De temperatuur op 10 februari 1869 lag rond de 9,5 °C. De winddruk was 34 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 31 maart 1941
De temperatuur op 31 maart 1941 lag tussen -4 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Er was 11,1 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
7 maart » De Duitse onderzeebootkapitein Günther Prien, kapitein van de U-47 komt samen met zijn bemanning om het leven.
9 maart » De Duitse bezetters ontbinden alle Nederlandse omroepen; de Rijksradio Omroep, ook wel de Nederlandsche Omroep genoemd, kwam ervoor in de plaats.
11 maart » President Franklin Delano Roosevelt van de VS ondertekent de Lend-Lease Act.
5 juli » Rijkscommissaris voor de bezette Nederlandse gebieden Seyss-Inquart ontbindt – op de NSB na – alle politieke partijen in Nederland.
18 augustus » De eerste tweehonderd gevangenen komen aan in kamp Amersfoort. Het is een groep communisten die eerder waren geïnterneerd in kamp Schoorl.
13 september » Oprichting van de Venezolaanse partij Democratische Actie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elianne Fijan, "Stamboom Fijan/De Keijzer/Geuzebroek/Kuijt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-fijan-de-keijzer-geuzebroek-kuijt/I2113.php : benaderd 12 mei 2025), "Elisabeth Bergijk (1869-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.