Stamboom Jan Kraker » Hermanus van Leeuwarden (1750-1800)

Persoonlijke gegevens Hermanus van Leeuwarden 


Gezin van Hermanus van Leeuwarden

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hermanus van Leeuwarden?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hermanus van Leeuwarden

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Hermanus van Leeuwarden

Hermanus van Leeuwarden
1750-1800


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 31 oktober 1800 lag rond de 9,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west ten noorden. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1800: Bron: Wikipedia
   • 14 maart » Kardinaal Chiaramonti wordt in Venetië gekozen tot Paus Pius VII.
   • 21 maart » Kroning van Paus Pius VII in Venetië.
   • 28 maart » Het Iers parlement tekent de Act of Union waarin akkoord gegaan wordt met een vereniging met Groot-Brittannië.
   • 20 oktober » Paus Pius VII creëert één nieuwe kardinaal, de Spaanse aartsbisschop van Sevilla Luis Maria de Borbón (23), zoon van kardinaal Luis Antonio Jaime de Borbón.
   • 17 november » De Verenigde Staten hebben hun nieuwe federale hoofdstad in gebruik genomen: Washington D.C., aan de oever van de rivier de Potomac.
   • 24 december » Moordaanslag op Napoleon. Een bom ontploft naast zijn rijtuig als hij op weg is naar de opera.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Van Leeuwarden


  De publicatie Stamboom Jan Kraker is opgesteld door .neem contact op
  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  J.Kraker, "Stamboom Jan Kraker", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-jan-kraker/I2420.php : benaderd 20 juli 2024), "Hermanus van Leeuwarden (1750-1800)".