Stamboom Janneke Ekkelenkamp » Lammert Dirksz Kamper (1760-1826)

Persoonlijke gegevens Lammert Dirksz Kamper 


Gezin van Lammert Dirksz Kamper

Hij is getrouwd met Johanna Janz Bragt.

Zij zijn getrouwd op 3 november 1782 te Opmeer, hij was toen 22 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Dirk Kamper  1785-1852 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Lammert Dirksz Kamper?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Lammert Dirksz Kamper

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Lammert Dirksz Kamper

Aaltje JURRIAANS
± 1727-????

Lammert Dirksz Kamper
1760-1826

1782
Dirk Kamper
1785-1852

  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Aanknopingspunten in andere publicaties

  Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 3 november 1782 lag rond de 8,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1782: Bron: Wikipedia
   • 13 januari » Eerste opvoering van Die Räuber van Friedrich Schiller in Mannheim.
   • 6 april » Rama I wordt koning van Thailand. Begin van de thans regerende Chakri-dynastie.
   • 16 juli » Première van de opera Die Entführung aus dem Serail van Wolfgang Amadeus Mozart in het Burgtheater in Wenen.
   • 4 augustus » Constanze trouwt met Wolfgang Amadeus Mozart.
   • 30 november » Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tekenen een voorlopig vredesverdrag, waarmee een eind komt aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.
  • De temperatuur op 11 augustus 1826 lag rond de 22,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt veel regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1826: Bron: Wikipedia
   • 6 juni » Oprichting van de kristalfabriek van Val-Saint-Lambert.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Kamper

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Kamper.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kamper.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kamper (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Janneke Ekkelenkamp, "Stamboom Janneke Ekkelenkamp", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-janneke-ekkelenkamp/I2822.php : benaderd 29 mei 2024), "Lammert Dirksz Kamper (1760-1826)".