De temperatuur op 14 april 1865 lag rond de 18,2 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 73%. Bron: KNMI
13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
10 september » Opening van het stadion Roker Park in de Engelse stad Sunderland.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
26 december » Ontdekking van radium, door Marie Curie.
De temperatuur op 4 maart 1955 lag tussen -2.7 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
27 februari » Enrique Hormazábal maakt namens Chili de duizendste goal uit de geschiedenis van de Copa América in de wedstrijd tegen Ecuador (7-1).
3 april » In Sclessin bij Luik breekt brand uit in Cinema Rio. Hierbij vallen 39 doden waarvan 22 kinderen.
1 mei » Instelling van de feestdag van de 'heilige Jozef Arbeider' op 1 mei door paus Pius XII om een christelijk tegenwicht te bieden aan de socialistische 'Dag van de Arbeid'.
17 mei » Het derde kabinet Drees komt ten val nadat de ontwerphuurwet door de Tweede Kamer is verworpen.
6 oktober » De Franse autofabrikant Citroën introduceert de Citroën DS.
26 oktober » De Republiek Vietnam (Zuid-Vietnam) wordt uitgeroepen.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.