Stamboom Holman » Willem Cornelis van Beerwinckel (± 1515-1582)

Persoonlijke gegevens Willem Cornelis van Beerwinckel 


Gezin van Willem Cornelis van Beerwinckel

(1) Hij is getrouwd met Cathalijn Anthonis van den Velde.

Ze zijn in de kerk getrouwd voor 1540.


Kind(eren):



(2) Hij is getrouwd met Aleijt Goyaert Peters van den Doren.

Ze zijn in de kerk getrouwd voor 1575.


Notities over Willem Cornelis van Beerwinckel

ORA Oirschot (Toirkens 135a fol 27v no 81 dd 26-2-1544) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel heeft beloofd om voortaan aan Willem Henricks wonend te Wintelre die een jaarlijkse rente van 6 gulden te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van zijn kindsdeel dat hij heeft geerfd bij het overlijden van zijn vader Cornelis en verder uit zijn deel van een huis, tuin etc. gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Henricks van de Ven, Alaert Lippen, de kinderen van Gerit Lippen, de gemeenschappelijke straat. Als extra waarborg is hierbij ook aanwezig Antonis Dirck Corstiaens van den Velde en heeft ook zijn huis tuin etc. als onderpand gesteld ter zelfder plaatse gelegen. De rente is altijd aflosbaar op Maria Lichtmisdag van elk jaar tegen betaling van 100 gulden en de achterstallige termijnen mits er 3 maanden vooraf is opgezegd.

Idem (fol 35v no 267 dd 7-11-1544) Voor ons is verschenen Henrick Willem Michiels Crommen en hij verkoopt nu aan Willem Nelis van Beerwinckel een huis met tuin, grond etc., zoals staat vermeld in een schepenbrief van Oirschot. De verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse rente van een gulden die aan de verkoper betaald moeten worden.

ORA Oirschot (Toirkens 136a fol 103v no 408-9 dd 23-11-1548) Ansem Stevens van Herzele verkoopt hierbij het huis, tuin, grond etc. gelegen in Oirschot herdgang Straten op het Snepschuet aldaar, b.p. Corstiaen Gielis, de lopende straat, welke bezit deze Ansem in de boedelverdeling heeft verkregen van Cornelis Willems van Beerwinckel conform een schepenbrief van Oirschot. Hij verkoopt dit bezit weer aan genoemde Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem 409) Willem Cornelis van Beerwinckel heeft beloofd om aan Ansem Stevens van Hersel die een jaarlijkse rente van 4 gulden te gaan betalen, steeds vervallend op Pinksteren en voor de eerste keer per a.s. Pinksterdag over een jaar op onderpand van het huis, grond etc. zoals is vermeld in de voorgaande akte. De rente is altijd aflosbaar op Pinksterdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd, tegen betaling van 67 gulden en de achterstallige termijnen.

ORA Oirschot (Toirkens 136b fol 106 no 411 dd 23-12-1549) Willem Cornelis van Beerwinckel verkoopt hierbij een huis met tuin, grond etc. gelegen in herdgang de Notel, b.p. Joirden Willems, Christina Cuipers in de Leeuw, de heer van Frentz, de gemeenschappelijke straat, welk huis etc. deze Willem heeft verkregen bij een boedelverdeling van Ansemen Stevens van Hersel, volgens een brief van Oirschot. Hij verkoopt dit bezit nu met de lasten die er op drukken aan Antonis Dirck Corstiaens onze collega schepen en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse rente van 6 gulden aan Willem Henricks die in Wintelre woont.

ORA Oirschot (Toirkens 136b fol 17v no 81 dd 31-1-1550) Marcelis zoon wijlen Jans van de Loo verkoopt hierbij een akker groot ca. een zesterzaad, genoemd de Hei-ekker, met recht van overpad over het perceel van Willem Cornelis van Beerwinckel en Corstiaen Dielissen, gelegen in herdgang Straten, b.p. genoemde Corstiaen, Dirck Daniels, de kinderen van Jan van den Schoot. Hij verkoopt dit perceel nu aan genoemde Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper beloofd alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse pacht van 3 lopen rogge aan de kinderen van Henrick van de Schoot.

ORA Oirschot (Toirkens 137a fol 74 no 272 dd 8-8-1552) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel verkoopt hierbij een huis, tuin, grond etc. gelegen in herdgang Straten onder Ameijden aldaar aan het Snepscheut, b.p. Corstiaen Dielis, de lopende straat, Marten Gijsbert Vlemmincks, het gemeenschappelijke broek. Ook verkoopt hij nog een akker genoemd de Weije, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Corsten Dielis, de weduwe en kinderen van Jan van den Maerselaer. Hij verkoopt deze bezittingen nu aan Hendrick Lucas Henricks en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve uit het huis etc. een jaarlijkse pacht van 5 lopen rogge aan de St. Odulphuskapel, nog 7 guldens per jaar aan de weduwe van Cornelis van Beerwinckel, nog 5 gulden per jaar aan de kinderen van Wouter die Cremer, nog een gulden per jaar aan Henrick Michiels, nog 3 gulden per jaar aan Henrick Aerts, nog twee gulden per jaar aan Wernaert Snoecks. Uit de genoemde akker moet jaarlijks 3 lopen rogge worden betaald aan de kinderen van Henrick Verhaegen, verder de gebruikelijke dorpslasten.

