Stamboom Goossens x Van der Heijden » Henrick Joerden de Hoppenbrouwer (1465-1530)

Persoonlijke gegevens Henrick Joerden de Hoppenbrouwer 


Gezin van Henrick Joerden de Hoppenbrouwer

(1) Hij heeft/had een relatie met Luijtgaerd Vr. Henrick Joerden De Hoppenbrouwer.

De relatie startte in het jaar 1492 te Oirschot, hij was toen 27 jaar oud.


(2) Hij heeft/had een relatie met Margriet Beertram (Gijsbrecht) van de Spijker.

De relatie startte in het jaar 1495 te Oirschot, hij was toen 30 jaar oud.


Kind(eren):



Notities over Henrick Joerden de Hoppenbrouwer

Is Schepen van Oirschot: 1496, 1499, 1527. en gezworene en raadsman.
Woont in herdgang Naastenbest.

Sch. v. O. d.d.: 29-4-1505 =================143====================

Beertram Janssen van den Spijker verkoopt aan zijn zwager Henrick Joerdens Hoppenbrouwers ten behoeve van al diens (van Henrick dus JT) wettige kinderen die hij bij zijn eerste vrouw Luijtgaerd had verwekt, die een pacht van 2 en een half mud rogge,uit een pacht van 34 lopen rogge, welke pacht Jan Beertkens eerder had beloofd aan heer Embrecht zijn broer, op onderpand van een huis, tuin etc., welk bezit Beertram nu als weduwnaar heeft geerfd. Voorwaarde is dat Henrick of zijn voorkinderen de pacht niet zullen ontvangen zolang Beertram zelf leeft. Voor die pacht hadden heer Jan, Jacop, Margriet, Lijnken, Juetken en Neesken aan hun vader Beertram een hofstad overgedragen, genoemd de Moest met een huis, tuin etc. en 2 stukken land gelegen in het Sonderen. Datum 29 april 1505, getuigen Gielis Lucassen en Maerselaer.

Sch. v. O. d.d.: 12-1-1511 =================015====================

Cornelis Smeets, secretaris te Oirschot, met alle brieven machtigingen etc., daarvoor gemachtigd door schepenen, kerkmeesters en inwoners van de plaats Aelbich in het bisdom Mens (Mensch = doorgestreept, JT) verkoopt aan Henrick Joerden Hoppenbrouwers ten behoeve van diens vrouw Margriet dochter van Beertram Janssen van den Spijker die een huis, tuin etc. eerder eigendom van heer Jan van der Hoeven, priester, gelegen in herdgang Naastenbest, b.p. Henrick Willems, Beertram Janssen van den Spijker, de gemeijnte. Datum 12 januari 1511, getuigen Belaerts en Tulden. (het lijkt erop dat heer Jan van der Hoeven als priester daar in Aelbich zijn funktie uitoefende, de vraag is echter waar dat Aelbich is gelegen, of is het Aelbach bij Neuss in Westfalen?, JT).

Sch. v. O. d.d.: 15-3-1535 (110) 64 jaar oud.

