De temperatuur op 12 augustus 1883 lag rond de 17,6 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
6 maart » Tijdens een storm bij het waddeneiland Borkum komen 121 vissers uit Paesens-Moddergat en Zoutkamp om het leven.
1 juli » Oprichting van de ANWB.
11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
15 oktober » Inhuldiging van het Brusselse Justitiepaleis.
Trouwdag 12 september 1905
De temperatuur op 12 september 1905 lag tussen 6,8 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 6,3 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
20 februari » Slag bij Mukden, een beslissende, grote veldslag in de Russisch-Japanse Oorlog, in Mantsjoerije.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
27 mei » In de Slag bij Tsushima verslaat Japan de Russische vloot.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
27 juni » Er breekt muiterij uit op het Russische oorlogsschip Potemkin.
Dag van overlijden 30 april 1950
De temperatuur op 30 april 1950 lag tussen 7,1 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 7,4 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
21 maart » Oprichting van de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków.
19 april » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Unión Magdalena.
7 mei » Heerenveen wint met 6-5 van Ajax terwijl het een half uur vóór tijd nog met 1-5 achterstaat.
24 juni » Heiligverklaring van Maria Goretti (1890-1902), een Italiaans meisje dat door haar aanrander werd vermoord, door Paus Pius XII in Rome.
5 juli » De Knesset neemt de Wet op de Terugkeer aan. Deze wet geeft alle Joden het recht om naar Israël te immigreren.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Karin Fontijn, "Stamboom Fontijn", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-fontijn/I3419.php : benaderd 30 april 2025), "Nelly Harten (1883-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.