ORA Oirschot (Toirkens 137b fol 25 no 95-6 dd 17-2-1554) Antonis zoon wijlen Bartholomeus van Esch verkoopt hierbij een stuk weiland gelegen in Oirschot in de lege Notel aldaar in de Teijaert, b.p. het erf van de verkoper, de gemeenschappelijke straat, Meeus van Esch. Het perceel wordt nu verkocht aan Willem Cornelissen van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse pacht van een Bosch mudde rogge aan meester Henrick van Nijhof aflosbaar met 55 gulden, nog een mudde rogge per jaar, Gestelse maat aan Mathijs Gielis Wijns aflosbaar met 43 gulden. Elk van de pachten over te nemen met twee vervallen en een lopende termijn. Verder moet er overpad worden verleend. Voorwaarde is dat Antonis zal zorgen voor omheining en wel zo dat het bezit van Willem daarbij niet beschadigd zal worden. (Idem 96) Antonis zoon wijlen Bartholomeus van Esch heeft beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel die voortaan een jaarlijkse rente van 20 stuivers te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een huis, tuin, schuur etc. gelegen in Oirschot in de lege Notel, b.p. de tafel van de H. Geest, Meeus van Esch, de gemeenschappelijke straat.

Idem (fol 35v nos 139-142 dd 3-3-1554) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel verkoopt een beemd genoemd de Beeck, gelegen in Oirschot herdgang Straten onder Ameijden aldaar, b.p. de weduwe van Henrick Verbocht, de kinderen van Henrik Gevaerts, de gemeijnte. Hij verkoopt het perceel nu aan Gijsbrecht Willems en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve de grondchijns. (Idem 140) Gijsbrecht Willems heeft beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die voortaaan een jaarlijkse rente van 10 gulden en 15 stuivers te zullen gaan betalen, steds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een akker genoemd de Braeck, gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Michiel Joosten, de gemeijnte, Willem Aert Jacops. (Idem 141) Henrick zoon wijlen Gijsbrecht Vlemmincks en Marten zoon wijlen Gijsbrecht Gijsbrecht Vlemmincks verkopen een akker die ze eerder hebben verkregen van Jan Daniel Janssen van den Dijck als man van Mechtelden dochter van Dielis Stans, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. het erf van de koper, Corstiaen Dielissen, de gemeenschappelijke straat. Het perceel wordt nu verkocht aan Willem Cornelissen van Beerwinckel (…) (Idem 142) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel heeft als schuldenaar beloofd om aan Henrick Gijsbrecht Vlemmings en aan Marten Gijsbrecht Gijsbrecht Vlemmings die samen een bedraag van 100 gulden te betalen en 18 lopen rogge, Oirschotse maat per a.s. Maria Lichtmisdag.

ORA Oirschot (Toirkens 137c fol 33v no 120 dd 13-2-1555) Peter zoon wijlen Henrick van den Schoot heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die een bedrag van 100 gulden te zullen gaan betalen en twee mudden rogge van elk 14 lopen per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 38v no 138 dd 23-2-1555) Adriaen zoon wijlen Roelof Robben verkoopt hierbij een beemd die hij heeft verkregen van Daniel Willems die Cort en Daniel weer had verkregen van Gregorius zoon wijlen Henrick Aelbrechts, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Lauwereijs genoemd Vreijs Verhoeven, Willem Happen, conform schepenbrieven van Den Bosch en van Oirschot daarover. Hij verkoopt dit perceel behalve het voorste stuk dat is afgemaakt tot aan het genoemde hooiveld toe nu aan Willem Cornelissen van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse rente van 6 gulden aan Daniel die Cort. De eerste termijn voor rekening van de koper vervalt per a.s. Maria Lichtmisdag. Verder moet Adriaen aan deze Willem overpad geven naast het erf van Wreijs Verhoeven over een pad ter breedte van 20 voet voor een helft en ter breedte van 12 voet voor de andere helft, welk pad deze Willem en diens erfgenamen altijd zullen mogen gebruiken om er over te rijden etc.

ORA Oirschot (Toirkens 138a fol 21 no 88 dd 14-2-1556) Marten zoon wijlen Gijsbrecht Vlemmincks heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel een bedrag van 40 gulden te zullen betalen en nog 12 lopen rogge Oirschotse maat per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 23 no 96 dd 19-2-1556) Peter zoon wijlen Henrick van den Scoet heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel een bedrag van 100 gulden te zullen betalen en nog 28 lopen rogge, Oirschotse maat per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 93v no 347 dd 30-12-1556) Wilbort Daniels, Peter Aert Roefs, Joost Geerlicks Horcks, Jan Aerts Bonten, Philips Dirck Stans en Arien Marcelis Mercks hebben samen en ieder hoofdelijk beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel een bedrag van 100 gulden te betalen per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar met een rente van 28 lopen rogge, Oirschotse maat per jaar.

ORA Oirschot (Toirkens 138a fol 43 no 208 dd 9-4-1557) Marten zoon wijlen Gijsbrecht Vlemmincks heeft beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel voortaan jaarlijks een mudde rogge, Oirschotse maat, te gaan betalen steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een huis, tuin etc. groot ca. 14 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Straten ter Ameijden, b.p. de gemeenschappelijke straat, Henrick Vlemmincks, de kinderen van Dirck Daniels. Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinkel staat aflossing van de rente altijd toe op Maria Lichtmisdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd tegen betaling van 40 gulden en de achterstallige termijnen.

