genealogieonline

Stamboom Grootendorst » Johannes Oosterveer (1844-????)

Persoonlijke gegevens Johannes Oosterveer 

Bronnen 1, 2

Voorouders (en nakomelingen) van Johannes Oosterveer

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johannes Oosterveer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Website van de familie van der Spek, Jacqueline van der Spek, Johannes Oosterveer, 5 maart 2017
  Toegevoegd via een Smart Match

  Stambomen op MyHeritage

  Familiesite: Website van de familie van der Spek

  Familiestamboom: 114960551-1
 2. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Johannes OosterveerGeslacht: ManGeboorte: 6 sep 1844 - Wassenaar,Zuid Holland,NetherlandsOuders: Jacobus Oosterveer, Hermana Oosterveer (geboren van der Bijl)Broers/zusters: Engelbertus Oosterveer, Anna Oosterveer, Wilhelmus Ignatius Oosterveer, Wilhelmina van Kuijeren (geboren Oosterveer)
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Johannes Oosterveer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Oosterveer


Historische context


 • De temperatuur op 6 september 1844 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: helder bliksem weerlicht donder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1844: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 23 mei » Een jonge man, die later bekend werd als de Báb, kondigt in Shiraz (Perzië) de op handen zijnde komst aan van de door alle volkeren der aarde verwachte Boodschapper van God.
  • 13 juni » Linus Yale verkrijgt octrooi op het deurslot.
  • 15 juni » Aan Charles Goodyear wordt een octrooi verleend voor het vulkaniseren van rubber.
  • 1 augustus » De Zoologischer Garten Berlin, de eerste Duitse dierentuin, wordt geopend.
  • 28 september » Kroonprins Oscar wordt tot koning Oscar I van Zweden gekroond.
  • 22 oktober » William Miller voorspelt dat de Wederkomst van Jezus op deze dag zou plaatsvinden. Toen de voorspelling niet uitkwam, leidde dit tot de "Great Disappointment" ("Grote Teleurstelling").


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Grootendorst is samengesteld door (neem contact op).