Stamboom Guy Spillebeen » Marie Louise KIDEY (1923-1994)

Persoonlijke gegevens Marie Louise KIDEY 


Gezin van Marie Louise KIDEY

Zij is getrouwd met Béoni Jean Baptiste Jules NEUZY.

Zij zijn getrouwd op 21 januari 1950 te Mons, Belgique, zij was toen 26 jaar oud.


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)


Notities over Marie Louise KIDEY

Pendant la guerre, elle travailla comme employée de banque et vivait chez une vieille tante à Izegem.


Marie Louise (Lou) kwam veel naar Welden met de trein. Ze had verkering met een man man in de regio van Welden die beesten bij de boeren kocht en verkocht, maar hij leidde een dubbel leven, in het weekend met Marie Louise en in de week met een andere vrouw. Gilbert Spillebeen is daarop gekomen en samen met Marie Louise hebben ze hem betrapt en het was uit met de liefde. 


Marie-Louise heeft Jean Neuzy in Mons ontmoet, waarschijnlijk geregeld door Paula Spillebeen, Jean Neuzy werkte al in Congo bij de radio dienst,  hij kwam terug uit verlof uit Congo na 3 jaar dienst - dan kregen ze 6 maand verlof - hij woonde naast 


Emiel Beernaert te Mons in de rue des grands prés.  En in die 6 maand zijn ze getrouwd en zijn ze samen naar Congo vertrokken standplaats Buta in Oost-Congo, er waren daar nog 2 paters als blanken. Jean Neuzy is dan na ieder 3 jaar opgeschoven 


naar grotere plaatsen en in 1960 was hij gestationeerd in Leopoldstad. Voor de onafhankelijkheid waren Marie Louise en de kinderen al terug in België, Jean was alleen in Kinshasa.


Na het overlijden van Laura Maria Beernaert in 1940 is er nog disput geweest tussen André en Paula Spillebeen over de erfenis, André was niet akkoord dat Marie Louise mee erfde van het kapitaal van de Spillebeens, ze was geen Spillebeen maar een Kidey, André zei als zij erfde van de Spillebeens dan moesten zij ook mee erven van de Kideys. Paula zei ze is onze zuster en ze erft mee , Gilbert was neutraal....ze heeft mee geërfd van de Spillebeens..de Spillebeen niet van de Kideys in 1947. Kidey waarmee Laura Maria trouwde was notaris klerk, maar is vlug ziek geworden en zijn werk verloren. Het is door hem dat André zijn studies in de geneeskunde gestopt is.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Marie Louise KIDEY?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Marie Louise KIDEY

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Marie Louise KIDEY


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 6 maart 1923 lag tussen 2,0 °C en 10,1 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1923: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,1 miljoen inwoners.
      • 16 februari » Howard Carter opent het graf van farao Toetanchamon dat gevuld bleek met schatten.
      • 13 mei » Zaligverklaring van Robertus Bellarminus (1542-1621), Italiaans theoloog en kardinaal.
      • 12 juni » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland.
      • 16 oktober » The Walt Disney Company wordt opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Disney.
      • 1 november » In Antwerpen wordt het Bosuilstadion geopend met een galawedstrijd tussen België en Engeland.
      • 6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
    • De temperatuur op 21 januari 1950 lag tussen -6.3 °C en 1,7 °C en was gemiddeld -1.9 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
    • In het jaar 1950: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 10,0 miljoen inwoners.
      • 19 maart » Zaligverklaring van Paola Elisabetta Cerioli (1816-1865), Italiaans stichteres van de Zusters van de Heilige Familie, in Rome door Paus Pius XII.
      • 28 april » Huwelijk van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand met Sirikit Kitiyakara.
      • 11 mei » Mijngasontploffing in de Borinage: 130 doden.
      • 29 november » Noord-Koreaanse en Chinese troepen dwingen de troepen van de Verenigde Naties zich terug te trekken uit Noord-Korea.
      • 2 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nemen Resolutie 390(V) aan, waarbij de Eritreeërs als volk worden erkend, maar Eritrea wordt met Ethiopië tot een federatie samengevoegd.
      • 19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam KIDEY

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam KIDEY.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over KIDEY.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam KIDEY (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    G. Spillebeen, "Stamboom Guy Spillebeen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-guy-spillebeen/I745.php : benaderd 24 september 2024), "Marie Louise KIDEY (1923-1994)".