De temperatuur op 10 september 1889 lag rond de 22,0 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
4 maart » Benjamin Harrison wordt beëdigd als 23e president van de Verenigde Staten
24 mei » Paus Leo XIII benoemt zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Petrus Lambertus Goossens.
27 juni » Huwelijk van prins Willem van Hohenzollern en prinses Maria Theresia van Bourbon in Slot Sigmaringen.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
6 september » In Antwerpen ontploft de patroonfabriek Corvilain. Er vallen 95 slachtoffers.
8 december » Op initiatief van Pim Mulier wordt de Nederlandse Atletiek en Voetbalbond, de voorloper van de KNVB, opgericht.
Trouwdag 6 januari 1916
De temperatuur op 6 januari 1916 lag tussen 4,4 °C en 11,3 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 0.5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
8 september » Begin van de Slag bij Tabora.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Dag van overlijden 25 maart 1950
De temperatuur op 25 maart 1950 lag tussen 3,2 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
15 juni » Opening Tentoonstelling Rotterdam Ahoy.
16 juli » Uruguay wint de wereldtitel door gastland Brazilië in de finale van het WK voetbal met 2-1 te verslaan.
28 september » Indonesië wordt toegelaten tot de Verenigde Naties.
29 november » Noord-Koreaanse en Chinese troepen dwingen de troepen van de Verenigde Naties zich terug te trekken uit Noord-Korea.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Harold Verhagen, "Stamboom Harold Verhagen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-harold-verhagen/I500723.php : benaderd 31 oktober 2024), "Martinus Franciscus Johannes Ramack (1889-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.