Idem (fol 110v nos 476-7 dd 2-1-1557) Dirck en Jan, broers en wettige kinderen van wijlen Dirck Janssen (Crijns) verder Lauwreijs Joost Aerts als man van Jenneken dochter van genoemde Dirck Janssen, samen voor drie achtste delen welke personen ook nog optreden voor Peter Antonissen ook voor een achtste deel, Dielis zoon Dirck Janssen voor hemzelf en voor zijn achtste deel en met hem Arien Reijniers als voogden over de minderjarige kinderen van wijlen Joost Reijniers verwekt bij Heijlken dochter van genoemde Dirck Janssen die samen beloven zodra de kinderen meerderjarig zijn geworden om dit nogmaals te bevestigen, ook voor een achtste deel, verder Jacop natuurlijke zoon van heer Herberts Marcelis als man van Margriet dochter van genoemde Dirck Janssen ook voor een achtste deel welke Jacop ook optreedt voor Arien Jan Dircks als man van Luitgaerden dochter van genoemde Dirck Janssen, ook voor een achtste deel, verkopen deze genoemde erfdelen inzake een akker genoemd de Streepakker, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Mechteld Deckers, Bartholomeus van Esch, de gemeijnte. Het bezit wordt nu verkocht aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen, behalve de jaarlijkse dorpslasten. (Idem 477) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel heeft beloofd om aan Dielis Dirck Janssen en aan Arien Reijnaerts ten behoeve van de 2 minderjarige kinderen van wijlen Joost Reijnaerts uit de vorige akte, die een jaarlijkse rente van 14 stuivers te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een akker genoemd de Streepakker zoals in de voorgaande akte is vermeld. De rente is altijd aflosbaar op Maria Lichtmisdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd tegen betaling van 11 gulden en 5 stuivers en de achterstallige termijnen.

ORA Oirschot (Toirkens 138b fol 41v no 167 dd 19-3-1558) Jan (=Jan Goossens) van Mol als rentmeester van de heer Ricalt van Merode, heer van Oirschot etc. heeft aan Willem Cornelis van Beerwinkel een hoeve verhuurd, gelegen in Oirschot herdgang Straten, nabij de windmolen, voor een termijn van 6 jaar, waarbij de huur na 3 jaar kan worden beeindigd, maar dat moet dan wel met Kerstmis daaraan voorafgaand worden opgezegd. Het huis met de tuin is te aanvaarden met Pinksteren en het land in de oogsttijd, stoppelbloot daarna, de beemden vanaf afgelopen Kerstmis. De percelen moeten zo worden achtergelaten zoals ze zijn aanvaard. De huurder is verplicht het huis te onderhouden met ramen en russen en hij moet elk jaar 4 vijmen dakstro op het dak leggen zoals gebruikelijk is. Verder krijgt de verhuurder de helft van de opbrengst van de boomgaard. Als de verhuurder ergens sloten wil leggen of wallen maken, dan moet de verhuurder degene die de sloot steekt de kost geven en moet russen aanvoeren, zonder nadeel voor de huurder en de verhuurder moet het dagloon daarvan betalen. De huurder mag geen plaggen steken in enige beemd dan alleen met een heizeis. De verhuurder moet de hoeve vrij ter beschikking stellen en de huurder moet als huurprijs elk jaar 20 gulden betalen met Pinksteren en ook 10 mudde rogge Oirschotse maat op Maria Lichtmisdag. Nog 4 kapoenen en 8 kleine hoenderen op St. Bavodag, nog 100 eieren met Pasen waarvan de eerste termijn wat betreft het geld met Pinksteren a.s. over een jaar zal zijn, de eieren per a.s. Pasen over een jaar, de kapoenen en de kleine hoenderen per a.s. St. Bavodag over een jaar en de rogge per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar. Daarnast moet de huurder met Maria Lichtmisdag een mud rogge betalen, Bossche maat en in Den Bosch te leveren zonder last voor de verhuurder.

ORA Oirschot (Toirkens 138b fol 10v no 35 dd 23-2-1559) Bartholomeeus zoon wijlen Gerit Mercks en Willem Wouter Jacops als voogden over de minderjarige kinderen van wijlen Willem Goijaerts Vlemmincks, op grond van een afgegeven schepenbank-decreet daarover, verkopen een huis, tuin, grond etc. met een schuur en houtopstand, groot in totaal ca. 4 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. de kinderen van Willem Pauwels, de gemeenschappelijke straat, Jan Pennincks. Ook verkopen ze twee stukken land genoemd de Heeze, groot ca. 9 lopenzaad ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Jan Oerselmans, de erfgenamen van Antonis van de Velde, de weduwe van Wouters van de Venne. Ook verkopen ze een akker genoemd de Bocksrijt, groot ca. 3 lopenzaad, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Daniels van der Ameijden, de weduwe van Jans van Kerkoerle, Jan Oerselmans, de gemeijnte. Ook verkopen ze een stuk hooi en weiland ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Jan Oerselmans, de weduwe van Cornelis Thomassen, de weduwe van Jan van Kerkoerle, Daneels van der Ameijden. Genoemde bezittingen worden nu verkocht aan Willem Cornelis van Beerwinckel (…).

Idem (fol 28 no 101 dd 21-3-1559) Joerden zoon Willem Goijaert Aelbrechts heeft beloofd om voortaan aan Willem Cornelis van Beerwinckel een rente van 9 gulden te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag, op onderpand van een huis, tuin etc., groot ca. 16 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. de kinderen van Jan Lucas van Roije, Joerden Willems, de heer van Frentz, de gemeenschappelijke straat.(…) Willem Cornelis van Beerwinckel staat aflossing van de rente altijd toe op Maria Lichtmisdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd, tegen betaling van 150 gulden en de achterstallige termijnen. De rente mag ook in 2 termijnen worden afgelost van elk 75 gulden.

