Stamboom Goossens x Van der Heijden » Andreas Gerardus Jan Goossens (1568-????)

Persoonlijke gegevens Andreas Gerardus Jan Goossens 

  • Hij is geboren in het jaar 1568 in Boxtel.
  • Hij is overleden.
  • Hij is begraven op 13 oktober 1649 in Oirschot.
    Overledene Andreas Gerardus Goossens
    Geslacht m
    Soort registratie begraafakte
    Pagina 144
    Plaats overlijden Oirschot
    Datum overlijden 13-10-1649
    Plaats Oirschot
    Bron Doop-, Trouw- en Begraafregisters (DTB)
    Periode 1618-1677
    Bevat Rooms-Katholiek begraafboek 1618-1677
    Toegangsnummer 8086
    Inventarisnummer 3
  • Een kind van Geerit Jan Goossens en Margriet van Deuren
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 20 juni 2014.

Gezin van Andreas Gerardus Jan Goossens

Hij is getrouwd met Maria Dirck Goorts van Loon.

Toestemming voor het huwelijk is 29 augustus 1593 verkregen.

Zij zijn getrouwd op 13 september 1593 te Oirschot, hij was toen 25 jaar oud.

Bruidegom Andreas Gerardi Goesewinij
Bruid Maria Theodorici Godefridi
Soort registratie trouwakte
Religie RK
Pagina 43v
Plaats huwelijk Oirschot
Datum ondertrouw 29-08-1593
Datum huwelijk 13-09-1593
Plaats Oirschot
Bron Doop-, Trouw- en Begraafregisters (DTB)
Periode 1583-1610
Bevat Rooms-Katholiek trouwboek 1583-1610
Toegangsnummer 8086
Inventarisnummer 1

Kind(eren):

  1. Maria Andreas Goossens  1602-???? 
  2. Francisca Goossens  1621-???? 


Notities over Andreas Gerardus Jan Goossens

Bij huwelijk genoemd; Andreas Gerardi Goeswinii. Ook Andries Gerit Goessens, Andreas Geraets.
Van 1606-1630 Kerkmeester en Fabrieksmeester van St. Petruskerk te Oirschot ook borgemeester en collateur van het benefici.
Andreas en Hr. Goossen regelen samen de erfenis van hun heeroom Jan .

Sch. v. O. d.d.: 13-8-1599 ==================243=======================

Willem zoon wijlen Willem Henricks Andriessen verkoopt een jaarlijkse rente van 4 gulden met twee vervallen termijnen uit een grotere rente van 6 gulden per jaar, die hij voor de helft van zijn vader heeft verkregen en voor de helft van zijn broer Eijmbrecht, dit laatste conform een schepenbrief van Oirschot d.d. 12 augustus 1597 waarvan de resterende twee gulden per jaar eigendom zijn van zijn broer Jan. Deze rente van 6 gulden werd eerder door Jan zoon Henrick Willem Andriessen beloofd aan diens vader Henrick Willem Andriessen vrij van alle belastingen. De rente vervalt elk jaar op Maria Lichtmisdag op onderpand van een akker groot ca. 3 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Verrenbest genoemd de Mispelekker, b.p. Dirck Henrick Hermans, Jan Goossens en verder driehoekig grenzend aan de gemeenschappelijke straat, conform een schepenbrief van Den Bosch d.d. 14 februari 1577. Hij verkoopt de rente nu aan Andries zoon wijlen Gerard Jan Goossens ten behoeve van heer en meester FransGoossens van der Burcht, priester en kanunnik van de St. Peterskerk te Boxtel. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. Datum en getuigen als boven.
==================244=======================
Andries zoon Gerart Goossens namens heer en meester Frans van der Borcht heeft beloofd om aan Jan zoon Willem Henricks Andriessen die recht heeft op een deel van twee gulden per jaar uit de rente van 6 gulden, dat hij hem altijd de originele brief daarover zal aanleveren, zodat Jan altijd zijn rechten kan doen gelden alsmede de achterstalligheid van genoemde Willem. Datum en getuigen als boven.

