De temperatuur op 4 april 1921 lag tussen 2,3 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (56%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés.
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
27 april » Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Amsterdam worden namens de Rapaille Partij de zwerver Had-je-me-maar en de ex-anarchist Bertus Zuurbier verkozen.
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
24 mei » De Belgische regering verleent het stakingsrecht aan de vakbonden.
20 oktober » Frankrijk en Turkse revolutionairen sluiten het Verdrag van Ankara.
Trouwdag 15 februari 1941
De temperatuur op 15 februari 1941 lag tussen 2,1 °C en 8,2 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Stichting van het Onafhankelijkheidsfront, de belangrijkste verzetsorganisatie van België, op initiatief van de Kommunistische Partij van België (KPB).
6 april » Duitse troepen vallen Joegoslavië en Griekenland binnen.
10 april » Met steun van Adolf Hitler wordt de 'onafhankelijke staat van de Kroaten' geproclameerd.
31 oktober » Einde werkzaamheden aan de 18 meter hoge busten van de presidenten van de Verenigde Staten in Mount Rushmore.
26 november » Libanon wordt onafhankelijk van Frankrijk.
Dag van overlijden 4 juni 2012
De temperatuur op 4 juni 2012 lag tussen 6,4 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 9,0 mm neerslag gedurende 8,7 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Stierenvechten wordt verboden in de Spaanse regio Catalonië.
13 april » Door een gelijkspel tegen FC Eindhoven kan voetbalclub FC Zwolle niet meer ingehaald worden en wordt kampioen van de Nederlandse Eerste divisie. Zij promoveren naar de Eredivisie.
31 mei » Het Rwanda Tribunaal veroordeelt oud-minister van Jeugdzaken Callixte Nzabonimana tot levenslang wegens genocide. Hij riep tijdens de volkenmoord in 1994 openlijk op om Tutsi's te vermoorden.
11 juni » In een door regen uitgestelde finale trekt Rafael Nadal uiteindelijk aan het langste eind en wint hij Roland Garros. De Spanjaard verslaat Novak Đoković in de finale met 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 en haalt zo zijn zevende titel binnen op het Franse grandslamtoernooi. Daarmee doet Nadal ook één beter dan Björn Borg en is hij de recordhouder van eindoverwinningen op Roland Garros.
19 november » In Friesland wordt een verdachte uit Oudwoude opgepakt voor de moord op Marianne Vaatstra in 1999. De man kwam in beeld na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek.
24 november » De Zuid-Afrikaanse politie schiet zeven mannen dood die betrokken waren bij een overval op een depot van een waardetransportbedrijf in Johannesburg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: B. Eilders, "Stamboom familie Eilders", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-eilders-is-samengesteld-door-b.-eilders/I135710.php : benaderd 1 november 2024), "Rosina M Viel (1921-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.