Sch. v. O. d.d.: 18-4-1545 ==================287=======================

Jan, Dirck, heer Engelbert priester, Jordaen, Adriaen, Wernaert Jans van der Straten ( lees zoon van heer Jan Snoeck, priester,JT. ) als man van Heijlwigen, Aelbrecht Goijaert Willem Aelbrechts als man van Ermagaerden, en Marten Thomassen ( Buckincks, JT ) als man van Annen, allen wettige kinderen van Henrick Joerden Hoppenbrouwers verkregen bij Margriet dochter van Gijsbrecht van den Spijker, hebben samen een boedelverdeling gemaakt inzake het bezit dat ze van hun tante Jenneken dochter van Joerden Hoppenbrouwers hebben geerfd en ook deels inzake het bezit waarvoor hun moeder Margriet afstand van haar recht van vruchtgebruik heeft gedaan volgens het Oirschots recht.
Bij deze verdeling krijgt Jan de helft van het huis, tuin schuur etc.
en nog een daarbij gelegen stuk beemd, genoemd Dlanck Beempdekens, in totaal groot ca. 8 lopenzaad het beemdje niet meegerekend, gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. genoemde Jan en Aelbrecht waarvan het is afgedeeld, Marten Thomas waarvan het is afgedeeld met meer anderen, de gemeenschappelijke straat, heer Joost van Hersel. Verder krijgt Jan de helft van het grote huis tuin, schuur etc. en de helft van een hopveldje tegen het huis aan gelegen en de straat, groot in totaal ca. 12 lopenzaad, b.p. de straat, genoemde Jan en Dirck waarvan het is afgedeeld, heer Engelbert en Wernaert waarvan het is afgedeeld, tot aan de helft van de sloot aldaar. Hieruit moet Jan de helft van 2 gulden per jaar betalen aan de erfgenamen van Cornelis Smeets, de helft van 3 gulden per jaar aan Jacop van den Schoot, nog de helft van een rente van 2 en een halve gulden per jaar aan de kinderen van heer Daniels die Leeuw en aan genoemde Adriaen nu per a.s. Maria Lichtmisdag 20 gulden zonder rente en aanzijn broer Joerden per a.s. Maria Lichtmisdag 29 gulden ook zonder rente en de helft van de grondchijns en de kosten van de brandwacht voor de twee huizen.
Genoemde Dirck krijgt twee aan elkaar gelegen weilanden gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. de kinderen van Wouters van Dormaelen, Lauwereijns van Hoeve, Daniel Loijen. Hieruit moet hij jaarlijks grondchijns betalen en aan heer Engelbert en aanWernaert moet hij samen 20 gulden geven en genoemde kinderen nog eens 5 gulden. Verder krijgt hij de helft van het huis dat eerder van hun tante Jenneken was, met de grond en de beemdjes die erbij liggen, genoemd Dlang Beemdeken, in totaal groot ca. 8 lopenzaad, b.p. genoemde Jan en Aelbrecht waarvan het is afgedeeld, Merten Thomaes waarvan het is afgedeeld met meer anderen, de gemeenschappelijke straat, heer Joost van Hersel met meer anderen. Hieruit moet hij de helft van de grondchijns betalen, de helft van de kosten de brandwacht, en nog 30 gulden eens, waarvan Aelbrecht Goijaert Aelbrechts 20 gulden krijgt en de andere 10 gulden zijn voor heer Engelbrecht en Wernaert per a.s. Maria Lichtmisdag te betalen zonder rente.
Heer Engelbert en Wernaert als voogden krijgen samen een stuk land genoemd dat Loeck, groot 9 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. de kinderen van Henricks van der Hagen met meer anderen, Jan en Aelbrecht waarvan het is afgedeeld, datlang Beemdeken, de straat. De sloten daar tussen zijn ieder voor de helft. Verder krijgen ze samen nog een stuk land van 7 lopenzaad, genoemd dat Bijsterveld, b.p. Leonaert Lathouwers, de gemeenschappelijke straat. Verder krijgen ze nog een stuk beemd genoemd Vaders Beemdken, gelegen aan de Dweerts ter zelfder plaatse gelegen, b.p. de kinderen van Frans Ansems, Aernt van Nistelroij, een gemeenschappelijke waterlaat, de gemeenschappelijke straat. Verder krijgen ze van hun broer Dirck en diens zwager 20 gulden eens per a.s. Maria Lichtmisdag en nog 10 gulden eens van hun broer en zwager Dirck. Verder moet er grondchijns worden betaald, ieder voor zijn deel daarvan.