Sch. v. O. d.d.: 1608 ==================241=======================

Andries Gerit Goossens heeft als schuldenaar beloofd om aan Lijsken dochter Peters Vos, huisvrouw van Goijaert Mathijssen, een bedrag van f. 125.-- te zullen betalen per a.s. Maria Lichtmisdag anno 1608 met een rente7 % per jaar. Datum en getuigen als boven.
In marge: Met instemming van partijen doorgehaald. Datum 3 april 1610, quod attestor J. de Kelst.
==================242=======================
Genoemde Andries zal dit geld tegen de vervaldatum aan Niclaes Ariens van Nistelroij opzeggen, indien Andries het geld nog langer wil houden dan zal hij 7% per jaar rente moeten betalen naar tijdsgelang. Datum en getuigen als boven.

Sch. v. O. d.d.: 26-2-1608 ==================084=======================

Erfruil tussen Andries Gerit Goossens en Gerit Jan Gijsberts van Gerwen van de navolgende goederen.
Bij deze ruiling heeft Andries Gerits aan genoemde Gerit Jan Gijsberts een huis, tuin en daarbij gelegen erven groot ca. 9 lopenzaad overgedragen, gelegen in Oirschot, herdgang Spoordonk, b.p. de erfgenamen Wouter Corsten Oomen, de gemeenschappelijke straat, Peter Henrik Oerlemans, Jan Gijsberts van der Achter, de gemeenschappelijke straat en de kinderen Adriaan Gijsbrechts Hoppenbrouwer, welke goederen hij gekocht had van heer Goossen Gerits en heer en meester Peter de Bresser als uitvoerdersvan het testament van wijlen heer en meester Jan Goossens, priester en kanunnik van de St. Peterskerk in Boxtel, e.e.a. volgens schepenbrieven van Oirschot d.d. 22 januari l.l. Genoemde Gerit Jan Gijsbrechts moet uit genoemde goederen jaarlijks bepaalde hoenderen betalen aan Jan Jans van der Lusdonk die gewoonlijk betaald worden met 12 stuivers nochtans in overeenstemming met de brieven die er over bestaan, welke pacht overgegeven wordt met een achterstallige en een lopende termijn. De koper moet de gemeentelijke belastingen betalen en zorgen voor het onderhoud van wegen en waterlaten. Datum 26 februari 1608, getuigen Verhoeven en Scheijntgens.
Bij deze erfruil heeft genoemde Gerit Jan Gijsberts van Gerwen aan genoemde Andries Gerit Goossens het 1/3 deel van een beemd, genoemd de Gemeijne Beemd overgegeven, gelegen in Oirschot, herdgang Spoordonk, b.p. Peter Henrik Oerlemans, Jonker Anthoni van der Linden als rector van een beneficium van de St. Peterskerk in Oirschot, Jacob Henrik Gerits, de gemeijnte. De koper moet hieruit jaarlijks een negenmenneken cijns aan de heer van Oirschot betalen en de gemeentelijke belastingen. De koper moet ook zorgen voor het onderhoud van wegen en waterlaten. Gerit moet ook 4 eikebomen staande in Spoordonk waarvan er 3 staan in de hofstede bij de akker van genoemde Gerit en de vierde voor de deur staat van het erf van Gerit, aan Andries Gerit Goossens leveren. Daarnaast heeft Gerit nog aan Andries een bedrag van f. 712.-- beloofd te betalen, welke som Andries verklaart hierbij van genoemde Gerit ontvangen te hebben. Datum en getuigen als boven.

Sch. v. O. d.d.: 10-3-1609 ==================071=======================

Andries Gerit Goossens verkoopt een beemd genoemd de Gemeijne Beemd, gelegen in Oirschot, herdgang Spoordonk, b.p. Peter Henrick Oerlemans, Jonker Antoni van der Lijnden als rector van een beneficie in de St. Peterskerk in Oirschot, Jacob Henrick Gerits, de gemeijnte. Hij had deze beemd eerder middels ruiling verkregen van Gerit Jan Gijsberts van Gerwen volgens een schepenbrief van Oirschot d.d. 26 februari 1608 en hij verkoopt deze nu weer aan genoemde Gerit Jan Gijsberts van Gerwen. Andries belooft alle lasten af te handelen, behalve dat Gerit hieruit jaarlijks een negenmenneke cijns aan de heer baron van Duffel moet betalen en de gemeentelijke belastingen. De koper moet verder zorgen voor het onderhoud van wegen en waterlopen.Datum 10maart 1609, getuigen Loon en Wintelre.

