De temperatuur op 14 oktober 1939 lag tussen 8,4 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 16,0 mm neerslag gedurende 9,0 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 maart » Kardinaal Eugenio Pacelli wordt op zijn 63ste verjaardag gekozen tot Paus Pius XII.
3 maart » In Bombay begint Mahatma Gandhi te vasten in een protest tegen de autocratische regering van India.
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
25 augustus » Polen en Groot-Brittannië tekenen een bijstandsverdrag.
2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
Dag van overlijden 15 maart 1983
De temperatuur op 15 maart 1983 lag tussen 1,8 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 2,9 uur zonneschijn (25%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
22 februari » Vladimir Salnikov scherpt in Moskou zijn eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag aan tot 14.54,75. Het oude record (14.56,35) stond sinds 13 maart 1982 op naam van de Russische zwemmer.
17 augustus » In Blankenberge wordt een zesling geboren: Bruno, Tom, Jelle, Arne, Veerle en Lode zijn allen kerngezond.
7 september » Ajax-aanvaller Marco van Basten debuteert voor het Nederlands voetbalelftal in het EK-kwalificatieduel tegen IJsland (3-0).
21 september » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Brussel met 1-1 gelijk tegen België. Nieuwkomer Marco van Basten scoort na rust voor Oranje. Adri van Tiggelen (FC Groningen) maakt zijn debuut voor Oranje.
2 oktober » In Brighton kiest de Labour Party Neil Kinnock tot leider en Roy Hattersley tot diens plaatsvervanger bij de socialistische partij.
5 november » De Baskische afscheidingsbeweging ETA ontvoert legerkapitein Alberto Martín.
Dag van begraven 19 maart 1983
De temperatuur op 19 maart 1983 lag tussen 6,2 °C en 10,1 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 8,0 mm neerslag gedurende 10,8 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
8 maart » De Nederlandse schaatser Jan Kooiman vestigt het werelduurrecord op de schaats in Inzell: in één uur tijd schaatst hij 38558,45 m.
21 juni » Sovjet-atleet Sergej Litvinov verbetert zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (83,98 meter) tot een afstand van 84,14 meter.
22 augustus » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland scherpt bij de Europese kampioenschappen in Rome zijn eigen wereldrecord op de 200 meter vrije slag aan tot 1.47,87.
5 november » De Nobelprijs voor de Vrede gaat naar de Pool Lech Walesa, leider van de verboden vakbond Solidarność.
8 november » Uit handen van koning Boudewijn van België ontvangt de dichter Lucebert de Prijs der Nederlandse Letteren.
11 december » Vijftigduizend vrouwen omcirkelen de kruisrakettenbasis Greenham Common in Engeland: sommigen proberen de hekken rond de basis neer te halen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Francis Kinnart, "Stamboom Kinnart", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kinnart/I644.php : benaderd 1 november 2024), "Susanne "Susanne" Dehasque (1939-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.