Stamboom Holman » Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten) (1455-1515)

Persoonlijke gegevens Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten) 


Gezin van Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten)

Zij heeft/had een relatie met Aert Andries Jan van der Laeck.

De relatie startte voor 18 februari 1479 te Oirschot, Noord-Brabant.


Notities over Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten)

=================038====================
Verschenen is Elias Korstiaens van de Hovel en belooft aan Ijken dochtervan wijlen Henrick van der Vloeten alias Rutten, die voortaan jaarlijks een pacht van 1 mud rogge te gaan betalen, steeds op Maria Lichtmisdag oponderpand van zijn deel in een beemd genoemd het groot Zeelster gelegenin herdgang Verrenbest, ter plaatse genoemd de Vloet, b.p. het erf genoemd het Cleijn Zeelst, Henrick van de Valgaet, de gemeenschappelijke straat, het erf genoemd de Schaepsbunders. De schuldenaar belooft het onderpand in goede staat te houden voor de betaling van de pacht.
Datum 1 april1476, getuigen Rutger Janssen, Adriaen en Hagelaer.

=================039====================
Verschenen is genoemde Iken uit de vorige akte en staat aan Elias toe depacht van 1 mud binnen nu en 6 jaar af te mogen lossen tegen betaling van 20 peters, elke peter gerekend tegen 18 stuivers, samen met de achterstallige termijnen etc.
Datum 1 april1476

=================193====================
Andries zoon Aert van de laeck, Henrick Willem Aelbrechts als man van Heijlwig en Leonaert Jacop Keijmps als man van Barbara, alle wettige kinderen van genoemde Aert van de Laeck verwekt bij Ida dochter van wijlen Henrick van der Vloten toen ze nog leefde, verkopen aan hun vader Aert een stuk land, genoemd de Heijcamp, waarvan het grootse deel tot land is gemaakt, groot een bunder, b.p. Goijaert Raijmakers, de gemeijntes van Oirschot en die van Zon. Lasten hieruit zijn een oude grote aan de hertog.
Datum 24 mei 1506, getuigen Stayakker en Jan Beeck.

=================194====================
Genoemde kinderen van Aert van de Laeck uit de vorige akte verklaren datze al eerder een deling hadden gemaakt van het bezit dat ze van hun moeder Ida hadden geerfd en dat was afgedeeld van hun vader Aert met instemming van hun familie etc. volgens het geschrift daarvan dat in handen is van Jasper van Esch, destijds als notaris. Dat bezit zal Aert zolang hij leeft mogen houden wat betrefe vruchtgebruik met de lasten die er op drukken. Genoemde kinderen hebben hier nu afstand gedaan van die eerdere deling ten behoeve van hun vader, volgens het dokument ervan. Ook Aert als vader doet afstand van het bezit dat hem eerder was toebedeeld en wel ten gunste van zijn kinderen. Datum 24 mei 1506.

=================195====================
Genoemde Aert van den Laeck belooft aan Leonaert Jacop Keijmps die per a.s. Maria Lichtmisdag een bedrag van 43 peters te betalen en 18 lopen rogge. Datum 24 mei 1506.

=================196====================
Genoemde kinderen van Aert van de Laeck van hiervoor, hebben een deling gemaakt van het bezit dat ze met hun vader Aert hadden afgedeeld.
Genoemde Andries Aert van de Laeck en Henrik Willem Aelbrechts samen krijgen een stuk land genoemd het Camp van Erp, gelegen onder Gunterslaer, b.p. de gemeenschappelijke straat, Margriet Kuijsten, Peter Zichemans. Lasten hieruit zijn 7 oude groten in het chijnsbroek van de hertog. Van dat stuk land krijgt Andries in de eerste palats een stuk land genoemd de Hosstadt, in het totaalstuk gelegen, b.p. de gemeijnte, het erf van Henrick Aelbrechts dat ook in dit Camp van Erp ligt. Verder krijgt hij uit het Camp van Erp een perceel genoemd het Groot Stuk, b.p. Henrick Aelbrechts,de Smeetsstreep, het erf van Henrick Aelbrechts genoemd dat Gheerstuk ook in het Camp van Erp van hiervoor.
Genoemde Henrick Aelbrechts krijgt uit het genoemde Camp van Erp hieruiteen stuk land genoemd dat Gheerstuk, b.p. het erf van Andries van de Laeck genoemd de Hosstadt, het erf van Andries genoemd dat Groot Stuk. Nog krijgt Henrick uit dat Camp van Erp een stuk land genoemd de Smeetsstreepsamen met de knollentuin, b.p. Margriet Kuijsten, genoemde Andries.
Verder krijgen Andries en Henrick samen een stuk beemd genoemd dat Weijbroek, gelegen in de gemeente St. Oedenrode, b.p. Jan Laeckmans en meer anderen, Margriet Kuijsten en meer anderen, Elisabeth Geerlicks, de straat.De helft van die beemd naast het erf van Margriet Kuijsten zal Andries bezitten en de andere helft naast de kinderen van Jan van de Laeck gaat naar Henrick Aelbrechts en ze zullen samen het midden van hun erf afmakenen het deel van de andere waarborgen.
Uit het genoemde beemd zullen zij tweeen en Lenaert Jacop Keijmps jaarlijks samen 4 mud Bossche rogge betalen in Den Bosch te leveren en Henricken Andries samen zullen een chijns betalen van 7 Bossche ponden paijment, ieder voor de helft ervan.
Genoemde Lenaert Jacop Keijmps als man van Barbara krijgt een stuk land genoemd de Molenhof, gelegen in de gemeentes Oirschot, St. Oedenrode en Son, b.p. Margriet Kuijsten, de gemeenschappelijke straat. Lasten hieruit zijn 3 Bossche ponden paijment aan het kapittel van St. Oedenrode en 2 stuivers als gebuurchijns. Verder krijgt hij het bakhuis dat daar op het oude erf staat. Nog krijgt hij het 1/3e deel van een beemd genoemd dat Roversveld, groot 3 bunders, dat elk jaar wordt gewisseld met de kinderen van Jan van de Laeck. Lasten hieruit zijn 4 oude groten in het chijnsboekvan de hertog en het 1/3 deel van 4 Bossche muddes rogge in Den Bosch ook te leveren uit de beemd genoemd de Weijbroek.
Genoemde delers zullen ieder de lasten uit het eigen erfdeel zo betalen dat het deel van de andere daarvoor gevrijwaard blijft. Getuigen Stayakker en Beeck. (geen datum vermeld, JT)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten)


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Van der Vleuten (Vloeten)


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jannie van der Zanden, "Stamboom Holman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091626009.php : benaderd 2 mei 2024), "Ida dr Henrick van der Vleuten (Vloeten) (1455-1515)".