Sch. v. O. d.d.: 3-4-1609 ==================110=======================

Adriaen Peter Goossens verkoopt de beemd gelegen in Oirschot, herdgang de Notel, genoemd de Zwartvoort, b.p. Joorden Jan Melis, de Plijsdonk, zoals hij die verkregen heeft van Jacob Kemps, zijn schoonvader, met een schepenbrief van Oirschot d.d. 5 maart 1607. Hij verkoopt het perceel nu aan Andries Gerit Goossens van Boxtel ( meestal alleen Andries Gerit Goossens genoemd, JT ). Genoemde Arien belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, waarbij de pachten worden overgenomen met twee achterstallige en een lopende termijn. Datum 3 april 1609, getuigen Loon en Wintelre.

Sch. v. O. d.d.: 7-4-1611 ==================123=======================

Henrick Gerits van Duppen verkoopt hierbij 14 roedes grond min een kwart daarvan, van een dries, die vooraan de straat zal worden afgemeten, gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof, b.p. Cornelis Jan Scoteldraijers, het erf dat er van wordt afgedeeld, de gemeenschappelijke straat, zoals hij dat heeft gekocht van Jan zoon wijlen Niclaes Goossens, op grond van het testament van deze Niclaes met wijlen Anneken dochter van Ansem Lamberts, diens eerste echtgenote, d.d. ( blanko gelaten en niet ingevuld, JT) conform een schepenbrief van Oirschot d.d. 26 maart 1611. Hij doet er nu afstand van vanwege het recht van vernadering en verkoopt het perceel aan Andries Gerit Goossens en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. Datum 7 april 1611, getuigen Verhoven en Verachter.

Sch. v. O. d.d.: 24-4-1618 ==================088=======================

Wouter Goorts van den Dijck verkoopt hierbij de helft van een heiveld nog onverdeeld zijnde gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof nabij de windmolen aldaar achter de Campen, b.p. Jan Gerits van Kerkoerle, Dielis Roef Houbraken, Dirck Hoppenbrouwers, de weduwe en kinderen van Jan van Esch, de gemeijnte aldaar. Het perceel wordt nu verkocht aan Andries Gerit Goossens en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen behalve de dorpslasten. De koper moet zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen. Datum 24 april 1618, getuigen Wintelre en Loon die het aandroegen.

Sch. v. O. d.d.: 23-3-1619 ==================062=======================

Genoemde verkopers uit de vorige akte verkopen hierbij de helft van een nog onverdeeld veld genoemd de Moest ter zelfder plaatse als hiervoor gelegen, waarvan de andere helft eigendom is van Lijsken dochter van genoemde Michiel van der Vleuten, b.p.Henrik Janssen van Berse, Jan Niclaes Loijen en de zijnen, de kinderen van Daniel Dictus van Berendonck, Lambert Lamberts en met een klein deel voor aan de straat met een pad. Er is verplichting om overpad te geven. Ze verkopen deze helft nu aan Andries Geraert Goossens en de verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen behalve de helft van een jaarlijkse rogpacht van 2 en een half lopen rogge aan het altaar van de H. Geest te Oirschot en de helft van een tuin grondchijns aan datzelfde altaar, verder de dorpslasten. De koper moet zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen. Datum en getuigen als boven.

Sch. v. O. d.d.: 15-4-1619 ==================098=======================

Andries Geraert Goossens verkoopt hierbij de helft van een onverdeeld heideveld gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof nabij de windmolen aldaar achter de Campen, b.p. Jan Geraerts van Kerkoerle, Dielis Roef Haubraken, Dirck Hoppenbrouwers, de weduwe en kinderen van Jan van Esch, de gemeijnte aldaar. Hij had dit perceel gekocht van Wouter Goorts van den Dijck op 14 april 1618 en hij doet er nu afstand van vanwege het recht van vernadering en verkoopt het aan Gijsbrecht Dielis Jan Zijkens. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. Datum 15 april 1619, getuigen Hoppenbrouwer en Goossens.

