6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 22 juni 1959
De temperatuur op 22 juni 1959 lag tussen 15,3 °C en 28,6 °C en was gemiddeld 20,9 °C. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
6 februari » Jack Kilby van Texas Instruments vraagt patent aan op de geïntegreerde schakeling.
17 maart » De 14e dalai lama, Tenzin Gyatso, vlucht naar India. Hij steekt op 31 maart de grens over.
18 maart » President van de Verenigde Staten Dwight D. Eisenhower tekent een document waardoor Hawaï de status van "staat" krijgt.
17 juni » Éamon de Valera wordt gekozen tot president van Ierland.
18 november » Peter Koelewijn brengt Kom van dat dak af uit.
1 december » Twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, tekenen het Zuidpoolverdrag waarbij Antarctica wordt gevrijwaard van militaire activiteiten. Dit was de eerste wapenovereenkomst in de Koude Oorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Arie Klerk, "Stamboom Klerk-Latuperissa", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-klerk-latuperissa/I500430.php : benaderd 9 mei 2025), "Geertruida Caroline Melger (1894-1959)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.