ORA Oirschot (Toirkens 139a fol 14 nos 69-70 dd rond 30-1-1561) Henrick Dirck Houbrakens en Jan Dirck Houbrakens, broers verkopen hierbij een beemd genoemd die Buenre, gelegen in Oirschot herdgang Straten in de Veldershoek aldaar zoals ze die hebben gekocht van de erfgenamen van Elisabeth Houbrakens, (…) Ze verkopen het perceel nu aan Willem Cornelissen van Beerwinckel en de verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen, behalve een halve braspenning als grondchijns aan de heer van Boxtel. (Idem 70) Henrick Dirck Houbrakens en Jan Dirck Houbrakens, broers hebben beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die voortaan een jaarlijkse rente van 3 gulden en 10 stuivers te gaan betalen en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar op onderpand van de beemd uit de voorgaande akte. (…) De rente is altijd aflosbaar tegen betaling van 50 gulden en de achterstallige termijnen, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd.

Idem (fol 17v no 81 dd 3-1-1561) Marten Gijsbrecht Vlemmincks heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel die een bedrag van 53 gulden en 10 stuivers te gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag onder het beding van parate ecexutie.

Idem (fol 34v no 140 dd 26-2-1561) Lenaert Jan Goijaerts en Adriaen Aertszoon hebben als schuldenaars beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die een bedrag van 53 gulden en 10 stuivers te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 43 no 164-6 dd 6-3-1561) Willem Cornelissen van Beerwinckel verkoopt hierbij een akker genoemd die Streep. groot ca. 2 lopenzaad, die hij heeft gekocht zoals hij zei van de erfgenamen van wijlen Dirck Crijns, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Mechteld weduwe van Aert van Hove, Catharijn dochter van Bartholomeus van Esch, Willem Goijaert Aelbrechts, de gemeenschappelijke straat. Hij verkoopt dit perceel nu aan Willem Henrick Janssen van Gheenen en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een bedrag van 11 gulden eens aan de minderjarige kinderen van Dirck Crijns danwel daarvoor een jaarlijkse rente tegen de penning zestien omgerekend en de dorpslasten. ( Idem 165) Willem Henrick Janssen van Gheenen heeft beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die voortaan een jaarlijkse rente van 2 gulden te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag over eenjaar, op onderpand van de akker genoemd de Streep uit de vorige akte. (…) De rente is altijd aflosbaar tegen betaling van 32 gulden en de achterstallige termijnen, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd. ( Idem 166) Willem Henricks van Gheenen uit de voorgaande akte heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die een bedrag van 32 gulden te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

ORA Oirschot (Toirkens 139b fol 44v no 150 dd 22-4-1562) Willem Joirden Willems van der Straten heeft beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die voortaan een jaarlijkse rente van 3 gulden en 10 stuivers te gaan betalen, vrij van de 10e en 20e penning en belastingen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een akker genoemd de Hove, groot ca. een zesterzaad, gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. de kinderen van Jan Zuetericks, de kinderen van Dirck Lijnen, Jouffrouwe van Campen, de kinderen van Willem Zuetericks. De rente is altijd aflosbaar op Maria Lichtmisdag van elk jaar tegen betaling van 50 gulden en de achterstallige termijnen.

ORA Oirschot (Toirkens 139c fol 284 no 17 dd 7-2-1563) Jan Alaert Scepens heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel die een bedrag van 34 gulden te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 315v no 111 dd 29-3-1563) Adriaen Aerts heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die een bedrag van 53 gulden te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

ORA Oirschot (Toirkens 139d fol 57v no 149 dd 22-2-1564) Henrick Embrecht Jan Scepens heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelissen van Beerwinckel die een bedrag van 53 gulden en 10 stuivers te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag. Hiermee zijn alle voorgaande overeenkomsten komen te vervallen inzake het bezit van wijlen Jan Zuetericks.

ORA Oirschot (Toirkens 139d fol 16v no 58 dd 29-1-1565) Willem zoon wijlen Marten Janssen van Aelst als man van Marie wettige dochter van wijlen Antonis Antonis Willem Cortten verkoopt hierbij een jaarlijkse rente van twee gulden welke rente Bartholomeus van den Velde eerder had beloofd aan Agneesen Willem Cortten steeds vervallend op Maria Lichtmisdag op onderpand van een weiland groot ca. 3 lopenzaad, gelegen in Oirschot in de Moesbroecken aldaar, b.p. Henrick Belaerts, die Hel, Jacops van den Velde, de rector van het St. Barbara altaar te Oirschot, conform een schepenbrief van Oirschot d.d. 29 december 1541. De rente wordt nu verkocht aam Willem Cornelissen van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen.