Sch. v. O. d.d.: 30-10-1619 ==================247=======================

Meester Aert van den Venne, timmerman van zijn beroep, heeft van Andries Gerard Goossens en Daniel Willem Smetsers als kerkmeesters van de St. Peterskerk alhier het werk aangenomen om een houten gewelf te timmeren met een bovenzolder in de beuk van deze kerk waarbij meester Aert het gewelf compleet zal opleveren en dichtmaken ter goedkeuring door opzichters die door hen zullen worden gevraagd als kerkmeesters, zoals hij dat tot nu al heeft uitgevoerd voor het eerste deel ervan naast het koor. Daarenboven moet hij op de balklaag die aldaar is gelegd, voor de gehele buik van de kerk een dichte zolder aanbrengen van planken en moet aan de zuidkant boven de zolder nog 3 goede pinakels maken die klaar zijn om gedekt te worden. Voor deze opdracht zullen de kerkmeesters alle materialen leveren die daartoe nodig zijn, en meester Aert moet het werk opleveren tussen nu en a.s. Kerstmis over een jaar, danwel een maand of zo eerder of later, tenzij er noodzakelijk oponthoud is door een probleem van onvoldoende gedroogd hout, waarop beide partijen goed toezicht zullen houden zodat er daardoor geen slecht werk ontstaat en waarbij op tijd moet worden ingegrepen en indien de berders ( draagbalken ) niet droog genoeg zijn, dan dienen ze niette worden gebruikt. Meester Aert is verplicht alle andere materialen te leveren en de kosten van het werk voor zijn rekening te nemen. De aanneemsom bedraagt 1140 guldens eens en na het opleveren van het werk nog een kermis voor zijn vrouw van 12 gulden en een ton bier met zijn knechten als lijfkoop te verteren en geheel door de kerkmeesters te betalen en hen op het werk ook nog een ton bier te moeten leveren. Op deze som wordt in mindering gebracht hetgeen de kerkmeesters al aan meester Aerthebben betaald. In de opdracht is mede inbegrepen al hetgeen er tot nu aan werk is gedaan wat betreft het maken van stellages, balken en ribben te leggen en al hetgeen al is gestart in deze beuk. Daarentegen zal er niets in mindering worden gebracht wat betreft de eerdere al gegeven kermis van 20 gulden en 6 tonnen bier die
op het voorgaande werk voor het bezolderen al is gegeven, welke eerdere opdracht hiermee is komen te vervallen. Verder zullen de kerkmeesters al naar rato van de voortgang in het werk betaling doen als dat naar genoegen is volbracht. Meester Aert belooft dit kontrakt na te zullen komen en ook de kerkmeesters beloven hetzelfde. Datum 30 oktober 1619, getuigen Velde, Kemps en Arien als schepenen. (dus de zolder en het gewelf aanbrengen nemen zo'n anderhalf jaar in beslag, geen wonder ook als er zoveel bier tijdens het werk werd gedronken, JT ).

Sch. v. O. d.d.: 17-3-1620 ==================058====================

Andries Geraert Goossens verkoopt hierbij een half perceel genoemd de Moest, gelegen in Oirschot aan de Heuvel aldaar, waarvan Lijsken dochter van wijlen Michiels van der Vlueten de andere helft heeft, b.p. Henrick Janssen van Beerse, Jan Niclaes Loijen en de zijnen, de kinderen van Daniel Dictus van Berendonck, Lambert Lamberts en nog een klein stukje aan de straat met een pad aldaar, zoals hij dat heeft verkregen van de kinderen en erfgenamen van wijlen Geraert Michiels van der Vlueten, conform een schepenbrief van Oirschot d.d. 23 maart 1619. Hij doet er nu afstand van vanwege het recht van vernadering en verkoopt het bezit aan Dielis zoon van wijlen Willem Janssen van Kuick. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. Datum 17 maart 1620, getuigen Verachter en Haubraken.

