Stamboom Kamies » Eerke Rieske (1913-1996)

Persoonlijke gegevens Eerke Rieske 

Bronnen 1, 2

Gezin van Eerke Rieske

Hij is getrouwd met Jantje de Wit.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)
  3. (Niet openbaar)


Notities over Eerke Rieske

Zijn vader huwde voor de 2e keer met een zus van Jantje [Romkje] '


 


Eerke was van 1929 tot 1940 in het bezit van her schip de Albatroa [zie foto]


 Eerke was schipper van beroep, net als veel van zijn voorouders. Onderstaande boot met de naam "Albatros" was van 1929 tot 1940 in zijn bezit.


NvhN 240349 De ALBATROS op een mijn gelopen Bemanning gered De Groninger coaster ALBATROS, kapitein-eigenaar de heer E. Rieske. afkomstig van Stadskanaal en wonende te Groningen, is bij Greena (Noord-Jutland) op een mijn gelopen. De kapitein en een lid van de bemanning braken een been. De vrouw van de heer Rieske werd gewond evenals hun beide kinderen. De ALBATROS, een kleine kustvaarder van 447 bruto M 3. inhoud, was op weg van Hengelo naar Gotenburg met een lading zout. Vanmorgen is het schip gezonken.


 


NvhN 140150 Het ongeluk met de coaster ALBATROS - Kapitein krijgt berisping voor nonchalante navigatie. De Raad voor de Scheepvaart te Amsterdam behandelde gisteren het ongeluk dat de kustvaarder ALBATROS is overkomen op 23 maart van het vorige jaar. Het schip, dat toen op de reis van Gotenburg naar ons land in de Deense wateren nabij het Kattengat voer, is vermoedelijk op een mijn gevaren. Plotseling heeft zich tenminste een hevige ontploffing voorgedaan, waarbij het scheepje zwaar werd beschadigd en zowel de kapitein als de stuurman werden verwond. De motordrijver en de kok, evenals de vrouw en kinderen van de kapitein, die ook aan boord waren, kwamen er goed af. De opvarenden, ook de gewonden, werden gered, maar het schip is gezonken en verloren gegaan. De kapitein en stuurman vertelden, dat het schip door een vaargeul moest varen. Deze was een mijl breed. Daarbuiten gold het water als gevaarlijk. De stuurman had de wacht, maar ook de kapitein was juist op de brug gekomen toen de ontploffing gebeurde. Uit de verklaringen van de stuurman bleek, dat het schip bij het passeren van een boei, die zeer dicht aan bakboord gepasseerd moest worden, buiten het vaarwater moet zijn geweest. De stuurman vertelde, dat er juist een paar schepen de ALBATROS tegemoet voeren. De ALBATROS moest daarom uitwijken, is in gevaarlijk water gekomen en waarschijnlijk op een mijn gevaren. De kapitein wist niet dat de vaargeul slechts één mijl breed was. Er werd van boei tot boei gevaren en daarmee dacht de kapitein veilig te varen. De stuurman, die twee en twintig jaar oud was, was niet gediplomeerd. Na afloop van het verhoor gaf de voorzitter de kapitein een duidelijke berisping voor zijn nonchalante navigatie en voor het feit, dat noch hij zelf noch de stuurman ruiterlijk en duidelijk de gestelde vragen hebben beantwoord. De uitspraak van de Raad zal later volgen.

Zijn vader huwde voor de 2e keer met een zus van Jantje [Romkje] '

Eerke was van 1929 tot 1940 in het bezit van her schip de Albatroa [zie foto]

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Eerke Rieske?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Eerke Rieske

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Eerke Rieske


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Schaap Web Site, Hilda Boonstra, Eerke Rieske, 22 september 2012
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stamboom op MyHeritage.com
      Familiesite: Schaap Web Site
      Stamboom: boonstra5
    2. Koekoek Web Site, Geert Koekoek, Eerke Rieske, 4 januari 2014
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stamboom op MyHeritage.com
      Familiesite: Koekoek Web Site
      Stamboom: Koekoek Family Tree

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 11 juni 1913 lag tussen 11,6 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • In het jaar 1913: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,1 miljoen inwoners.
      • 24 maart » Het Nederlands elftal wint voor het eerst van Engeland. In Den Haag wordt het 2-1 door twee doelpunten van Huug de Groot.
      • 28 mei » Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.
      • 29 mei » In Parijs gaat het ballet Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky in première.
      • 28 augustus » Koningin Wilhelmina opent het Vredespaleis in Den Haag.
      • 9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
      • 14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
    • De temperatuur op 17 december 1996 lag tussen 1,6 °C en 4,5 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
    • In het jaar 1996: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 15,5 miljoen inwoners.
      • 28 februari » Een hevige brand in een loods met chemicaliën brengt Rotterdam in een crisissfeer.
      • 17 april » Levenslang voor Erik en Lyle Menendez uit Los Angeles, die hun welgestelde ouders hebben vermoord. Ter verdediging voerden ze aan dat hun misdaad werd ingegeven door jarenlang misbruik door hun ouders.
      • 5 mei » Tsjechië verovert in de Wiener Stadthalle in Oostenrijkse hoofdstad Wenen voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel in het ijshockey door in de finale Canada met 4-2 te verslaan.
      • 2 oktober » Bij wielrenner Lance Armstrong wordt teelbalkanker geconstateerd.
      • 10 oktober » Marijke Djawalapersad wordt als eerste vrouw in de Surinaamse geschiedenis gekozen als voorzitter van het parlement. Zij volgt Jaggernath Lachmon op, die aftreedt uit teleurstelling over de nieuwe regering van NDP-president Wijdenbosch.
      • 31 december » De Ethiopische atleet Getaneh Tessema raakt op weg naar de Sylvestercross in Soest zwaar gewond bij een verkeersongeluk.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    • 1910 » Adolf Langer, Tsjechisch componist, dirigent, muziekpedagoog en publicist († 1986)
    • 1910 » Daan Modderman, Nederlands menner van vierspannen en televisiepersoonlijkheid († 1991)
    • 1910 » Jacques-Yves Cousteau, Frans duiker en filmmaker († 1997)
    • 1912 » Frans Slaats, Nederlands baanwielrenner († 1993)
    • 1914 » Hendrikus Berkhof, Nederlands predikant en theoloog († 1995)
    • 1916 » Henk Bruna, Nederlands boekhandelaar († 2008)

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Rieske

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Rieske.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Rieske.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Rieske (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Kamies is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Egbert Kamies, "Stamboom Kamies", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kamies/I464.php : benaderd 25 mei 2024), "Eerke Rieske (1913-1996)".