genealogieonline

Stamboom Jacobs en Arts

Foto van Marjo Vink

De publicatie Stamboom Jacobs en Arts is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 1.210 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 68 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Beste bezoeker,
Dit is de stamboom van de familie Jacobs en de familie Arts, beiden uit de gemeente Deurne (Neerkant, Liessel en Helenaveen). De nazaten van beide families zijn niet gepubliceerd vanwege privacy.

Stamboom Jacobs begint bij mijn grootouders van vaders kant Marinus Jacobs en Albertina Verdeuzeldonk.
Stamboom Arts begint bij Antonius Johannes Arts en Johanna Dorothea Kessels, mijn grootouders van moeders kant. Deze familie komt oorspronkelijk van Wamel, Leeuwen en Puiflijk in Gelderland. Het waren allen arme boerenfamilies. Op 1 maart 1886 vertrok Peter Arts met zijn gezin richting de veenkolonie Helenaveen, waar op dat moment de turfindustrie hoogtij vierde.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over deze stamboom neemt u dan contact met mij op.
Indien u zelf nog foto's of materialen heeft die betrekking hebben op personen uit deze stamboom dan zou ik daar graag een kopie van ontvangen. Vooral van de familie Kessels uit Meijel en Helden heb ik maar weinig materiaal. Bij de meeste personen heb ik middels kopiëren en plakken de index van gevonden akten en registers toegevoegd aan het persoonsblad. Dit voorkomt bij mijn eigen onderzoek fouten in het overnemen van gegevens, het is later makkelijker om terug te kijken wat precies de inhoud van de akte was, en met name in de DTB's tussen 1600-1811 worden namen steeds anders geschreven. De toegevoegde index maakt dan meer duidelijk dat het toch om dezelfde personen gaat.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

  • 88 jaar geleden - Overlijden van Jan Arts (1932)


Andere publicatie van Marjo Vink
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!