Stamboom Goossens x Van der Heijden » Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans (1450-1500)

Persoonlijke gegevens Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans 


Gezin van Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans


Notities over Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans

BP 1227 (Oirschot) okt 1456 - sept 1457 folio 168r
Jan Aert Cluijstermans
Jan en Willem zoons van wijlen Rutger Wijnmans

BP 1247 (Oirschot) okt 1477 – sept 1478 folio 80v
Aert Jan Cluijstermans alias die Wolff
Henrick Peterss van den Tornken
Jorden Jan Cluijstermans

Sch. v. O. d.d.: 18-5-1502=================144====================

Henrick zoon wijlen Jan Wolfs, verder Bertha dochter van wijlen Jan Wolfs en Jan en Henrick, kinderen van wijlen Joerden Wolfs (=soms Cluijstermans genoemd, JT), voor henzelf handelend en voor Heijlen en Eva hun zusters, hebben een deling gemaakt van het bezit dat ze van Aert Jan Wolfs hebben geerfd en welk bezit deze Aert en Henrick de Wolf samen hebben bezeten.
Henrick zoon wijlen Jan Wolfs krijgt een huis, tuin etc., groot een half mudzaad, b.p. Henrick Henricks van Best, Aert Wouter Thijssen, Dirck Hoppenbrouwers, de gemeenschappelijke straat. Lasten hieruit zijn 2 lopen rogge en een vierdevat aan het klooster van Postel en de grondchijns. Nog krijgt hij een stuk beemd genoemd de Smeijersbeemd, b.p. Peter Goijaert Raijmakers, Bert dochter van Jan Wolfs, Henrick van best, Dirck Hoppenbrouwers , een pad daar. Nog krijgt hij een stuk land groot een lopenzaad, b.p. het eerf eerder van Joest van Lievendael, Jan Truijen en meer anderen, Heijlken Verloijen de gemeenschappelijke straat. Nog krijgt hij een stuk land groot een zesterzaad, genoemd de Sleebosch, b.p. HeijN Gerards, Gerard de Cuijper, Goijaert van den Doren, het erf eerder van meester Aert van Weijlhusen. Nog krijgt hij een stuk land groot een zesterzaadm b.p. Henrick Henricks van Best, Dirck Gijsbrecht Hoppenbrouwers, de kinderen van Dirck Hoppenbrouwers. Nog krijgt hij een stuk land groot een zesterzaad, gelegen in de Castaert, b.p. de kinderen van Dirck Hoppenbrouwers, Henrick de Volder, de pad daar. Nog krijgt hij een beemd genoemd de Nageldonk, b.p. Daniel Schepens, Henrick van Best, Wouter Colen, Gielis Dirck Cremers, degemeenschappelijke straat. Nog krijgt hij een beemd, b.p. de kinderen van Joerden Wolfs, de gemeijnte. Lasten hieruit zijn een mud rogge aan de kinderen van Joerden Wolfs, een half mud rogge aan de H. Geest van Oirschot, nog een mud rogge aan bepaalde personen te Boxtel, verder de grondschijns.
Bertha dochter van wijlen Jan Wolfs krijgt een stuk land groot een mudzaad, genoemd de Braken gelegen in herdgang Straten, b.p. Jan van den Maerselaer, Gijsbrecht Henrick Hoppenbrouwers, Heijn van Diessen, Jenneke dochter van Joerden de Hoppenbrouwer, het gasthuis van Oirschot, de straat, Willem Goijaert Beckers. Nog krijgt ze een stuk land groot een zesterzaad, gelegen in de Lege Aerlesche Akkers, b.p. Everaert Mercelis, heer Aert de Crom en zijn zusters, Herman Rentmeester en meer anderen, Goijaert Loijch Nennen. Nog krijgt ze een stuk land groot 3 lopenzaad, b.p. Dirck de Cuijper, Henrick Gerards, Henrick van Best en meer anderen, de gemeenschappelijke straat. Nog krijgt ze een beemd genoemd de Blakenbeemd, b.p. de gemeenschapplijke pad, Henrick van Best, een vijver eigendom van de erfgenamen van Gijsbrecht Dirck Hoppenbrouwers. Nog