Idem (fol 40 nos 132-3 dd 19-3-1565) Joirden Willem Goijaerts heeft beloofd om voortaan aan Willem Cornelis van Beerwinckel die een jaarlijkse rente van 11 gulden en 10 stuivers te gaan betalen, steeds vervallens op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag (…) De rente is altijd aflosbaar mits er 3 maanden voorafgaande aan Maria Lichtmisdag wordt opgezegd, tegen betaling van 192 gulden en de achterstallige termijnen. (Idem 133) Willem Cornelissen van Beerwinckel heeft als schuldenaar beloofd om aan Jan Meussen die een bedrag van 53 gulden te zullen gaan betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

ORA Oirschot (Toirkens 140a fol 60 no 23 dd 15-6-1565) Daneel zoon wijlen meester Aerts van der Ameijden verkoopt een jaarlijkse rente van 20 stuivers welke rente heer en meester Jan die Crom, priester eerder had beloofd aan meester Aerden van der Ameijden, steeds vervallend op St. Jansdag (…) met twee vervallen en een lopende termijn aan Willem Cornelissen van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem 24 dd 18-6-1565) Jan natuurlijke zoon van wijlen Heer Henricks van der Vleuten verkoopt een jaarlijkse rente van 20 stuivers welke rente hij heeft verkregen van Henrick Gerits Roijen en welke rente Aert Herman Vos eerder had beloofd aan Meriken dochter van wijlen Jacop Lambrechts, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag (…) met een vervallen en een lopende termijn aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem no 25 dd 18-6-1565) Adriaen zoon wijlen Antonis die Cort verkoopt een jaarlijkse rente van twee gulden welke rente Bernaert van de Weijer eerder had beloofd aan Willem Dircks die Cort die daarvan het vruchtgebruik kreeg en als zijn kinderen daarvan het erfrecht, steeds vervallend op 1 mei van elk jaar, (…) met een vervallen en een lopende termijn aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen.

ORA Oirschot (Toirkens 140a fol 63 nos 55-56 dd 1-2-1566) Joirden zoon wijlen Willem Goijaert Aelbrechts, verkoopt een huis, tuin, grond etc. groot ca. 12 lopenzaad, gelegen in Oirschot herdgang Straten aan het Snepschuet aldaar, b.p. Peter Rutgers Verhoeven, Corsten Dielis, Joirdens Brouwers, de lopende straat. Ook verkoopt hij een akker genoemd den Hei-akker, ter zelfder plaaste gelegen, b.p. Corstiaen Dielis, Jenneke Thomaessen, Roelof Janssoen van Ostaden. Hij verkoopt deze bezittingen nu aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behalve een jaarlijkse rente van 18 gulden aan Willem als koper, nog 4 gulden per jaar aan Balthasaer Gijsbrechts van den Hoevel, nog 3 gulden per jaar aan Adriaen van den Maerselaer, nog twee gulden per jaar aan Cornelis Gijsbrechts, nog 5 lopen rogge per jaar aan St. Odulphus te Best, nog 3 lopen rogge per jaar, Oirschotse maat aan Peter Henricks. De eerste termijn voor rekening van de koper vervalt per a.s. Maria Lichtmisdag. (Idem 56) Willem Cornelis van Beerwinckel heeft het huis en tuin samen met de genoemde Hei-akker uit de vorige akte weer verkocht aan Gijsbert Goijaert Hoppenbrouwers (…).

Idem (fol 67 nos 63-64 dd 1-2-1566) Henrick Adriaen Crommen verkoopt een jaarlijkse rente van 9 gulden welke rente heer Dirck van den Velde eerder had beloofd aan Jenneken zijn natuurlijke dochter verwekt bij Cathalijn van Esch in zijn testament, om die betaald te worden zodra deze Jenneken 24 jaar oud zou zijn en staat te betalen door zijn erfgenamen met een bedrag van 150 gulden, zoals blijkt uit het testament daarover d.d. 15 februari 1547. Henrick Adriaen Crommen als man van deze Jenneken natuurlijke dochter van genoemde heer Dirck van den Velde, verkoopt deze rente nu aan Willem Cornelis van Beerwinckel die deze rente mag ontvangen zodra deze Jenneken 24 jaar oud zal zijn. Henrick als verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, onder voorbehoud dat als genoemde Jenneken eerder komt te overlijden voordat ze 24 jaar oud is, dan zal Henrick zelf een jaarlijkse rente van 6 gulden aan deze Willem betalen die aflosbaar is tegen 100 gulden. (Idem 64) Willem Cornelissen van Beerwinckel heeft onder de zelfde voorwaarden zoals in de voorgaande akte, beloofd om aan Henrick Adriaen Crommen een bedrag van 53 gulden te zullen betalen per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar.

Idem (fol 154 nos 320-2 dd 27-12-1566) Aleijt weduwe van Antonis van Best wettige dochter van Corstiaen van den Heuvel met haar voogd Rutger Janszoon van Kerkoerle, verder (…) verkopen hun resp. kindsdelen en rechten inzake twee huizen, tuin, grond etc. dat is nagelaten bij het overlijden van Jenneken weduwe van Antonis Erffven wettige dochter van genoemde Corstiaen van den Huevel. Het bezit is gelegen in Oirschot herdgang Straten, (…) nog hun erfdeel in een akker genoemd de Braecken, ter zelfder plaatse gelegen, (…) hun erfdelen in een akker genoemd de Hoeve, ter zelfder plaatse gelegen, (…) hun kindsdeel van een beemd genoemd de Coelhof, ter zelfder plaatse gelegen aan het Snepscheut aldaar, (…) hun erfdelen inzake een jaarlijks rente van 3 gulden die Peter Henrick Gerits eerder had beloofd aan Jenneken Antonis Erven, (…) aan Willem Cornelis van Beerwinkel (…) (Idem 321) Willem Cornelis van Beerwinkel samen met zijn zoon Nelis heeft als schuldenaar beloofd om de erfgenamen uit de vorige akte behoudens Aleijt weduwe van Antonis van Best, die een bedrag van 156 gulden en 15 stuivers te zullen betalen per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar. (Idem 322) Willem Cornelis van Beerwinkel voor wat betreft de helft die hij heeft verkregen van de erfgenamen uit de voorgaande akte, verder Cornelis Wouter Erven voor wat betreft de andere helft die hij heeft geerfd vanwege Antonis Erven inzake een jaarlijkse rente van 3 gulden welke rente Peter Henrick Geritszoon eerder had beloofd aan Jenneken weduwe van Antonis Erven, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag op onderpand van een weiland gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Henrick van Best, Lauwreijs Verhoven, Jans Hoppenbrouwers, de gemeijnte zoals staat vermeld in een schepenbrief van Oirchot d.d. 31 januari 1554, verkopen deze rente nu aan Aleijt weduwe van Antonis van Best om die zolang ze leeft te mogen ontvangen en na haar dood zal deze rente weer versterven volgens het daarover gemaakte testament van genoemde wijlen Antonis Erven en diens vrouw Jenneken dochter van Corstiaens van den Heuvel, opgemaakt voor heer Jan van Esch, priester en getuigen d.d. 21 maart 1545. De verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen.

