genealogieonline

Stamboom Heuts en Heije » Barbarina Rosier (1754-1844)

Persoonlijke gegevens Barbarina Rosier 


Verwantschap Barbarina Rosier


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Barbarina Rosier

Jacobus Rosier
± 1719-1803
Maria Neve
1726-1790

Barbarina Rosier
1754-1844

1780

Gezin van Barbarina Rosier

Zij is getrouwd met Petrus Jacobus Andriessen op 23 april 1780 te Hontenisse, Zeeland, Nederland, zij was toen 25 jaar oud.

Kind(eren):

 1. Pieternella Andriessen  1783-1856 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Barbarina Rosier?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Barbarina Rosier

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Rosier

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Rosier.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Rosier.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Rosier (onder)zoekt.

Historische context

 • De temperatuur op 29 juni 1844 lag rond de 14,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: betrokken regen dampig. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1844: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 27 februari » De Dominicaanse Republiek wordt onafhankelijk van Haïti.
  • 24 mei » Het eerste telegram ooit wordt door Samuel Morse van Baltimore naar Washington D.C. verstuurd, met als inhoud: "What hath God wrought?".
  • 6 juni » De YMCA wordt opgericht in Londen.
  • 13 juni » Linus Yale verkrijgt octrooi op het deurslot.
  • 25 augustus » Oprichting van de Congregatie van Onze Lieve Vrouw Moeder van Barmhartigheid (Fraters van Tilburg) door Joannes Zwijsen, coadjutor-apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch.
  • 22 oktober » William Miller voorspelt dat de Wederkomst van Jezus op deze dag zou plaatsvinden. Toen de voorspelling niet uitkwam, leidde dit tot de "Great Disappointment" ("Grote Teleurstelling").


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Heuts en Heije is samengesteld door (neem contact op).