genealogieonline

Stamboom Kempin Finken » Stamboom van Irmingard van Tours

Generatie 1

1.

Irmingard van Tours, dochter van Hugo van Tours en Ava van Morvois, is geboren rond 805. Zij is getrouwd met Lotharius I der Karolingen, zoon van Lodewijk I (de Vrome) der Karolingen en Ermengarde (Irmingard) van Haspengouw. Hij is geboren 795. Lotharius I is overleden op 29 september 855 in Prüm, Rijnland-Palts, Duitsland.

Zij kregen 2 kinderen:

Irmingard is overleden op 20 maart 851.

Generatie 2

2.

Ermengarde van Lotharingen, dochter van Lotharius I der Karolingen en Irmingard van Tours, is geboren rond 816. Zij is getrouwd met Giselbert I van de Maasgau, zoon van Giselbert van de Bidgouw en Bertswinda van Haspengau. Hij is geboren rond 825. Giselbert I is overleden na 6 september 885.

Zij kregen 2 kinderen:

Ermengarde is overleden rond 864.

3.

Lotharius II der Karolingen, zoon van Lotharius I der Karolingen en Irmingard van Tours, is geboren rond 818. Hij is getrouwd (1) met Waldrada ll van Orleans, dochter van Odo van Orléans en Engeltrude van Parijs. Zij is geboren rond 820. Waldrada ll is overleden.

Zij kregen 2 kinderen:

Hij is getrouwd (2) met Theutberga van Arles, dochter van Boso van Arles en Nn Nn. Zij is geboren rond 817. Theutberga is overleden rond 869. Lotharius II is overleden op 8 augustus 869.

Generatie 3

4.

Odacar van de Ardennen, zoon van Giselbert I van de Maasgau en Ermengarde van Lotharingen, is geboren rond 854. Hij is getrouwd met Kunigunde van Gent, dochter van Boudewijn I van Vlaanderen en Ermentrude der Karolingen. Zij is geboren rond 853. Kunigunde is overleden rond 923.

Zij kregen 3 kinderen:

Odacar is overleden rond 902.

5.

Reinier I van Henegouwen, zoon van Giselbert I van de Maasgau en Ermengarde van Lotharingen, is geboren rond 858. Hij is getrouwd (1) met Alberada van Kleef, dochter van Balderic (Baldwin) II (Baudewijn Balduin) van Kleef en Mechtild ?. Zij is geboren rond 866. Zij is erve van teisterband van beroep. Alberada is overleden.

Zij kregen 2 kinderen:

Hij is getrouwd (2) met Herinsindis van Kleef, dochter van Luitard II (Ludwig Luitardus) van Kleef en Adele van Namen. Zij is geboren rond 860. Herinsindis is overleden.

Zij kregen 2 kinderen:

Reinier I is overleden 915 in Meersen, Vlaams-Brabant, België.

6.

Gisela van Lotharingen, dochter van Lotharius II der Karolingen en Waldrada ll van Orleans, is geboren rond 860. Zij is getrouwd met Gottfried I van Friesland.

Zij kregen 1 kind:

Gisela is overleden rond 907.

7.

Bertha van Lotharingen, dochter van Lotharius II der Karolingen en Waldrada ll van Orleans, is geboren rond 863. Zij is getrouwd met Theobald van Arles, zoon van Hugbert van Arles en Nn Nn. Hij is geboren rond 854. Theobald is overleden rond 895.

Zij kregen 3 kinderen:

Bertha is overleden op 8 maart 925 in Toscane, Italië.

Generatie 4

8.

Richilde van de Ardennen, dochter van Odacar van de Ardennen en Kunigunde van Gent, is geboren rond 885. Zij is getrouwd met Folmar I van Bliesgau, zoon van Folmar I van Luneville en Amance en Richild Nn. Hij is geboren rond 884. Folmar I is overleden.

Zij kregen 1 kind:

Richilde is overleden.

9.

Wigerich (Wigerik) van de Ardennen, zoon van Odacar van de Ardennen en Kunigunde van Gent, is geboren rond 886. Hij is getrouwd met Kunigunde van Friuli, dochter van Nn Nn en Irmtrud (Ermentrud) der Karolingen. Zij is geboren rond 888. Kunigunde is overleden rond 943.

Zij kregen 6 kinderen:

Wigerich (Wigerik) is overleden rond 919.

10.

Eberhard (Everhard) van de Ardennen, zoon van Odacar van de Ardennen en Kunigunde van Gent, is geboren rond 888. Hij is getrouwd met Judith van Metz.

Zij kregen 1 kind:

Eberhard (Everhard) is overleden.

11.

Giselbert II van Henegouwen, zoon van Reinier I van Henegouwen en Alberada van Kleef, is geboren rond 880. Hij is getrouwd met Gerberga van Saksen, dochter van Hendrik I (de Vogelaar) van Saksen en Mathilda van Ringelheim (Saksen, Nordhausen). Zij is geboren rond 914 in Nordhausen, Thüringen, Duitsland. Gerberga is overleden op 5 mei 984 in Reims, Grand-Est, Frankrijk.

Zij kregen 2 kinderen:

Giselbert II is overleden op 2 oktober 939.

12.

Reinier II (Reginald II) van Henegouwen, zoon van Reinier I van Henegouwen en Alberada van Kleef, is geboren rond 882. Hij is getrouwd met Adelheid van Bourgondie, dochter van Richard I van Bourgondie en Adelheid van Auxerre. Zij is geboren rond 882. Adelheid is overleden.

Zij kregen 3 kinderen:

Reinier II (Reginald II) is overleden na 932.

13.

Albuinus van Henegouwen, zoon van Reinier I van Henegouwen en Herinsindis van Kleef, is geboren rond 878. Hij is getrouwd met Nn van Bourgondie.

Zij kregen 1 kind:

Albuinus is overleden.

14.

Symphoronia van Henegouwen, dochter van Reinier I van Henegouwen en Herinsindis van Kleef, is geboren rond 888. Zij is getrouwd met Berenger (Berengarius) van Namen.

Zij kregen 1 kind:

Symphoronia is overleden rond 952.

15.

Frederune van Friesland, dochter van Gottfried I van Friesland en Gisela van Lotharingen, is geboren rond 880. Zij is getrouwd met Karel III (de Eenvoudige) der Karolingen, zoon van Lodewijk II der Karolingen en Adelheid van Parijs. Hij is geboren op 17 september 879 in Péronne, Hauts-de-France, Frankrijk. Karel III (de Eenvoudige) is overleden op 50 jarige leeftijd op 7 oktober 929.

Zij kregen 1 kind:

Frederune is overleden op 10 februari 917.

16.

Theutberga van Arles, dochter van Theobald van Arles en Bertha van Lotharingen, is geboren rond 881. Zij is getrouwd met Werner (Garnier) van Troyes, zoon van Odo I van Troyes en Wandilmut Nn. Hij is geboren rond 870. Werner (Garnier) is overleden rond 927.

Zij kregen 1 kind:

Theutberga is overleden rond 948.


Deze stamboom is beschikbaar in tekst, PDF, DOC en EPUB formaat en als stamboom in grafische vorm.

stamboom in grafische vormDOC

De publicatie Stamboom Kempin Finken is samengesteld door (neem contact op).