Joerden Henrick Hoppenbrouwers krijgt een stuk beemd genoemd den Reexbeemd, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest aan de Bodemsteegde aldaar, b.p. de kinderen van Goijaerts van den Hoevel, de kinderen van Denis Daneels, Aernt Hoppenbrouwers, de gemeijnte. Verder krijgt hij van zijn broer Jan eenmalig 29 gulden per a.s. Maria Lichtmisdag zonder rente. Uit dit erfdeel moet jaarlijks de grondchijns worden betaald.
Genoemde Adriaen krijgt de helft van een stuk beemd genoemd de Hoognevenbeemd, gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. Jan van den Venne en meer anderen, de gemeijnte. Verder krijgt hij een jaarlijkse pacht van 10 lopen rogge, te ontvangen van de kinderen van Jan die Metser. Verder krijgt hij nog een pacht van 8 lopen rogge per jaar te ontvangen van Jutta weduwe van Jan Henrick Corstiaens. Ook krijgt hij een jaarlijkse pacht van 8 lopen rogge te ontvangen van de kinderen van Jefken Vrancken. Ook nog een jaarlijkse pacht van 6 lopen rogge te ontvangen van de kinderen van Geraerts van Creijelt. Verder krijgt hij nog 3 pond paijment per jaar te ontvangen van de kinderen van Henrick meester Henricks, van zijn zwager Aelbrecht en van zijn broer Jan krijgt hij nog eenmalig 20 gulden per a.s. Maria Lichtmisdag zonder rente. Uit dit erfdeel moet grondchijns worden betaald.
Aelbrecht in zijn hoedanigheid krijgt de helft van het grote huis met tuin, schuur, schop etc. on totaal groot ca. 12 lopenzaad, samen met de helft van een hopveldje tegen het huis gelegen aan de andere kant van de straat, b.p. de straat, genoemde Jan en Dirck waarvan het is afgedeeld, heer Engelbert en genoemde Wernaert waarvan het is afgedeeld. Verder krijgt hij een weiland gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. heer Joost van Hersel, het erf van Elisabeth meester Henricks ( van der Ameijden ), het Loebeemdeken, de gemeenschap-pelijke straat. Verder krijgt hij van zijn broer Dirck 20 gulden eens te ontvangen per a.s. Maria Lichtmisdag zonder rente. Uit dit erfdeel moet de helft van 2 gulden per jaar worden betaal aan de erfgenamen van Cornelis Smeets, nog de helft van een jaarlijkse rente van 3 gulden aan Jacop Luppen van den Schoet, nog de helft van anderhalve gulden per jaar aan de kinderen van heer Daniels die Leeuw. Verder moet Aelbrecht aan zijn zwager Adriaen en zijn zwager Marten samen een bedrag van 20 gulden betalen per a.s. Maria Lichtmisdag zonder rente en moet hij de helft van de grondchijns betalen en de helft van de kosten van de brandwacht.
Genoemde Marten in zijn hoedanigheid krijgt de helft van een stuk beemd genoemd de Hoognevenbeemd, gelegen in Oirschot herdgang Hedel, b.p. Jan van den Venne met meer anderen, de gemeijnte. Verder krijgt hij een stuk land genoemd de Ovenstad, tot halverwege de heg toe tot achteraan bij het Nieuwe land ter grootte van 4 en een halve lopenzaad, b.p. de kinderen van Wouters van Dormalen, het erf van genoemde Jan en Dirck waarvan het is afgedeeld, Rut Leonaerts, de straat. Hieruit moet jaarlijks de grondchijns worden betaald. Verder krijgt hij van zijn zwager Jan en zijn zwager Aelbrecht een bedrag van 20 gulden eens per a.s. Maria Lichtmisdag zonder rente.
Genoemde partijen hebben elkaar beloofd deze boedelverdeling altijd gestand te zullen doen en ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig te zullen betalen dat de andere erfgenamen daarvoor gevrijwaard blijven. Indien er op iemands erfdeel meer lasten zouden blijken te drukken dan nu bekend is dan zullen ze die voor gemeenschappelijke rekening nemen. Datum 18 april 1545, getuigen Esch, Scoet en Peter Meijen.