krijgt ze een stuk land genoemd het Steeland gelegen in de Castaerden, b.p. Henrick Wolfs, Henrick van Best, Dirck Dirck Hoppenbrouwers, de gemeenschappelijke pad. Nog krijgt ze een akkertje genoemd dat Hoefken, gelegen in de Castaerden, b.p. Heijmerick Schepens, de erfgenamen van Jan Gijben Hoppenbrouwers, Jan Colen. Nog krijgt ze een beemd genoemd de Liedonk, groot een bunber, b.p. een pad, de gemeenschappelijke straat, Peter Speecks, genoemde Berten van hiervoor. Nog krijgt ze een beemd genoemd de Achterste Schomdonk, b.p. de kinderen van Willem Suetericks, de kinderen van Joerden Wolfs, de gemeijnte. Lasten hieruit zijn een mud rogge aan bepaalde personen te Boxtel, 2 mud rogge per jaar aan Margriet Belaerts, een mud rogge aan Jan Meeus, een mud rogge aan Leen (?) Beertkens, een lopen rogge aan St. Barbara te Oirschot, twee kwarten wijn en een half pond was aan de kerk van Oirschot en verder de grondchijns.
Jan en Henrick broers en kinderen van Joerden Wolfs ten behoeve van henzelf en ten behoeve van hun broer Peter en Heijlken en Jefken hun zusters, krijgen samen een stuk land genoemd de Hosstad, gelegen in herdgang Straten, groot 7 lopenzaad, b.p. Wouter Keijmps, Peter Speecks, Peter Goijaert Raijmakers, Henrick Gerard Coppens, de lopende straat. Nog krijgen ze een beemd genoemd de Ronde Schomdonk, b.p. het erf van de H. Geest van Oirschot, de gemeijnte. Nog krijgen ze een beemd genoemd de Middelste Schomdonk, b.p. Henrick Wolfs, Bert Wolfs, de gemeijnte. Nog krijgen ze jaarlijks een mud rogge te ontvangen van hun oom Henrick de Wolf. Lasten uit dit bezit zijn een mud rogge per jaar aan Adriaen van den Doren, nog een oud schild aan het klooster van Averbode en de grondchijns.
Ieder van de erfgenamen moet de percelen binnenin behoorlijk afmaken, ieder van de aangrenzende percelen voor de helft. Datum 18 mei 1502, getuigen Peter, Rutger en Jacop.
=================145====================
Henrick de Wolf belooft aan de kinderen van Joerden Wolfs die een pacht van een mud rogge te gaan betalen, maat van Oirschot, steeds op Maria Lichtmisdag op onderpand van het bezit zoals hiervoor beschreven. Actum als boven.
=================146====================
Henrick de Wolf zal aan de kinderen van Joerden Wolfs die per a.s. Maria Lichtmisdag ern bedrag geven van 9 peters en 7 en een halve stuivers. Verder zal Bertha dochter van Jan Wolfs aan die kinderen per a.s. Maria Lichtmisdag 11 en een halve peter en anderhalve stuivers betalen, samen met een rente van anderhalf lopen rogge. Actum als boven.
=================147====================
Verder is afspraak dat de erfgenamen uit de voor-voorgaande akte de grondchijns etc. samen zullen betalen, voor het geval er op iemands perceel meer lasten drukken dan op de andere delen, zal het verschil worden verrekend, de gewinchijns tegen de factor 30 en de andere chijns tegen de factor 20 en het daarvoor betaalde bedrag zal men samen betalen. (geen datum en geen getuigen vermeld, JT)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans

Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans
1450-1500


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Over de familienaam Cluijstermans


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
M. Goossens, "Stamboom Goossens x Van der Heijden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I9274.php : benaderd 29 april 2024), "Aert Jan (Die Wolf) Cluijstermans (1450-1500)".