ORA Oirschot (Toirkens 140a fol 181v nos 70-1 dd 8-2-1567) Willem Cornelissen van Beerwinckel verkoopt een weiland dat hij eerder heeft gekocht van Antonis van Esch gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Henrick Wouter Denissen, de gemeenschap-pelijke straat, Peter Wouter Daniels. Hij verkoopt het perceel nu aan Jan Willems van den Venne en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen behalve de dorpslasten. (Idem 71) Jan Willems van den Venne heeft beloofd om voortaan aan Willem Cornelis van Beerwinckel die een jaarlijkse rente van 6 gulden te gaan betalen, waarvan die het vruchtgebruik mag genieten en zijn wettige kinderen daarvan het erfrecht krijgen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag op onderpand van een huis, tuin etc. groot ca. 14 lopenzaad gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Jan Oerselmans, Agnees Vermeijden met meer anderen, de gemeenschappelijke straat, de erfgenamen van Rutger Cluijstermans. De rente is altijd aflosbaar op Maria Lichtmisdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf wordt opgezegd, tegen betaling van 94 gulden en de achterstallige termijnen ineens keer danwel in twee termijnen als Jan dat wil.

Idem (fol 189 no 99 dd 13-2-1567) Lambrecht zoon wijlen Willem Goijaert Aelbrechts heeft beloofd om voortaan aan Willem Cornelis van Beerwinckel een jaarlijkse rente van 6 gulden en tien stuivers te gaan betalen, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag en voor de eerste keer per a.s. Maria Lichtmisdag (…) De rente is altijd aflosbaar op Maria Lichtmisdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd tegen betaling van 100 gulden en de achterstallige termijnen.

ORA Oirschot (Toirkens 140b fol 350 nos 287-289 dd 21-1-1568) Peter zoon wijlen Goijaerts van Doren verkoopt zijn erfdeel en aanspraken inzake een jaarlijkse rente van 8 gulden zijnde het vierde deel daarvan, welke rente deze Peeter heeft geerfd bij het overlijden van zijn zuster Cathelijn van Doren. Hij verkoopt de rente nu aan Willem Cornelis van Beerwinckel voor dat deel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem 288) Laureijs zoon wijlen Willems van Boxtel als man van Jenneken dochter van wijlen Goijaerts van Doren verkoopt zijn erfdeel en aanspraken zijnde het vierde deel inzake een jaarlijkse rente van 8 gulden welke rente Laureijs in zijn hoedanigheid heeft geerfd bij het overlijden van Cathalijn dochter van Goijaerts van Doren, zijnde de zuster van zijn vrouw Jenneken van Doren. Heij verkoopt dit deel van de rente nu aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem 289) Willem van Beerwinckel heeft verklaard dat van deze genoemde rente van 8 gulden er 6 gulden voortspruiten vanwege een rente van 6 gulden die Jan Riemslach aan deze Catharijn dochter van Goijaerts van Doren had beloofd en de twee gulden daarvan voortspruiten uit een akker die deze Catherijn eerder had gekocht, gelegen in Oirschot herdgang de Notel en wel van de erfgenamen van Wouter Jacops.

ORA Oirschot (Toirkens 140b fol 378v nos 46-47 dd 8-2-1569) Peter zoon Willems van den Maerselaer verkoopt een huis, tuin etc. groot ca. 4 lopenzaad, gelegen in Oirschot, herdgang de Notel, b.p. de gemeenschappelijke straat, Arien Zuetericks, de kinderen van Jan Pennincks. Ook verkoopt hij nog twee aan elkaar gelegen akkers, groot ca. 9 lopenzaad, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Joerden Willems, het erf van de verkoper. Ook verkoopt hij nog een akker genoemd de Boxrijt, groot ca. 3 lopenzaad, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. de gemeenschappelijke straat, Peter Jans Crommen, Jans van der Tommen, Jan Oerselmans. Ook verkoopt hij nog een beemd met een wei en heiveld, genoemd de Rotten ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Jan Oerselmans, de erfgenamen van Cornelis Thomaes, Jans van der Tommen, Jan Peter Goijaerts. Peter verkoopt alle genoemde bezittingen nu aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen, behoudens een jaarlijkse pacht van 5 nmudde rogge en 5 en een half lopen rogge aan die van Cauwenberg, nog 7 en een halve lopen bierkoren aan de heer van Oirschot, nog 3 gulden per jaar aan Peter die Mesmaker in Den Bosch te betalen, nog 2 gulden en 5 stuivers te Heesick, nog 20 stuivers per jaar aan Maria dochter van Jasper van Esch, nog 3 pond paijment aan het gasthuis te Oirschot, nog een halve stuiver wasgeld per jaar en de dorpslasten. De eerste termijn voor rekening van de koper vervalt per a.s. Maria Lichtmisdag. (Idem 47) Willem zoon Cornelis van Beerwinckel heeft als schuldenaar beloofd om aan Peter Willem van den Maerselaer een bedrag van 84 gulden te zullen betalen met een rente van 5 gulden en 5 stuivers per a.s. Maria Lichtmisdag.