Sch. v. O. d.d.: 14-4-1548==================205=======================

Heer Eijmerick, Jan, Dirck, Adriaen, gebroeders, verder Werner Snoecks van Straten als man van Heijlwigen, Aelbrecht Goijaert Aelbrechts als man van Ermgaerden en Marten Thomassen van Beeck als man van Annen, zijnde allen wettige kinderen van wijlenHenrick Joirden Hoppenbrouwers verwekt bij deze Henrick en bij Margriet Beertramsdochter van den Spijker, hebben met elkaar een boedelverdeling gemaakt van het bezit dat ze hebben geerfd bij de dood van hun vader en moeder.
Genoemde Jan krijgt een beemd genoemd de Lierincksbeemd, gelegen in Oirschot in het Besterbroek aldaar b.p. de gemeijnte. Hieruit moet jaarlijks een oude grote als grondchijns aan de hertog worden betaald, nog een gulden per jaar aan de erfgenamen van Katalijn Ruelens.
Genoemde Dirck krijgt een akker met een daarbij gelegen heiveldje, met een vijver, samen aan elkaar, gelegen in Oirschot onder Best, b.p. de erfgenamen van Mathijs Janssen, de Dijckerstraat aldaar, de St. Odulphuspad. Hieruit moet jaarlijks een mudde rogge worden betaald, maat van Den Bosch en in Den Bosch te leveren aan de tafel van de H. Geest aldaar, nog ongeveer anderhalve oude grote als grondchijns aan genoemde tafel van de H. Geest, nog 10 en een halve stuiver per jaar als Beekse pacht. Verder moet er eenmalig 85 gulden worden betaald per a.s. St. Jacopsdag zoals verder aangeduid zal worden in de schuldbrief daarover.
In marge : Doorgehaald en niet gepasseerd.
Genoemde heer Eijmbrecht, Adriaen, Werner, Aelbrecht en Marten in hun hoedanigheid van hiervoor, krijgen samen het huis met tuin, grond etc. groot ca. 5 en een halve lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Naastenbest, b.p. Willem Goijaert Aelbrechts, Jan Sceijntkens, Adriaen Harnismakers en meer anderen, de straat. Verder krijgen ze een akker genoemd de Everaerts akker, ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, b.p. Jutken van den Spijker en haar kinderen, de erfgenamen van Henrick Willems, de gemeijnte. Verder krijgen ze een beemd genoemd de Broekbeemd, gelegen in het Besterbroek aldaar aan de Roij Rijt, b.p. Peter Willems, de gemeijnte. Verder krijgen ze een weiland genoemd dat Zonderen, gelegen in herdgang Naastenbest, b.p. Jutken van den Spijker en haar kinderen, de gemeijnte. Hieruit moet jaarlijks drie stuivers en anderhalf oort als grondschijns aan de hertog worden betaald, nog een half mudde rogge per jaar aan Jan Jan Aert Jacops, nog ca. 25 gulden eens aan heer Jacop van den Spijker, priester, nog 25 stuivers per jaar aan Loijwichen Timmermans, nog anderhalve gulden per jaar aan de kinderen van heer Daniel die Leeuw. Uit de Broekbeemd moet nog 4 en een halve stuivers als grondchijns aan de hertog worden betaald. Verder krijgen ze nog een rogpacht van een mudde per jaar te ontvangen van bepaalde personen te Goirle, nog een mudde rogge per jaar uit het bezit van Alaerden Lippen, nog een mudde rogge per jaar van de erfgenamen van Willem Michiel Crommen, nog een mudde rogge per jaar te ontvangen van Aerden Rutger Lenaerts, nog 10 lopen rogge per jaar te ontvangen van Wouter Danielszoon, nog 4 lopen rogge te ontvangen van de kinderen van Rutger Wenselijns.
Genoemde erfgenamen beloven elkaar deze boedelverdeling altijd gestand te zullen doen en dat ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig zal betalen dat de erfdelen van de anderen daarvoor gevrijwaard blijven. Indien er op iemands erfdeel meer lasten zouden blijken te drukken dan zullen ze die gemeenschappelijk betalen.
(geen datum en geen getuigen vermeld )
In marge : Doorgehaald en niet gepasseerd.
==================206=======================
Heer Eijmbrecht, Adriaen, Werner, Aelbrecht en Marten uit de vorige akte hebben beloofd om aan Jan zoon wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwers en wel ter egalisatie van de erfdelen, die een aantal van 28 houtrunden te zullen leveren in Oirschot voor a.s. St. Jacopsdag en wel onder het beding van parate executie. ( geen datum en geen getuigen vermeld )
In marge : Doorgehaald en niet gepasseerd.
==================207=======================
Dirck zoon wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwer heeft als schuldenaar beloofd om aan heer Eijmbrechten, Adriaen, Werner, Aelbrecht en Marten uit de voorgaande akte, ter egalisatie van de erfdelen bij de verdeling, die een bedrag 85 gulden te zullen gaan betalen per a.s. St. Jacopsdag zonder rente danwel per a.s. St. Jacopsdag over een jaar samen met 4 en een halve gulden, ook onder beding van parate executie. ( geen datum en geen getuigen vermeld, waarschijnlijk net als voorgaande akte niet gepasseerd, JT )
==================208=======================
Heer Eijmbrecht zoon wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwers priester heeft machtiging gegeven aan Marten Thomassen van Beeck, om namens hem zijn bezit af te delen dat hij heeft geerfd bij de dood van genoemde Henrick, zijnde zijn vader en zijn moederMargriet. Verder moet de opdrachtgeven namens hem afstand doen van de erfdelen van de andere erfgenamen en alles doen wat daarbij nodig is en hetgeen zij als opdrachtgever zelf ook gedaan zou hebben. Heer Eijmbrecht belooft alles na te zullen komenhetgeen door zijn gemachtigde zal worden afgesproken en gedaan. Hij belooft hem daarvoor ook te vrijwaren. Datum 14 april 1548, getuigen Esch en Schoet.