Sch. v. O. d.d.: 13-7-1620 ==================170====================

Andries Geraert Goossens heeft beloofd vanwege geleend geld om aan Reijnder Lamberts en aan Jan Robbrechts als voogden over en ten behoeve van de minderjarige kinderen van wijlen Peter Lamberts verwekt bij Catharina dochter van Jan Mathijssen die een bedrag van 50 gulden te zullen betalen per a.s. 27 april samen met een rente van 6 percent. Indien Andries dan niet betaalt, zal de zelfde rente al naar tijdsgelang blijven doorlopen totdat de hoofdsom is voldaan. Datum 13 juli 1620, getuigen Aelbrechts en Verachter.
In marge : Jan Robbrechts als voogd over de minderjarige kinderen van Peter Lamberts verklaart voor deze belofte met de rente te zijn betaald. Datum 17 mei 1624, getuigen Verhoeven en loon.

Sch. v. O. d.d.: 9-3-1626 ==================173=======================

Andries Gerit Goossens heeft beloofd om voortaan aan Gerard zoon Jan Gerits Alaerts die een jaarlijkse rente van 15 gulden te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Boodschapsdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Boodschapsdag over een jaar anno 1627, vrij van alle belastingen en heffingen, op onderpand van een huis, hofstad etc. gelegen in Oirschot, b.p. Dirk Goijaerts van Hogeloon ( meestal van Loon genoemd, JT ), de gemeenschappelijke straat, dat zijn eigendom is. De schuldenaar belooft de onderpanden in voldoende goede staat te houden ter betaling van de rente. De rente kan altijd worden afgelost tegen betaling van 300 gulden en de achterstallige termijnen, mits er een half jaar vooraf wordt opgezegd. Datum 9 maart 1626, getuigen Nistelroij en Houbraken.
In marge 1 : Deze rente komt in de plaats van....??? en is verkocht aan zijn vader Gerard zoon van Jan Gerards (Alaerts?, JT). Datum 13 november 1626, getuigen Houbraken en Hersel.
In marge 2 : Deze rente is met instemming van partijen doorgehaald en betaald, getuigen Joorden Stockelmans en Johan van Elmpt als schepenen op 3 juli 1652, quod attestor P. van Andel, secretaris.

Sch. v. O. d.d.: 21-7-1626 ==================281=======================

Andries Geraert Goossens (=vader van Gerard Goossens, secretaris van Oirschot, JT ) heeft zich borg gesteld voor zijn broer Jan Gerart Goossens ( gehuwd met Elisabeth Gerart Lenaerts van Gestel, JT ) en hij belooft daarbij alles te zullen voldoen wat Dirk en Anna als kinderen van Gerart Leonaerts ( van Gestel, JT ) middels een vonnis te vorderen zullen hebben op deze Jan Gerart Goossens. Op zijn beurt belooft Jan Gerart Goossens deze Andries voor diens belofte te zullen vrijwaren. Datum 21 juli 1626, getuigen Aelbrechts en Verachter.

Sch. v. O. d.d.: 1-4-1627 ==================148=======================

Vandaag op 1 april 1627 op Witte Donderdag 's-morgens ongeveer om half elf is er een blikseminslag geweest in de kerk en de toren terwijl het nog koud was en het hard sneeuwde en er een grote brand ontstond, waarna ongeveer een half uur later de toren tot aan het metselwerk toe en de zandzolder boven de klok die daar was gemaakt om de brand tegen te houden, het gehele houtwerk daarvan is verbrand. Door een noordwestenwind zijn er daarbij 4 of 5 balken door de buik van de kerk gevallen en dingen naar beneden gekomen en het was nog een groot geluk dat men de kerk en de klokken heeft kunnen behouden, waarvoor wij ten eeuwigen dage dankbaar moeten zijn zodat wij verder behoed blijven voor verdere ongelukken.

Chronicon ( ??)

Ik zag op de eerste dag van April
Aan de schone toren van Oirschot, mijnen onwil.
Het was den iersten dag van Aprilis eijlaes, seer wel bekant
Als den toren van Oirschot tot het steenwerk van den bliksem was verbrand.

Sch. v. O. d.d.: 26-1-1636 ===============007=======================

Andries Geraert Goossens heeft zich hoofdelijk verplicht te betalen aan Willemen Willem Gevaerts van Ostaden, zijn zwager, terzake van geleend geld, de som van 100 carolusgulden. Hij moet dit betalen op Lichtmis over een jaar in goede gangbare munten, met halverwege de termijn f 6,- interest. Als de som dan niet betaald wordt, zal de rente blijven doorlopen totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden. Andries heeft dit geleende geld aangewend tot betaling van het legaat dat heer Goossen Gerart Goossens, zijn broer, tijdens zijn leven kanunnik in Boxtel, hem in zijn testament verplichtte te betalen, voor zeker stuk land gelegen in Liempde, genoemd het Bree-ijcxken. Datum 26 januari 1636, getuigen Stockelman en Verhoeven.