ORA Oirschot (Toirkens 141b fol 346 nos 62-4 dd 16-2-1575) Rutger zoon wijlen Aerts van den Ven verkoopt een akker groot ca. 7 lopenzaad met een schaapskooi die erop staat, gelegen in Oirschot herdgang Straten, b.p. Jan Goijaerts, de kinderen van Dielen Dircks, de weduwe en kinderen van Jan van Haren, de gemeenschappelijke straat. Ook verkoopt hij nog een akker genoemd die Hoeve, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. de weduwe en kinderen van Jans van Haren, de gemeenschappelijke straat, de kinderen van Dielen Dircks, de kinderen van Adriaen van den Maerselaer. Deze percelen worden nu verkocht aan Willem Cornelis van Beerwinckel en aan Lambrecht Willem Goijaerts (…) (Idem 63) Willem Cornelis van Beerwinckel en Lambrecht Willem Goijaerts hebben samen en ieder hoofdelijk beloofd om aan Rutger Aerts van den Ven, voor elk lopenzaad land van de twee akkers, waarbij de schaapskooi die erop staat ook wordt meegerekend als oppervlakte, zoals die a.s. oogsttijd stoppelbloot zal worden afgemeten, een bedrag van 59 gulden te betalen per a.s. Maria Lichtmisdag met een halve rentetermijn van de penning zestien. Daarbij zullen de genoemde pachten op deze hoofsom in mindering worden gebracht volgens het landrecht van Oirschot. (Idem 64) Lambrecht zoon wijlen Willem Goijaert Aelbrechts heeft beloofd om Willem Cornelis van Beerwinkel, ten behoeve van Aleijt van Doren diens vrouw, een bedrag van 90 gulden te zullen betalen per a.s. Maria Lichtmisdag over een jaar.

ORA Oirschot (Toirkens 142a fol 92v no 29 dd 12-2-1578) Peter zoon wijlen Jan Aelbrechts heeft als schuldenaar beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel een bedrag van 25 gulden te zullen betalen per a.s. Maria Lichtmisdag.

Idem (fol 134 no 99 dd 26-4-1578) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel en Adriaen zoon wijlen Jan Adriaens uit hoofde van een bepaalde machtiging afgegeven door Dirck Janssn. van de Maerselaer wonend te Luik, voor een notaris van de Raad van Brabant en getuigen opgemaakt d.d. 19 maart van dit jaar zoals ons dat voldoende is gebleken, verkopen het erfdeel van deze Dirck inzake een huis, tuin, grond etc. afkomstig van zijn ouders, waar dat ook gelegen zou zijn te Oirschot herdgang de Notel en Aerle, zonder enige uitzondering. Ze verkopen dit erfdeel nu aan de wettige kinderen van wijlen Adriaen Janssn. van den Maerselaer verwekt bij Jenneken dochter van Cornelis van Beerwinckel en de verkopers beloven alle lasten van hun kant af te handelen.

ORA Oirschot (Toirkens 142a fol 172 no 30 dd 31-8-1579) Wouter zoon wijlen Thomas van den Ven heeft beloofd om aan Willem Cornelis van Beerwinckel een rente van 20 stuivers per jaar te gaan betalen, steeds vervallend op St. Jansdag en voor de eerste keer per a.s. St. Jansdag (…) De rente is altijd aflosbaar op St. Jansdag van elk jaar, mits er 3 maanden vooraf is opgezegd, tegen betaling van 16 gulden en de achterstallige termijnen.

Idem (fol 173v no 41 dd 11-9-1579) Cornelia dochter van Rutger Huijskens verwekt bij Heijlwigen dochter van wijlen Jans die Crom, weduwe van Corsten Henricks verkoopt een jaarlijkse rente van een gulden die zij middels het testament van wijlen Peter Jans Crommen en diens vrouw Geertruiden heeft verkregen en Peter weer van Bartholomeus zoon wijlen Goijaert Coolen welke rente eerder was beloofd door Jan Dirck Vrancken aan Goijaerden Meeus Coolen ten behoeve van genoemde Bartholomeeus, steeds vervallend op Maria Lichtmisdag (…) aan Willem Cornelis van Beerwinckel ten behoeve van alle wettige kinderen van Adriaen Janssn. van den Maerselaer.

ORA Oirschot (Toirkens 142b fol 211v no 55 dd 18-8-1580) Heer Robbrecht van Os, pastoor te Oirschot verkoopt een rente van een gulden per jaar met een vervallen en een lopende rentetermijn, die hij heeft verkregen van Jacop Jacop Dirck Jacops en welke rente deze Jacop eerder had verkregen van Lamberden Willem Goijaerts en Lambert op zijn beurt weer van de erfgenamen van heer Joest van Hersel conform de voorlaatste brief hiervoor. Deze rente wordt nu verkocht aan Willem Cornelis van Beerwinckel en de verkoper belooft alle lasten van zijn kant af te handelen. (Idem 56) Willem zoon wijlen Cornelis van Beerwinckel heeft als schuldenaar beloofd om aan genoemde heer Robbrecht van Os drie mudden rogge te zullen leveren Oirschotse maat en te betalen tussen nu en a.s. Allerheiligendag.

