFolio:10 Registratiedistrict:Holborn, AmwellFamilie:79 Provincie:LondonRegel:1 Datum:1891-00-00Beeld:12 Zie leden van de huishouding
      Huishouden
      Relatie tot hoofd; Naam; Leeftijd
      Hoofd; Gerald Langelaan; 49
      Echtgenote; Mary Langelaan; 47
      Zoon; Harold Langelaan; 23
      Dochter; Dora Langelaan; 20
      Dochter; Henrietta Langelaan; 19
      Dochter; Eleanor Langelaan; 17
      Dochter; Lilian Langelaan; 12
      Zoon; Gerald Langelaan; 7

      Wat kunt u in de telling vinden?Uitkomsten van volkstellingen kunnen ons niet alleen helpen om te bepalen wie onze voorouders waren, maar zij kunnen ons ook vertellen:- Waar uw voorouders woonden- Met wie zij samenwoonden- Welk beroep ze hadden- Of zij bedienden hadden- Wie hun buren waren- Of zij broers en zusters hadden- Hoe oud zij waren ten tijde van de volkstelling- Of zij op enige wijze gehandicapt waren.Naast het feit dat zij ons bovenstaand informatie verstrekken geeft het feit dat de volkstellingen elke tien jaar worden gehouden ons de mogelijkheid om de bewegingen van onze voorouders door de tijd te volgen omdat zij misschien verhuizen, trouwen, kinderen krijgen of zelfs van beroep veranderen.De velden die zijn overgezet voor de telling zijn:- Voornaam- Middelste naam- Achternaam- Geslacht- Geboorteplaats- Leeftijd- Woonplaats- Provincie- Relatie met het hoofd van het huishoudenWaarom is deze verzameling zo waardevol?Volkstellingsgegevens zijn waardevol omdat zij u kunnen vertellen waar een persoon woonde op een bepaalde plaats en tijd. Tellingen werden uitgevoerd door de federale regering en bieden een variëteit aan informatie, afhankelijk van het jaar. Tellingsgegevens kunnen vragen beantwoorden over de plaats waar uw voorouders woonden ten tijde van de telling, met wie zij samenleefden, wat hun beroepen waren, wie hun buren waren, of ze broers en zusters hadden, hoe oud ze waren ten tijde van de telling en of ze op enige wijze gehandicapt waren.Zoeken in de volkstellingDe gouden regel voor familiegeschiedenis is om de originele records of een 'primaire bron' te raadplegen. Wij hebben gezorgd voor duidelijke afbeeldingen van de originele volkstellingsboeken zodra u de juiste familie in de indexen heeft gevonden. Als u gegevens van volkstellingen gebruikt moet u eerst de overzichtslijsten doorzoeken om uw voorouder in de telling te kunnen vinden, en daarna de originele afbeeldingen bekijken om uw bevindingen te bevestigen. Het zal u ook helpen om het huishouden te zien in de context met omringende huishoudens. Dit is in het bijzonder van belang omdat het overzetten van een volledige telling een immense en moeilijke taak is en ondanks dat wij de expertise van onze vertalers en van belangrijke represen-tanten uit de genealogie-gemeenschap hebben gebruikt om ons te helpen de records te vertalen kan niet worden vermeden dat er enkele fouten optreden.Volgende stappenMet de informatie die u verkrijgt uit deze volkstellingsgegevens, zult u de informatie hebben om naar belangrijke records te zoeken in de plaats waar u uw voorouder heeft gevonden. Ook geeft het feit dat de volkstellingsgegevens elke tien jaar worden verzameld u de mogelijkheid om de bewegingen van uw voorouders door de tijd te volgen omdat zij wellicht verhuizen, trouwen, kinderen krijgen of zelfs van beroep veranderen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 27 januari 1874 lag rond de 6,1 °C. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
    • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • In het jaar 1874: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
      • 1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
      • 14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
      • 15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
      • 5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.
    • De temperatuur op 1 oktober 1899 lag rond de 13,9 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1897 tot 1 augustus 1901 was er in Nederland het kabinet Pierson met als eerste minister Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
    • In het jaar 1899: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 1 januari » Queens en Staten Island gaan samen met New York.
      • 14 maart » Terugkeer van de Belgica, het expeditieschip waarmee Adrien de Gerlache het Zuidpoolgebied verkende.
      • 2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
      • 18 april » Oprichting van de Nederlandse Adelsvereniging (NAV).
      • 3 mei » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Ferencvárosi TC.
      • 10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Langelaan


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Patrick Langelaan, "Stamboom Langelaan / Langelaen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-langelaan/I194.php : benaderd 11 mei 2024), "Eleanor Mary Langelaan (1874-1899)".