Sch. v. O. d.d. : 20-1-1637 =================011=======================

Onder de volgende voorwaarden heeft Andries Gerart Goossens aan Peter Jansen van de Marselaer een bepaald huis met de daar achter gelegen tuin verhuurd. Nog een stuk akkerland genoemd de Lerptloop.
Verder nog de halve akker gelegen achter het erf van Peter Wouters en een weiland genoemd de Moesbroecken, allen gelegen in Oirschot herdgang de Kerkhof. De huur loopt voor 4 achtereenvolgende jaren maar kan door elk der partijen na twee jaar wordenbeeindigd, maar die zulks wenst te doen, moet dat de ander vooraf in de Kersttijd opzeggen. De huur van het weiland en de tuin gaat in per half maart, het huis met St. Jansdag en het akkerland in de oogsttijd daarna alles in dit jaar 1637 en zo moet de pachter de percelen aan het einde van de huurperiode weer achterlaten. Als huursom voor het huis betaalt de pachter jaarlijks
34 gulden en dat dient elk jaar te worden voldaan. Verder moet de pachter elk jaar mee helpen werken en wel 6 dagen met zijn paarden zonder dat op de huur in mindering te mogen brengen. Verder zal de pachter aan de verpachter jaarlijks 9 lopen roggebetalen van de halve akker achter genoemde Peter Wouters. De akker genoemd de Lerptloop moet pachter zodanig bewerken zoals dat hoort en ook dient de pachter alle dorpslasten te betalen die op het bezit worden geheven. Ook dient hij te zorgen voor onderhoud van wegen en waterlopen. Partijen beloven elkaar over en weer deze overeenkomst na te komen. Datum 20 januari 1637, getuigen Francken en Verhoeven.

Andries zoon Gerit Goosens doet afstand van zijn recht van vruchtgebruik inzake een stuk akkerland genoemd de Haechakker gelegen te Boxtel in herdgang Muntsel (Munsel), groot ca. 2 lopenzaad, b.p. de weduwe en kinderen van Jan Gerit Goossens, Joost Goossens, de heer van Boxtel, Adriaen Bartholomeus. Nog inzake een perceel hooiland gelegen te Boxtel ter plaatse genoemd Hoggendonck, b.p. de weduwe en erfgenamen van Jan Gerit Goossens, de rivier de Dommel, Peter Claessen. Hij draagt zijn rechten over aan meester Gerard, Goijaert, Elisabeth, Henricksken, Helena, Clara, Jenneken en Franchijnken, zijnde allen zijn wettige kinderen. Andries belooft alle lasten daarin af te handelen. Datum 31 januari 1632 (moet zijn 1642, JT), getuigen Poppels en Berendonck als schepenen.
Datering: 31-01-1642

Bron
Soort akte Testament
Datum akte 30-05-1649
Notaris Henrick Leermakers (sr.) ,Oirschot, Inventarisnummer 67, Folio 35v
Inhoud
Andries Geraert Goossens maakt zijn codicil
Opmerkingen
Personen Beroep Woonplaats Opmerking
1 Andries Geraert Goossens
2 Clara Andries Goossens
3 Geraert Goossens In leven: secretaris Wijlen
4 Jan Goossens
5 Adriaen Gerits Goossens In leven: Priester Wijlen
6 Willem Goossens
7 Everaert Eeckerschot Getuige
8 Joost Henrick Bruijstghens Getuige

Bron
Soort akte Testament
Datum akte 24-09-1649
Notaris Henrick Leermakers (sr.) ,Oirschot, Inventarisnummer 67, Folio 143v
Inhoud
Andries Geraert Goossens maakt zijn codicillaire additie.
Opmerkingen
Personen Beroep Woonplaats Opmerking
1 Andries Geraerts Goossens
2 Clara Goossens Dochter van 1
3 Huijbert Anthonis Joordens Laet
4 Jenne Goossens Nicht van 1
5 Everaert Eeckerschot Getuige
6 Henrick van Wintelroij Getuige
Toponiemen: Ligging: Plaatsnaam: Opmerking:
Notel Stede gelegen in de