==================209=======================
Jan, Dirk en Adriaen, gebroeders, verder Werner Snoecks van Straten als man van Heijlwigen, nog Aelbrecht Goijaert Aelbrechts als man van Ermgaerden en Marten Thomassen ( van Beeck/Buckincks, JT ) als man van Anne, gezusters en wettige kinderen van wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwers verwekt bij deze Henrick en bij wijlen Margriet Gijsbrechts ( lees Beertrams, JT ) van den Spijker waarbij genoemde Marten gemachtigd is voor heer Eijmbrecht zoon wijlen genoemde Henrick en Margriet, priester, hebben met elkaar een boedelverdeling gemaakt inzake het bezit dat ze bij de dood van hun vader en moeder hebben geerfd.
Bij deze verdeling krijgt genoemde Jan een beemd genoemd den Lierincksbeemd, gelegen in Oirschot in het Besterbroek aldaar, b.p.de gemeijnte. Hieruit moet jaarlijks een oude grote als grondchijns worden betaald aan de hertog, nog een gulden per jaaraan de erfgenamen van Katalijn Ruelens.
Genoemde Dirck krijgt een akker met een daarbij gelegen heiveldje en een vijver die aan elkaar zijn gelegen, genoemd de Ruelenshof, gelegen in Oirchot onder Best, b.p. de erfgenamen van Mathijs Janssen, de Dirckstraat en de St. Odulphuspad. Hieruit moet jaarlijkse een mudde rogge worden betaald, maat van Den Bosch en in Den Bosch te leveren en verder nog anderhalve oude grote als grondchijns aan de tafel van de H. Geest aldaar, nog 10 en een halve stuiver als Beekse pacht.
In marge : Dabitur aan Marcelissen Eliaes Mortels tam supportatione.
Adriaen, Werner, Aelbrecht en genoemde Marten krijgen ten hunnen behoeve en ten behoeve van genoemde heer Eijmbrechts samen een huis met tuin, grond etc. groot ca. 6 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Naastenbest, b.p. Willem Goijaert Aelbrechts, Jan Sceijntkens, Adriaen Harnismakers en meer anderen. Verder krijgen ze een aldaar gelegen akker genoemd de Everaertsakker, b.p. Jutken van den Spijker en haar kinderen, Henrick Willems, de gemeijnte. Ook krijgen ze een beemd genoemd de Broekbeemd, gelegen in het Bester Broek aldaar aan de Roeij Rijt, b.p. Peter Willems, de gemeijnte. Ook krijgen ze een weiland genoemde dat Zonderen, gelegen in herdgang Naastenbest, b.p. Jutken van den Spijker en haar kinderen, de gemeijnte. Hieruit moet jaarlijkse drie stuivers en anderhalf oort als grondchijns aan de hertog worden betaald, nog een half mudde rogge per jaar aan Jan Jan Aerts, nog ongeveer 25 gulden eens aan heer Jacop van den Spijker, nog 25 stuivers per jaar aan Loijwijchen Timmermans, nog anderhalve gulden per jaar aan de kinderen van heer Daniels die Leeuw. Uit de genoemde Broekbeemd moet nog 4 en een halve stuivers als grondchijns aan de hertog worden betaald, nog een mudde rogge aan de kantorij te Oirschot. Verder krijgenze samen nog een jaarpacht van een mudde rogge te ontvangen van bepaalde personen te Goirle, nog een jaarpacht van een mudde rogge te ontvangen van
Alaerden Lippen, nog een mudde rogge per jaar te ontvangen van Willem Michiels Crommen, nog een mudde rogge per jaar te ontvangen van Aerden Rutger Lenaerts, nog 10 lopen rogge per jaar te ontvangen van Wouter Daniels, nog 4 lopen rogge te ontvangenvan de kinderen van Rutger Wencelens, nog een mudde rogge per jaar te ontvangen uit het bezit van de kantorij te Oirschot genoemd dat Laer.
Genoemde erfgenamen beloven elkaar deze boedelverdeling altijd gestand te zullen doen en dat ieder de lasten op het eigen erfdeel zodanig zal betalen dat de erfdelen van de anderen daarvoor gevrijwaard blijven. Indien er op iemands erfdeel meer lasten zouden blijken te drukken dan zullen ze die gemeenschappelijk betalen. Datum 16 april 1548, getuigen Esch en Schoet.
==================210=======================
Adriaen, Werner, Aelbrecht en Marten in hun hoedanigheid uit de vorige akte waarbij Marten optreedt namens heer Eijmbrecht, hebben als schuldenaars beloofd om aan Jan zoon wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwers ter egalisatie van het erfdeel dat ze bij de verdeling hebben gekregen, die een aantal van 28 houtrunden ( houtrun ? ) te zullen leveren in Oirschot en wel voor a.s. St. Jacopsdag onder beding van parate executie. Datum en getuigen als boven.
==================211=======================
Dirck zoon wijlen Henrick Joirden Hoppenbrouwers heeft als schuldenaar beloofd om aan Adriaen, Werner, Aelbrecht en Marten ten hunnen behoeve en ten behoeve van genoemde heer Eimbrecht uit de voorgaande akte, die ter egalisatie van het erfdeel dat ze hebben verkregen hen een bedrag van 85 gulden te zullen gaan betalen per a.s. St. Jacopsdag zonder rente danwel per a.s. St. Jacopsdag over een jaar met de rente van 4 en een halve gulden en wel onder beding van parate executie. Datum en getuigen als boven.
In marge : Met instemming van partijen doorgehaald en door een andere vervangen op 29 juli 1549.

