Stamboom Giezenaar-Wevers » Theodora Hendrina GIEZENAAR (1874-1919)

Persoonlijke gegevens Theodora Hendrina GIEZENAAR 


Gezin van Theodora Hendrina GIEZENAAR

Zij is getrouwd met Johannes Jacobus van HUET.

Zij zijn getrouwd op 3 mei 1899 te 's Heerenberg, Bergh, Gelderland, Nederland, zij was toen 25 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Johannes van HUET  1903-1922


Notities over Theodora Hendrina GIEZENAAR


Op 3 januari 1874 werd door Johannes Giezenaar, bij Burgemeester, tevens Ambtenaar Burgerlijke Stand Carolus Antonius Ludovicus Baron van Hugenpoth tot Aerdt aangifte gedaan van de geboorde van een dochter, genaamd Theodora Hendrina. Op 2 januari 1874 Zij was geboren ten huize van aangever, 's Heerenberg 118 des avonds om half zeven.
Bij de aangifte waren getuigen: Theodorus Gerardus Welman, oud 62 jaar, van beroep schoenmaker en Albertus Gunsing, oud 37 jaar van beroep dagloner. Zij verklaarden tevens, dat de aangever onkundag was in het schrijven.
Op 3 mei 1899 trouwde Theodora Hendrina Giezenaar met Johannes Jacobus van Huet, machinist en oud 21 jaar, geboren en wonende Ambt Doetinchem, zoon van Gerhardus Wilhelmus van Huet en Antonia ten Eikelder, overleden in de gemeente Ambt Doetinchem. Theodora Hendrina Giezenaar, was voor haar huwelijk (korter dan 6 maanden)woonachtig geweest in Emmerik Prui?`?????????en, en dochter van Johan Giezenaar, overleden, en Hendrina Welling. Getuigen bij dit wettelijk huwelijk waren: Jacobus Giezenaar, dagloner, oud 54 jaar, oom van de bruid. Peter Bernard Maas, dagloner, oud 68 jaar, Johannes Theodorus van Halteren, metselaar, oud 36 jaar en Bernardus Johannes Gunsing, gemeentebode, oud 35 jaar.
Uit het bevolkingsregister blijkt dat Johanna van 16 febr. 1887 tot 3 nov 1888 woonachtig is geweest in 's Bosch en vervolgens vanaf 19 juni 1889 verhuisd is naar Emmerik in Prui?`?????????en
In 1905 trouwt Maria Johanna Giezenaar, een nicht van Theodora Hendrina Giezenaar, met Bernardus van Huet, volgens de berekening moet dit een tweeling broer zijn van Johannes Jacobus van Huet. in ieder geval een broer.
Na het dodelijk ongeval van haar man bleef zij met 6 kinderen achter. Om toch wat bij haar karig weduwe pensioen, dat zij ontving vanuit Nederland kreeg bij te verdienen bracht zij kranten rond, aanvankelijk in de avonduren maar nadien in de ochtend uren. Toen haar schoonzus Johanna Giezenaar-Wolsink in 1914 eveneens weduwe werd zaten zij beiden in hetzelfde schuitje. Johanna verdiende wat bij door te gaan poetsen in o.a. de kerk. In de 1e wereldoorlog gingen Heinrich en Herman naar Nederland. In Vortum werden zij ondergebracht bij de familie Nelissen, terwijl de oudste zoon Gerard en de jongste dochter Johanna bij hun moeder bleven. Waar Johannes en Antonia verbleven is niet duidelijk. Wel bleek uit de briefwisseling dat hun neefjes Johann en Wilhelm Giezenaar, de kinderen van haar schoonzus ook in Vortum verbleven, echter bij een andere familie. Zij gingen in dit dorp naar de lagere school. Toen Theodora in de periode 1917-1919 herhaaldelijk schreef dat zij pijn in haar buik had, kon men niet vermoeden dat zij kort na haar laatste briefwisseling in nov. 1919 zou overlijden. Zij schreef deze pijn aanvankelijk toe aan het rondbrengen van kranten. Kort na het plotseling overlijden van haar oudste zoon Gerard overleed zij. Aan wat toen nog niet als zodanig bekend was (kanker). Een aantal van haar kinderen verbleef nog in Nederland terwijl de overige kinderen eveneens naar Nederland kwamen en gezamelijk in diverse weeshuizen werden ondergebracht.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Theodora Hendrina GIEZENAAR?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Theodora Hendrina GIEZENAAR

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 2 januari 1874 lag rond de 5,4 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 18 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
  • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • In het jaar 1874: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
    • 1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
    • 14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
    • 15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
    • 5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.
  • De temperatuur op 3 mei 1899 lag rond de 7,5 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 27 juli 1897 tot 1 augustus 1901 was er in Nederland het kabinet Pierson met als eerste minister Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
  • In het jaar 1899: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
    • 4 februari » De Duitse voetbalclub Werder Bremen wordt opgericht.
    • 14 maart » Terugkeer van de Belgica, het expeditieschip waarmee Adrien de Gerlache het Zuidpoolgebied verkende.
    • 27 maart » Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbinding tot stand over het Kanaal
    • 2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
    • 3 mei » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Ferencvárosi TC.
    • 21 september » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Stuttgarter Kickers.
  • De temperatuur op 1 december 1919 lag tussen 0.5 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 5,0 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • In het jaar 1919: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,7 miljoen inwoners.
    • 11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
    • 29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
    • 14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
    • 2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
    • 10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
    • 7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam GIEZENAAR


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Sjaak Giezenaar, "Stamboom Giezenaar-Wevers", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-giezenaar-wevers/I36.php : benaderd 29 april 2024), "Theodora Hendrina GIEZENAAR (1874-1919)".