ORA Oirschot (Toirkens 142c fol 373v no 92 dd 1-6-1582) Cornelis, Henrick, Dirck, Steven en Jacop, broers en Dirck Dielis Dircks als man van Jenneken, allen kinderen van wijlen Willem Cornelis van Beerwinckel verwekt bij Cathalijnen dochter van wijlen Antonis Dircks van den Velde, hebben een boedelverdeling gemaakt van de navolgende goederen die ze vanwege het overlijden van hun ouders hebben geerfd.

Bij deze verdeling krijgt Cornelis een jaarlijkse rente van 20 guldens te ontvangen van wijlen Joorden Willem Goijaert Aelbrechts die nu wordt betaald door Heijlken dochter van genoemde Joorden Willem Goijaert Aelbrechts. Verder krijgt hij een jaarlijkse pacht van een mudde rogge, maat van Wintelre, te ontvangen van Jan Faes die in Wintelre woont.

Bij deze verdeling krijgt Henrick een jaarlijkse rente van 20 gulden te ontvangen van Jan Henricks van Berendonck. Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 6 gulden te ontvangen van Goijaert Geerit Happen.

Bij deze verdeling krijgt genoemde Dirck het huis, tuin, schuur, grond etc., gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Adriaen Zuetericks, de gemeijnte, Adriaen Pennincks en meer anderen. Verder krijgt hij een stuk akkerland, met een daarbij gelegen heiveld, genoemd Trot, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Jan Oirselmans, de kinderen van Niclaes Gijsbert Vlemmincks, de hoeve van Hersel, de gemeijnte. Verder krijgt hij twee stukken akkerland genoemd de Heese, ter zelfder plaatse gelegen, b.p. Jan Oerselmans, de weduwe en kinderen van Joorden Willem Goijaerts, Peter Willemssoen van den Maerselaer. verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 3 gulden en tien stuivers te ontvangen van de weduwe en kinderen van Henrick zoon Henrick Houbraken. Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 5 gulden te ontvangen van de weduwe en kinderen van Willem van Geenen. Uit dit erfdeel moet jaarlijks 5 mudde en 6 lopen rogge worden betaald vanwege Couwenbergse pacht, nog 2 lopen rogge en een lopen gerst bierkoren en nog de grondchijns.

Bij deze verdeling krijgt Steven een jaarlijkse rente van 18 gulden te ontvangen van Jenneken weduwe en kinderen van Gijsbert Goijaert Hoppenbrouwers, Jenneken. Ook krijgt hij een jaarlijkse rente van 3 gulden te ontvangen van Matheeus Jans de Boekbinder, verder krijgt hij een rente van 20 stuivers per jaar te ontvangen van Lauwereijs van Veghel.

Bij deze verdeling krijgt Jacop een jaarlijkse rente van 5 gulden twaalf en een halve stuiver te ontvangen van de kinderen van Dirck Antonissen van de Velde. Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 20 gulden te ontvangen van Peter Henrick Stockelmans. Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van twee gulden te ontvangen van Peter Henricks van de Schoot.

Bij deze verdeling krijgt Dirck Dielis Dircks als man van Jenneken een beemd genoemd de Schoomdonck, gelegen in Oirschot herdgang de Notel, b.p. Aert Dielis Peter Dielis, de gemeijnte. Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 11 gulden te ontvangen van Wouter Gijsbrechts ... Verder krijgt hij een jaarlijkse rente van 5 gulden en twaalf en een halve stuiver te ontvangen van de erfgenamen van Dirck Antonis van de Velde.

ORA Oirschot (Toirkens 143c los vel 76 fol 483v dd 2-1-1585) Aan de heren schepenen van Oirschot: Wij kinderen van wijlen Willem Cornelis van Beerwinckel geven te kennen dat zij graag een bepaalde verdeling zouden willen maken omdat hun broer Steven in het buitenland verkeert en nu afwezig is en omdat daarom een deling ook niet hoort uitgesteld te worden en omdat dit een zeer precaire tijd is zou het bezit anders teniet gedaan kunnen worden. Wij verzoeken U dit goed te keuren, waarbij deze Steven ook zijn erfdeel zal krijgen zoals dat gebruikelijk is volgens het recht. In marge 1: De schepenen machtigen hierbij vanwege de afwezigheid van de officier van justitie, daarbij in diens plaats Aert Sgraets als secretaris, waarbij de officier wel zijn rechten behoudt. In marge 2: Cornelis, Dirck, Henrick en Jacop, broers en kinderen van Willem Beerwinckels en Dirck Dielen Dircks namens Jenneke zijn echtgenote, hebben beloofd aan Aerden Sgraets om die voor diens taak te zullen vrijwaren.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Willem Cornelis van Beerwinckel?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Willem Cornelis van Beerwinckel

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Willem Cornelis van Beerwinckel


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Over de familienaam Van Beerwinckel


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jannie van der Zanden, "Stamboom Holman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-holman/I1091622866.php : benaderd 27 april 2024), "Willem Cornelis van Beerwinckel (± 1515-1582)".