Sch. v.O. d.d.: 14-2-1550 ==================116=======================

Adriaen Henrick Joirdens ( Hoppenbrouwers ), verder Werner Snoecks van der Straten als man van Heijwich, nog Marten Thomassen van Beeck als man van Annen, Aelbrecht Goijaert Aelbrechts als man van Ermgarden, voor henzelf optredend en ook voor Dirck en Jan, kinderen van wijlen genoemde Henrik Joirdens (Hoppenbrouwers ), waarbij genoemde Marten nog apart optreedt voor heer Embrecht zoon wijlen genoemde Henrick Joirden (Hoppenbrouwers ), samen voor wat betreft een vierde deel, verder Jan zoon wijlen Jan Aert Jacops voor wat betreft een vierde deel, nog Jutken weduwe van Jan Henricks met mij als haar voogd en haar wettige zoon Embrecht voor henzelf optredend en ook voor hun andere erfgenamen, ook voor een vierde deel, hebben samen verklaard dat ze van Dirk Verheijden in kontant geld drie maal een bedrag van 15 gulden hebben ontvangen, in totaal dus 45 gulden waarvoor deze genoemde Dirck Verheijden kwijting krijgt. Hij is daarmee gevrijwaard voor het drie vierde deel van een jaarlijkse pacht van 2 mudden rogge, welke pacht Jan Beertkens en Beertken Jan Beertkens jaarlijks hebben geheven op genoemde Dirck en diens bezit. Ze geven hem ieder voor hun aandeel daarin kwijting. Afspraak is dat als zij ieder voor dat drie vierde deel dus, voordat er vier jaar verder zijn, deze drie keer 15 gulden eventueel zullen teruggegeven hebben, dat dan in dat geval Dirk weer gehouden is jaarlijks deze rogpacht weer te moeten gaan betalen aan diegene die daar dan in gerechtigd is. Indien genoemde Dirck op enigerleiwijze wordt aangesproken voor deze rogpacht, of zijn nakomelingen of bezit, dan zullen zij deze Dirck daarvoor dan vrijwaren danwel hem zijn geld teruggeven. Datum 14 februari 1550, getuigen Crom en Lauwer.
In marge 1 : Duplicaat Sinte Ambo?... .... ( 7 ??? )
In marge 2 : De brief van Dirck Verheijden in duplikaat aan Dielis Roelof Backx gegeven vanwege overdracht.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Henrick Joerden de Hoppenbrouwer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Henrick Joerden de Hoppenbrouwer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Over de familienaam De Hoppenbrouwer


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
M. Goossens, "Stamboom Goossens x Van der Heijden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I24556.php : benaderd 20 juni 2024), "Henrick Joerden de Hoppenbrouwer (1465-1530)".