Bron
Soort akte Testament
Datum akte 29-01-1650
Notaris Henrick Leermakers (sr.) ,Oirschot, Inventarisnummer 68, Folio 11v
Inhoud
Opening en voorlezing van het testament van Andries Geraerts Goossens en Maria Dircx Goossen van Loon van datum 27-4-1638.
Opmerkingen
Personen Beroep Woonplaats Opmerking
1 Tooloff Geritsse van Cleijnenbreugel Getuige
2 Peeter Gijsberts van Dooren Getuige
3 Peeter Henricks Walffaerts Getuige
4 Goiaert Goossens Zoon van 7 en 8
5 Clara Goossens Dochter van 7 en 8
6 Jenneken Goossens Dochter van 7 en 8
7 Andries Geraerts Goossens Wijlen
8 Maria Dirck Goortsen van Loon Wijlen
9 Dirck Goortssen van Loon Wijlen
10 Willem Jans Schepens
11 Lijsbeth Goossens
12 Joost Matijssen
13 Henricxken Goossens
14 Dirck Henricx van Roij
15 Heijlken Goossens
16 Dirck Toirkens
17 Franchijntghen Goossens
18 Franchois van der Meer
19 Maria Goossens
20 Jan Roeffen
21 Geraert Goossens
22 Catharina Conincx
23 Mechtelt Henricx Stockelmans Wijlen
24 Jan Stockelmans Schepen Getuige
25 Peeter Cornelis Vrancken Schepen Getuige

Bron
Soort akte Procuratie
Datum akte 17-07-1651
Notaris Henrick Leermakers (sr.) ,Oirschot, Inventarisnummer 69, Folio 31v
Inhoud
De erfgenamen van Andries Geraert Goossens geven Joost Mathijs Cloots machtiging om een rente te verkopen.
Opmerkingen
Personen Beroep Woonplaats Opmerking
1 Goiaert Andries Geraert Goossens
2 Andries Geraert Goossens
3 Willem Jansse Schepens
4 Lijsbeth Andries Geraert Goossens
5 Dirck Henricx van Roij
6 Heijlken Andries Geraert Goossens
7 Peeter Anthonisse van de Dijck
8 Jenneken Andries Geraert Goossens
9 Dirck Toirkens
10 Franchijntghen Andries Gerart Goossens
11 Henrick van Wintelroij
12 Clara Andries Geraeit Goossens
13 Leon Geraerts Goossens
14 Roelant Warmes
15 Lijsbert Geraert Goossens
16 Franchoijs van der Meer
17 Maria Geraert Goossens
18 Jan Roeffen
19 Jan Aerts
20 Jenneken Geraert Goossens
21 Peeter Geraert Goossens
22 Adriaentghen Geraert Goossens
23 Franchoijs Geraert Goossens
24 Catharina Coninx Wijlen
25 Geraert Goossens Wijlen
26 Maria de Leeuw Wijlen
27 Anna Geraert Goossens
28 Joost Mathijs Cloots
29 Tholoff Gerits van Cleijnenbreugel Getuige
30 Jan Aert Daniels de Roij Getuige

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Andreas Gerardus Jan Goossens?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Andreas Gerardus Jan Goossens

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Verwantschap Andreas Gerardus Jan Goossens



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • Stadhouder Prins Maurits (Huis van Oranje) was van 1585 tot 1625 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1593: Bron: Wikipedia
    • 22 juni » In de Slag om Sisak verslaan Sloveens - Kroatische troepen de Turken.
    • 11 november » Albrecht van Nassau-Weilburg wordt opgevolgd door zijn zoons Lodewijk II, Willem en Johan Casimir.
    • 15 december » Holland verleent octrooi op de windmolen (octrooihouder onbekend).

Over de familienaam Goossens

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Goossens.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Goossens.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Goossens (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
M. Goossens, "Stamboom Goossens x Van der Heijden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-goossens-van-der-heijden/I18346.php : benaderd 6 mei 2024), "Andreas Gerardus Jan Goossens (1568-????)".